Op de foto ondermaatse cherrytomaatjes op de vensterbank Onder de enorme selectie van verschillende variëteiten van smakelijke en gezonde tomaten, kan Cherry worden onderscheiden – een variëteit die halverwege de jaren ’70 werd gefokt door wetenschappelijke veredelaars. Het belangrijkste kenmerk is de heerlijke zoete smaak, het kleine formaat van de tomaat en het arrangement, niet in paren of alleen, maar in trossen. Een groot voordeel hier was ook het feit dat het tegenwoordig heel goed mogelijk is om Cherrytomaten op het balkon en de vensterbank te telen, en met de juiste zorg en doorzettingsvermogen kun je een zeer goede oogst krijgen. Dus iedereen die geen eigen perceel heeft, kan zo’n minituin maken op zijn loggia of balkon..

Wat is er nodig om cherrytomaatjes op een vensterbank te laten groeien??

Om een ​​​​overvloedige oogst van smakelijke en sappige tomaten te krijgen, moet je de geheimen van hun teelt zorgvuldig bestuderen, want zonder dit is het niet gemakkelijk om te slagen. Alleen met kennis van de kweekeigenschappen van het ras, de regels en het tijdstip van zaaien, de samenstelling van de grond, het irrigatieregime en de mate van verlichting kan een goed resultaat worden bereikt..

Laagblijvende cherrytomaatjes op de vensterbank - foto

Een belangrijke rol wordt ook gespeeld door de zaden van cherrytomaten, die van hoge kwaliteit en levend moeten zijn. De ervaring van veel tuinders die kersen in hun appartement telen, suggereert dat iedereen, met een verantwoorde aanpak, ze kan telen. Om dit te doen, hoeft u alleen maar de plaats goed voor te bereiden, die de hele dag droog, warm, geventileerd en goed verlicht door de zon moet zijn..

Soorten cherrytomaten die op het balkon kunnen worden gekweekt:

 • Parel;
 • Rowan wonder;
 • Bonsai;
 • Gouden bos;
 • Roodkapje;
 • Totem;
 • Pinokkio;
 • Balkon wonder;
 • Minibel;
 • Mio;
 • Tiener Tim;
 • Acrobaat.

Afgebeeld zijn cherrytomaatjes in potten gekweekt op een vensterbank

Ongeacht de kenmerken van elk van de variëteiten, hebben alle vruchten een uitgesproken smaak, terwijl ze dezelfde mineralen- en vitaminesamenstelling hebben.

Ondanks dat cherrytomaatjes veel suikers bevatten, bevatten kleine tomaatjes weinig calorieën en dragen ze dus niet bij aan gewichtstoename. Tegelijkertijd is het onwenselijk voor mensen die last hebben van een maagzweer om ze op te eten..

Maar al de rest van onze landgenoten kunnen vol vertrouwen aanbevelen om lekkere kleine tomaten te eten..

Kenmerken van het planten en kweken van cherrytomaten

Op de foto staan ​​hoge cherrytomaatjesAls je de basisgeheimen kent van het kweken van cherrytomaatjes, zal een persoon in staat zijn om alle omstandigheden goed te observeren die zullen bijdragen aan een goede vruchtzetting en hoge opbrengsten in het algemeen. Allereerst moet worden opgemerkt dat ze, net als andere variëteiten van Cherry, lang, middelgroot en laaggroeiend kunnen zijn, de hybride en variëteitkenmerken van elk van hen niet meegerekend..

Hier kunt u dus algemene aanbevelingen doen, waaraan u zich houdt en de kans op smakelijke en sappige bessen aanzienlijk zal toenemen. Natuurlijk moeten alle bewerkingen met een ziel worden uitgevoerd, maar degenen die cherrytomaten gaan telen, houden er waarschijnlijk van om dit te doen. Na een doel te hebben gesteld en stap voor stap alle uitgevoerde bewerkingen te hebben geschilderd, kan men hopen op onbetwistbaar succes in de vorm van een goede oogst van heerlijke tomaten. En een goede verzorging van Cherry-tomaten zorgt voor onbetwist succes en de mogelijkheid om uw familieleden te trakteren op heerlijke groenten..

Dit is waar je rekening mee moet houden bij het kweken van deze tomatensoort:

 • Land voor aanplant wordt meestal genomen in een verhouding van zand en zwarte aarde 1: 4 of 1: 3
 • Cherrytomatenzaden worden niet geweekt voordat ze worden geplant, maar worden onmiddellijk in dozen, kopjes of andere containers geplaatst die zijn voorbereid voor het planten, waarbij ze niet erg diep in de grond worden ingebed. Het wordt aanbevolen om de grond af te dekken met transparante huishoudfolie.
 • Nadat de eerste scheuten verschijnen, wordt de film verwijderd, maar niet eerder dan 5 dagen na het planten..
 • Voor een betere ontkieming van zaden wordt de grond direct na het planten in de grond bewaterd met warm water
 • Nadat de spruiten 5-6 cm zijn gegroeid, wordt het dunner gemaakt, maar als de zaden niet allemaal zijn ontkiemd, is het mogelijk dat dunner niet nodig is..
 • Planten worden periodiek bewaterd, de aarde wordt los gehouden (voor luchttoegang tot de wortels).
 • Om thuis gekweekte kerstomaatjes een overvloedige oogst te geven, moeten ze periodiek worden gevoerd, maar niet vaker dan 1 keer per week..
 • Als er hoge variëteiten worden geplant, is het noodzakelijk om pinnen te plaatsen waaraan de plant zal binden.

Aanvullende informatie voor het verkrijgen van een goede oogst Cherry Tomato

Opgemerkt moet worden dat alle Cherry-tomaten, waarvan de variëteiten bedoeld zijn om thuis te kweken, meestal 2-4 maanden na het planten vruchten afwerpen. Tegelijkertijd vindt de rijping vrij snel plaats en met goede meststoffen en overvloedige watergift kan de struik 5-6 maanden vrucht dragen. Het is belangrijk om te weten dat Cherrytomaten niet geprikt zijn en voor een goede oogst mogen de hoofdbladeren van de struiken niet worden afgesneden. Tijdens de periode van de eierstokken is het niet nodig om te voeden, omdat dit aan het begin van het planten moet worden gedaan, wanneer de scheuten zich uitstrekken en de ontwikkeling van het grondgedeelte, en ook nadat de vruchten zijn uitgehard en in klein groen zijn veranderd bessen.

Kweken in geschikte containers

De foto toont een overvloedige oogst van cherrytomaatjes in pottenDe keuze van geschikte potten moet zeer zorgvuldig worden gemaakt, aangezien de goede conditie van de plant direct afhangt van de conditie van het wortelstelsel. In principe mogen de containers niet erg diep zijn, aangezien potten van 10-15 cm diep, maar tot 20 cm breed hier geschikt zijn.De belangrijkste factoren die van invloed zijn op een goede vruchtzetting, zijn ook de mate van verlichting en de optimale temperatuur. De meest geschikte plaats voor het verbouwen van een gewas is een brede vensterbank, maar als er een geïsoleerde loggia is, is deze ook perfect voor deze doeleinden..

Lekkere en gezonde Cherrytomaten, waarvan de teelt tegenwoordig voor iedereen beschikbaar is, worden tegenwoordig door veel van onze landgenoten geteeld, en velen van hen delen graag tips en kleine geheimen van een goede oogst. Dankzij de lange oogstcyclus kan een persoon altijd verse en smakelijke tomaten op tafel serveren, die een aangenaam aroma en een heerlijke smaak hebben. In dit geval is het het beste om de bruine vruchten te verwijderen, waardoor u tegelijkertijd de rijping van ander fruit kunt versnellen. Als het lange tijd bewolkt is, raden veel hoveniers aan om een ​​tafellamp aan te doen om de plant beter te verlichten, wat bijdraagt ​​aan een goede plantengroei..

Lekker en gezond fruit van cherrytomaatjes is voor iedereen beschikbaar

De foto toont een grote verscheidenheid aan cherrytomaatjes die in bloempotten zijn gekweektMet een zorgvuldige studie van de eigenaardigheden van het telen van deze variëteit aan tomaten, kan men tot de conclusie komen dat hier in principe niets ingewikkelds aan is. Vele duizenden van onze landgenoten toveren hun balkons en loggia’s om tot een soort wintertuin. Alleen in plaats van bloemen zie je hier eierstokken van kleine felrode vruchten. En hoe prettig is het om op je vensterbank gekweekte tomaten te eten, want hun heerlijke aroma is nooit te vergelijken met gekochte fabrieksgroenten.

Concluderend moet worden opgemerkt dat met een verantwoorde aanpak en zorgvuldige bestudering van alle noodzakelijke tips en aanbevelingen, de kans op een uitstekend resultaat aanzienlijk wordt vergroot. Het belangrijkste is geduld, dat zeker zijn vruchten zal afwerpen met een overvloedige en smakelijke oogst, die alle gezinsleden zeker zullen waarderen. Heldere en kleurrijke Cherry-tomaten, waarvan foto’s op het netwerk te vinden zijn, zullen het beste bewijzen dat het heel goed mogelijk is om een ​​​​overvloedige oogst te krijgen..

Kenmerken van het thuis kweken van tomatenzaailingen – lees dit artikel op onze website!

Cherrytomaten op het balkon – video