Bieten telen in het open veld op het land – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Rode biet uit eigen tuin Het is verbazingwekkend hoeveel een zomerbewoner moet weten om zijn werk gelukkig te maken, de producten zijn vrij van chemicaliën en de oogst is voldoende om in de jaarlijkse behoefte te voorzien. Een van de meest geteelde groenten is rode biet. Een moestuin is niet meer voor te stellen zonder een bietenbed. Maar niet alle zomerbewoners slagen erin. Er zijn subtiliteiten in het kweken van bieten in het land die je moet weten om een ​​smakelijk wortelgewas te krijgen met goede bewaring..

Bieten landbouwtechnologie

Naleving van vruchtwisseling in hun zomerhuisje De reeks maatregelen waarmee u het maximale aantal nuttige elementen kunt krijgen en een goede oogst kunt geven, bestaat uit bepaalde fasen:

  • selectie van zaden en hun voorbereiding voor het zaaien;
  • plaatsing van het wortelgewas;
  • zaaien en verzorgen van zaailingen;
  • groeiende wortelgewassen;
  • ongediertebestrijding;
  • oogsten en de veiligheid ervan.

Open bedden van bieten

Bij het kiezen van een plaats voor een tuinbed, moet u weten dat de plaats zonnig moet zijn, het land los en vruchtbaar is. De belangrijkste voorwaarde voor het verkrijgen van goede planten bij het kweken van bieten in de volle grond is een zeldzame aanplant met een afstand in een rij van minimaal 25 cm en minimaal 10 cm tussen de wortels, hoe meer hoe beter. In de krappe omstandigheden van zes hectare zijn er maar weinig van dergelijke plaatsen, en als je er ook rekening mee houdt dat vruchtwisseling in acht moet worden genomen, is de locatiekeuze moeilijk. Er zijn twee uitgangen, zaaien op een smalle richel langs de Meatlider of langs de zijkanten van bedden met andere gewassen.

Bieten zijn zelfvergiftigende gewassen. Het is onmogelijk om volgend jaar op dezelfde plek bieten te planten, de opbrengst zal aanzienlijk lager zijn dan bij andere voorgangers.

Afhankelijk van de zaaitijd en de regio worden bietenrassen geselecteerd. Voor herfstbeplanting kunt u de variëteit Podzimnyaya A-474 nemen. Om cilindrische vruchten te verkrijgen, is er een cilinder. Er zijn succesvolle variëteiten – Gribovskaya, Egyptian, Pablo en anderen. Bij het kiezen van zaden moet je op hun kleur letten. Als de zaden een onkarakteristieke kleur hebben, zijn ze al voorbereid om te zaaien..

Bieten zaaien en jonge planten verzorgen

BietenzadenSimple Seeds zijn multi-zaden fruit in één verpakking. In dit geval is het noodzakelijk om het zaad in een groeistimulator te verwerken en het een dag rauw te laten om te pikken. Het zaaien van zaden wordt uitgevoerd op een diepte van 2 cm met een afstand van 5 cm Wanneer zaden in het nest ontkiemen, laat dan alleen een sterke zaailing achter. In de toekomst, aangezien de bieten op het land worden verbouwd, worden ze herhaaldelijk uitgedund voor het eten van vitaminegroenten.

Zorg voor zaailingenDe voorbereiding van de grond voor het zaaien begint in de herfst. De toekomstige plek is goed gevuld met compost, superfosfaat en kaliumchloride. Compost wordt toegevoegd aan het tuinbed. Het is handig om de zaaiplaats in de herfst af te werpen met een 3% -oplossing van kopersulfaat. Dit doodt onkruidsporen en zorgt voor de koperen bodem die de bieten nodig hebben..

Het zaaien van Podzimny wordt uitgevoerd in november, wanneer de grond al is bevroren over de vooraf voorbereide groeven. Wortelgroenten moeten als vroege groenten worden gebruikt. Wintergewassen zijn niet geschikt voor opslag. Voor de winterstalling worden de bieten eind mei en later gezaaid. In de opgewarmde grond ontwikkelt het wortelgewas zich goed en krijgt het snel bladmassa. Vaak planten zomerbewoners bietenzaailingen op een vaste plaats. Met deze methode kunt u producten eerder krijgen..

Bietenzaailingen planten in de volle grondBij het kweken en verzorgen van bieten wordt speciale aandacht besteed aan de eerste groeifase. Het uitdunnen van zaailingen of het verzorgen van zwakke planten die in zaailingen zijn geplant, is een cruciale periode. Het is op dit moment dat plagen en ziekten de plant kunnen aanvallen. Daarom moeten de zaailingen worden bewaterd, gedoucht met as of afschrikmiddel..

Gedurende deze periode mogen geen microbiologische preparaten worden gebruikt. Het wortelstelsel van gecultiveerde planten is nog steeds beschadigd en mag niet worden aangetast door bacteriën. Daarom worden chemicaliën indien nodig twee weken gebruikt. Als drastische maatregelen de voorkeur hebben, worden gewone insecticiden gebruikt tegen insecten tijdens hun massale verschijning en tegen schimmelziekten Oxyhom of Fitosporin in toegestane doses.

Vorming van een rozet en wortelgewas

Vorming van een rozet en wortelgewasOm de plant sneller te laten ontwikkelen, wordt in het begin, na het uitdunnen, stikstofbemesting gegeven. Een eetlepel ureum wordt verdund in 10 liter water en bemesting wordt op natte grond aangebracht. Daarna worden de planten voorzichtig losgemaakt en gewied zonder het wortelstelsel te beschadigen..

De hoeveelheid neerslag vertelt je hoe vaak je je bieten buiten water geeft. In ieder geval hebben bieten een of twee keer diep water nodig tijdens de ontwikkeling. De rest van het water geven van de grond zal vocht vasthouden. Het is onmogelijk om de grond te droog te maken. Wortelgroenten kunnen taai worden of barsten. Maar in de laatste drie weken voor de oogst is het niet nodig om de bieten water te geven en te voeren..

Tijdens de vorming van een plant heeft deze verschillende aanvullende voeding nodig. Wanneer de plant een rozet krijgt, is bladvoeding met micronutriëntenmest en boorzuur gunstig en hetzelfde na twee weken. Twee keer per seizoen moet je de planten water geven met zout water, waarbij je een theelepel zout in een emmer water oplost. Gebruik bij het vullen van een wortelgewas ter grootte van een walnoot Agricola-4-meststof of kalium- en superfosfaatmeststoffen. Stikstof hoopt zich op in bieten, belemmert de opslag en smaak, daarom wordt het bij het gieten niet gebruikt.

Boor en zout zijn essentieel voor de ontwikkeling van het wortelgewas. De bieten komen oorspronkelijk uit de Middellandse Zee en houden van de zoute kristallen die door de zeelucht worden aangevoerd. Zout voegt zoetheid toe aan bieten en boor beschermt het wortelgewas tegen zwarte zweren van fomosis.

We verwijderen bieten voor opslagDe plant komt tijdens het vullen boven de grond uit. Moet ik bieten knuffelen? In tegenstelling tot wortelen en aardappelen, accumuleert het wortelgewas geen solanine door de werking van licht, verandert de smaak niet. Daarom hoef je de bieten niet ineen te kruipen. Wanneer bieten moeten worden geoogst, is afhankelijk van het weer. Wortelgewassen die uit de grond steken, moeten vóór de vorst worden verwijderd of op koude nachten worden afgedekt.

Oogst

Bieten oogstenBieten worden geoogst bij helder droog weer. Ervaren tuiniers raden af ​​om de toppen met een mes te snijden. De reden is dat de wonden niet lang uitdrogen en dat vocht, dat er tijdens de opslag zo voor nodig is, het wortelgewas verlaat. De video laat in detail zien hoe je bieten correct kunt oogsten. Het belangrijkste is dat het onmogelijk is om de huid van het product dat bedoeld is voor opslag te verwonden. Wortelgewassen moeten goed in de schaduw worden gedroogd, de overblijfselen van de aarde opruimen en in de kelder worden neergelaten. Bieten worden opgeslagen in zand, droogbox of pit.

Hoe bieten te verwijderen en te bewaren – video