Cassettecontainers voor het kweken van zaailingen van groente- en bloemengewassen – wiresummit.org

Voor- en nadelen van plastic cassettes Werken in een tuin of zomerhuisje wordt altijd geassocieerd met de teelt van groenten en bloemen. Elke tweede tuinier probeert er zelf zaailingen van te kweken met behulp van een breed scala aan apparaten en nieuwe landbouwoplossingen. Dus meer recentelijk zijn cassettevormen voor het kweken van zaailingen in gebruik in de tuin gekomen..

Met variëteiten van cassettes kunt u zaailingen kweken met een volledig gevormd wortelstelsel thuis en in kasomstandigheden, die snel wortel kunnen schieten in het open veld en een hoge en hoogwaardige opbrengst geven.

Sectionele containers ontworpen voor het kweken van plantenscheuten hebben een verscheidenheid aan gekrulde vormen en zijn geclassificeerd in plastic en turf, met een speciale pallet om vocht vast te houden en reinheid te creëren in de planken of werkbladen waarop het gezaaide zaadmateriaal wordt blootgesteld voor ontkieming, en het comfort van hun transfer en transport. Kunststof cassettes voor het kweken van zaailingen Sectionele plastic cassettes voor zaailingen foto Lichte vormen van verschillende dieptes maken het mogelijk om zaailingen van absoluut elke plant te laten groeien, waardoor het een beschermde omgeving krijgt voor vegetatieve ontwikkeling voor en na het planten in de volle grond. Zaailingcassettes zijn de gulden middenweg tussen het gebruik van potten en omvangrijke houten zaailingkisten..

Voordelen van kunststof zaailingcassettes

Methoden voor het kweken van zaailingen in cassettes

De agrotechnische techniek voor het gebruik van cassettes voor zaailingen is eenvoudig en verschilt niet veel van de methoden voor het kweken van zaailingen in andere containers. Met meerdere cellen kunnen meerdere scheuten worden gekweekt, waardoor ruimte wordt bespaard om het volledige groeiseizoen te garanderen voordat het eerste blad wordt uitgeworpen.

Voorbereide grond wordt in lege cellen gegoten, die een lichte en poreuze structuur hebben, verrijkt met alle noodzakelijke micro- en macro-elementen van voedingsstoffen, waarin zaden worden gezaaid, bollen of scheuten van bloemen en struiken worden geplant. Na het zaaien worden de mallen afgedekt met folie en bewaard op een temperatuur van 25°C in een geventileerde, lichte ruimte..

zaaien in sectionele zaailingcassettes

Om stagnatie van vocht in de cellen te voorkomen, zijn er gaten in gemaakt om overtollig vocht te laten ontsnappen.

Het is raadzaam om cassettezaailingen water te geven met een spuitpistool dat water op microdruppels spuit.

Wanneer een bepaalde periode van vegetatieve ontwikkeling is bereikt, kunnen de zaailingen gemakkelijk uit plastic containers worden gehaald en in de volle grond worden geplant.

zaailingen uit cassettes in de grond planten video

Turfcassettes zijn het puurste veld voor het kweken van planten in termen van ecologische en biologische aspecten van landbouwtechnologie. Zaailingen, samen met turfcontainers, worden in de volle grond geplant, waarna ze, onder invloed van vocht en andere natuurlijke en klimatologische componenten, in de grond uiteenvallen, waardoor er nuttige microdeeltjes achterblijven die de grond bemesten.

Plastic containers zijn herbruikbaar en kunnen worden gewassen en schoongemaakt, terwijl turfcassettes voor zaailingen wegwerpproducten zijn.

Voordelen van zaailingcassettes

Het gebruik van cassettevormen voor het kweken van zaailingen heeft een aantal voordelen:

 • conditioneert de mogelijkheid om elke individuele spruit in geïsoleerde omstandigheden te laten groeien, wat de gezonde ontwikkeling van de plant veronderstelt en verzekert;
 • creëert optimaal gunstige voorwaarden voor de ontwikkeling van een krachtig wortelstelsel van planten en dezelfde ontwikkelingsvoorwaarden voor alle elementen van het zaad;
 • elimineert het gedoe dat gepaard gaat met het plukken van zaailingen;
 • creëert comfortabele omstandigheden tijdens het kweken van zaailingen vanwege de compactheid;
 • zorgt voor een snelle aanplant van zaailingen in de volle grond en laat geen schade aan het wortelstelsel toe;
 • heeft lage kosten, waardoor besparingen worden gerealiseerd op de kostenpost die is opgenomen in de hoofdprijs van zaailingen;
 • de plastic container is licht in gewicht en heeft een sterke wanddichtheid, waardoor hij meerdere plantperiodes kan gebruiken;
 • vanwege de verscheidenheid aan vormen, diameters en diepten, kunt u met cassettevormen een absoluut complete natuurlijke lijst van planten laten groeien;
 • turfcontainers zijn een uitstekende meststof voor de grond na hoogwaardige ontbinding;
 • zaailingcassettes zijn zowel fysiek als esthetisch comfortabel.

De juiste keuze aan cassettes voor het kweken van zaailingen

Geconfronteerd met een enorm assortiment cassettevormen voor zaailingen, weet de tuinman niet welke wijziging hij moet kiezen om niet in de war te raken.

De belangrijkste eigenschappen van de producten waar u op moet letten:

 • dimensionale kenmerken en instructies voor het gebruik van cassetteformulieren van de fabrikant;
 • materiaal van vervaardiging: dicht plastic of niet te dichte en poreuze structuur van veenvormen;
 • gebruik bij de vervaardiging van niet-toxische materialen en de verhouding van natuurlijk tot kunstmatig, gelijk aan 70 tot 30%; het is de moeite waard om de voorkeur te geven aan vormen gemaakt van polystyreen en turf zonder allerlei onzuiverheden van componenten;
 • de kosten van cassetteformulieren;
 • de aanwezigheid van vacuümverpakkingen, die wijzen op de juiste opslag van cassettes, dit geldt met name bij het kopen van turfsecties;
 • als er geen gebruiksaanwijzing is, wordt de keuze gemaakt in overeenstemming met de agrotechnische normen voor plantontwikkeling;
 • door secties te kiezen op basis van de grootte van de cel, is het de moeite waard om een ​​​​vorm met een kleine dieptemarge te kopen, vanwege het verstrekken van effectieve beplanting in gevallen van overgroei van zaailingen of scheuten.

Als u de belangrijkste kenmerken van de vormen voor zaailingen kent, kunt u veilig aan de slag en, rekening houdend met alle agrotechnische voorwaarden en normen, gezonde en sterke planten kweken om hoge opbrengsten en grote bloei te verkrijgen.

De methode om zaailingen in plastic en turfsectievormen thuis of in kassen te kweken, is even effectief, maar welke in de praktijk moet worden toegepast, moet de uitvoerder van de teelt en aanplant zelf beslissen, en ervoor zorgen dat deze van tevoren comfortabel zijn door te testen op zijn perceel.

Video: hoe maak je cassettes voor zaailingen met je eigen handen