Correct en tijdig planten van komkommers in de volle grond is een garantie voor een oogst

komkommers uit het zomerhuisje Om een ​​goede oogst te krijgen, wordt het planten van komkommers in de volle grond uitgevoerd in een zonnig gebied, beschermd tegen noordelijke winden. Snelgroeiende hoge gewassen (peulvruchten, zonnebloemen of aardappelen) moeten rond de omtrek van de geselecteerde volkstuin worden geplant, wat zal helpen een microklimaat te creëren dat gunstig is voor komkommers.

Afhankelijk van de regio wordt het komkommergewas in het voorjaar geplant als de grond voldoende opwarmt. Je kunt komkommers planten met zaailingen of zaaizaden..

Competente grondbewerking

vruchtdragende komkommers in het open veld Voor het kweken van komkommers in de volle grond wordt de site in de herfst voorbereid. Hiervoor moet de grond worden uitgegraven en bemest. Om de grond te desinfecteren en ziekteverwekkers te vernietigen, moet je de grond behandelen met een oplossing van kopersulfaat en een portie superfosfaat en as toevoegen.

Voor een succesvolle teelt van komkommers zijn “warme” bedden met een intern organisch “kussen”, 20-25 cm hoog, goed geschikt Organische stof zal groenten helpen de nodige sporenelementen te geven en het wortelstelsel te beschermen tegen bevriezing.

Het planten van komkommerzaailingen in de volle grond geeft een goede oogst op de middelste en noordelijke breedtegraden, en in de zuidelijke regio’s kunnen in het vroege voorjaar groenten in de grond worden gezaaid.

Kenmerken van het zaaien van zaden in de volle grond

komkommers oogstenErvaren boeren raden aan om zaden in 2-3 doses te zaaien om zaailingen te beschermen tegen onverwachte terugkerende vorst en om de vruchtvorming te verlengen. Het planten van komkommers in de volle grond met zaden wordt uitgevoerd van het midden van de lente tot de vroege zomer. Het is belangrijk om het moment niet te missen, omdat de zomerhitte de ontwikkeling van de plant negatief beïnvloedt..

Zaad selectie

goede komkommerzadenDe zaden kunnen op gespecialiseerde locaties worden gekocht of zelf worden verzameld. Hun houdbaarheid moet minstens twee jaar zijn, zodat de zaailingen sterk en vriendelijk zijn..

Komkommerzaden voor het zaaien moeten van hoge kwaliteit zijn. Om onbruikbaar materiaal te identificeren, plaatst u het in een bak met warm water. Zaden van slechte kwaliteit drijven naar de oppervlakte. Naar de bodem gezonken komkommerzaden kunnen na voorbehandeling worden gezaaid. Om eerdere scheuten te krijgen, wordt het zaad ontkiemd door het in nat zaagsel, turf of doek te plaatsen. Bij het ontkiemen worden bovendien zwakke zaden afgestoten.

Zaadvoorbereiding voor zaaien

gekiemde komkommerzadenZaadvoorbereiding omvat verschillende fasen:

  1. De geselecteerde zaden worden enkele minuten in een mangaanoplossing geplaatst..
  2. Het wordt gedroogd en ongeveer twee uur verwarmd op een temperatuur van 60 graden. Dit versnelt het begin van de vruchtvorming..
  3. Een halve dag geplaatst in een waterige oplossing met mangaansulfaat, kaliumnitraat en superfosfaat.
  4. Drogen en opnieuw zaaien.

Als er geen informatie over het doel van groenten op de verpakking staat, moet u de foto van dichterbij bekijken: komkommers die geschikt zijn voor inblikken zijn bedekt met donkere puistjes en die die vers worden gegeten, zijn wit.

Het is noodzakelijk om komkommerzaden in de volle grond te planten als het warm weer is en de grond voldoende opwarmt. Mocht er toch nog sprake zijn van vorstgevaar, dan is het aan te raden de gewassen af ​​te dekken met een folie.

Regels voor het zaaien van zaden in onbeschermde grond

komkommers plantenPlantgaten worden gevormd op de voorbereide ruggen en gemorst met water. Zaadmateriaal wordt erin gelegd, verdiept met 2 cm, met een interval van 8-10 cm, besprenkeld met humusmengsel of aarde met toevoeging van zaagsel erop. Gemiddeld heeft 10 vierkante meter 50 gram zaden nodig. Als de kwaliteit van het zaad geen vertrouwen wekt, kunnen er 2-4 zaden in één gat worden geplaatst.

Kenmerken van de zaailingmethode

schema voor het planten van komkommers in de tuinJe kunt komkommerzaailingen kweken in een warme, goed verlichte kamer. De plantcontainers zijn gevuld met een substraat van een mengsel van turf en zaagsel met toevoeging van ammoniumnitraat en bewaterd.

het kweken van zaailingen van komkommersDe zaden worden 1 cm verdiept in het substraat en druppelsgewijs toegevoegd. De containers zijn bedekt met polyethyleen tot de eerste scheuten. Naarmate de zaailingen groeien, moet u ervoor zorgen dat de grond constant wordt bevochtigd. Voordat komkommers in de volle grond worden geplant, moeten de zaailingen een week worden uitgehard en geleidelijk wennen aan frisse lucht.

Landingsregels

zaailingen van komkommers plantenDe dag voor ontscheping moeten de zaailingen goed worden afgeworpen. De procedure wordt uitgevoerd bij helder warm weer. Het planten van komkommerzaailingen in de volle grond wordt uitgevoerd met tussenpozen van 10-15 cm, zodat de planten elkaar niet hinderen. Alleen de wortels gaan diep de grond in, anders is er kans op wortelrot.

Zorgregels

zaailingen van komkommers in het open veldDe teelt van een komkommergewas vereist naleving van een aantal regels, die bestaan ​​​​uit irrigatie, bemesting, losmaken en harken, bescherming tegen ziekten en plagen.

Na het planten van komkommers in de volle grond, hebben ze zorgvuldige zorg nodig, omdat de planten nog niet gewend zijn aan nieuwe omstandigheden en kwetsbaar zijn:

  1. Naarmate de zaailingen groeien, moet de grond regelmatig worden onkruidvrij gemaakt. Om de taak van de tuin te vergemakkelijken, kunt u mulchen met zaagsel of stro..
  2. Irrigatie. Komkommers zijn erg vochtminnend, daarom hebben ze regelmatig water nodig. Bij een gebrek aan vocht gaat de smaak van groenten verloren en verschijnt bitterheid. De bladeren beginnen donkerder te worden en vallen af. Je moet komkommers water geven in de ochtend- of avonduren, wanneer er nog geen actieve zon is. De regelmaat van irrigatie hangt af van de weersomstandigheden, maar het moet minstens één keer per week worden uitgevoerd en tijdens de vruchtperiode wordt de watergift verhoogd..
  3. Vorming van struiken. Na de vorming van het zevende blad, wordt aanbevolen om de hoofdscheut te knijpen. Dit bevordert de hergroei van zijstelen en verstevigt de wortels..
  4. Losmaken. De procedure moet na elke watergift worden uitgevoerd, maar het moet heel voorzichtig gebeuren, waarbij de wimpers worden opgetild. Jonge zaailingen worden om de dag tot een diepte van 2-3 cm losgemaakt, en oudere planten – eenmaal per week.zorg tijdens de groei
  5. Hilling wordt meerdere keren tijdens het seizoen uitgevoerd. De procedure bevordert de groei van nieuwe wortels en dient ter preventie van schimmels.
  6. Bevruchting. Het is optimaal om 3-4 topdressing per seizoen uit te voeren met complexe meststoffen die stikstof, fosfor en kalium bevatten. De eerste voeding wordt uitgevoerd wanneer een paar bladeren verschijnt, de tweede – tijdens de vruchtzetting en de derde en volgende – tijdens de vruchtzetting.

Meststoffen moeten zorgvuldig worden aangebracht om de bladeren niet te verschroeien. De procedure wordt uitgevoerd bij warm, helder weer, anders worden de voedingsstoffen niet volledig door het wortelstelsel opgenomen..

Ziektebescherming

De komkommercultuur kent veel vijanden. Maar de meest voorkomende en gevaarlijke ziekte is cladosporiose. De veroorzaker van de ziekte zijn schimmels, die hun activiteit intensiveren met plotselinge veranderingen in temperatuur en hoge luchtvochtigheid. Op struiken en jonge komkommers vormen zich zwarte vlekken met zwavelbloei. Vruchten draaien en stoppen met groeien.

Voor de behandeling worden geneesmiddelen met benzimidazol gebruikt, in de vorm van een spray-oplossing.

Echte meeldauw kan ook komkommers aantasten. Dit is een schimmelziekte, die zich manifesteert door het verschijnen van witte bloei op het gebladerte. De ziekte verspreidt zich snel en de plant sterft.

Voor de behandeling worden zwavelhoudende en fungicide preparaten gebruikt, onkruid en beschadigde delen van de plant worden verwijderd.

Een goede oogst van komkommers hangt rechtstreeks af van kwaliteitszorg en een goede aanplant. Gedetailleerde tips voor het planten van komkommers in de volle grond zijn te zien in de video.

Oogst ‘s morgens of’ s avonds en dek ze af met zeilen of plaats ze op een koele, schaduwrijke plek om ze stevig te houden. Als u alle regels van de landbouwtechnologie volgt en een geschikt gewasras kiest, zullen de opbrengsten stabiel en rijk zijn..

Zaden en zaailingen van komkommers in de grond planten – video

Adblock
detector