Bestrijding van snuitkever met folkremedies en chemicaliën

snuitkever controle Een groot aantal plagen nestelt zich in onze tuinen en moestuinen, die de vegetatieve massa van planten opeten, fruit en zaden beschadigen. De strijd tegen snuitkevers vereist een speciale aanpak, omdat deze parasiet zich snel vermenigvuldigt en aanzienlijke schade aanricht aan groenten en graangewassen.

Beschrijving van de plaag

kever snuitkever De snuitkever is een kever met een lichaamslengte van enkele millimeters tot 3 centimeter, behoort tot de orde van Coleoptera. Insecten hebben verschillende vormen en kleuren, het is onmogelijk om elk exemplaar te beschrijven, in de natuur zijn er tot 5000 soorten.

De familie kan grofweg worden onderverdeeld in twee grote subgroepen:

 1. Insecten met een lange slurf die de grootte van het lichaam kan bereiken. De plaag gebruikt dit orgaan om zachte weefsels te doorboren. In de meeste gevallen ontwikkelen de larven van snuitkevers zich in de bladeren van tuin- of tuinbouwgewassen..
 2. Kevers met een korte slurf voeden zich niet alleen met plantensappen, maar knagen ook aan de schelpen van graan. De larven van deze parasieten ontwikkelen zich in de bovenste bodemlaag..

Tijdens de levenscyclus van kevers leggen olifanten een groot aantal larven. Om snuitkevers efficiënter te bestrijden, moet u weten hoe deze individuen eruitzien. Insectenlarven zijn meestal klein met een wit lichaam en witte kop, vergelijkbaar met een rups, maar zonder poten zijn krachtige kaken aanwezig in het voorste deel. Afhankelijk van de soort voeden deze individuen zich met sap of plantenwortels..

Populaire soorten

snuitkever soortenZoals u begrijpt, voeden de betreffende insecten zich met alle vegetatieve delen van tuingewassen, van wortels tot bloeiwijzen. Aanlandingen worden niet alleen geschaad door volwassen kevers, maar ook door hun larven. Insecten vermenigvuldigen zich snel, zelfs een klein aantal kan leiden tot de dood van de oogst van appels, frambozen of aardbeien.

Wanneer een plaag de stal binnendringt, kan de eigenaar een aanzienlijk deel van de graanreserves verliezen. Om te weten hoe je effectief met een snuitkever kunt omgaan, moet je leren om deze kevers te onderscheiden door hun uiterlijk..

Laten we de meest populaire typen beschrijven:

 1. Schuur. Deze kever met een lichaamslengte tot 4 millimeter heeft een donkerbruine kleur, nestelt zich in een graanopslag en vernietigt voorraden (erwten, boekweit, maïs, granen). Daarna kan het plantmateriaal niet meer ontkiemen..
 2. De gestreepte knobbelkever voedt zich met erwten, bonen, sojabonen en andere peulvruchten; het vrouwtje kan ongeveer 3.000 eieren per seizoen leggen. Volwassen kevers eten vegetatieve delen van gewassen op, larven beschadigen het worteldeel van planten. Beheersmaatregelen zijn onder meer het behandelen van gewassen met speciale chemicaliën met insecticiden of het opgraven van de grond in de herfst, enkele weken voor de eerste nachtvorst. Met een dergelijke bodembehandeling kun je de larven van de parasiet vernietigen.
 3. Grijze snuitkevers beschadigen de knoppen van fruit- en bessengewassen in de tuin, volwassen kevers en larven voeden zich met plantknoppen. De lengte van de parasiet is niet meer dan 6 millimeter, de kleur van het lichaam is zilverachtig met een bruine tint. De larven ontwikkelen zich in de bodem, beschadigen het wortelstelsel van bomen en andere planten. Een van de meest effectieve maatregelen om de grijze knopkever te bestrijden, wordt beschouwd als het afgraven van grond in de bijna-stamcirkel van bomen, evenals het vernietigen van organische resten.
 4. De grauwe keverkever kan de bietenteelt verdunnen of volledig vernietigen. Naast deze cultus voedt de parasiet zich met zonnebloem- en maïszaailingen. De levensduur van insecten is ongeveer 2 jaar. De lichaamslengte van de kever is maximaal 1,2 millimeter. Het is vrij moeilijk om de aanwezigheid van de parasiet op de site te bepalen vanwege hun grootte en dekkende kleur. De belangrijkste maatregel om de bietenkever te bestrijden is het besproeien van aanplant met insecticiden..

Naast deze parasieten is het de moeite waard om aandacht te besteden aan de aardappelkever. Deze kevers overwinteren in de bodem, maar voeden zich met het bovengrondse deel van de betreffende cultuur..

Bestrijding van folk remedies tegen snuitkever

asoplossing tegen snuitkeverNiet elke tuinman zal chemicaliën gebruiken om ongedierte te doden. Weevil-controlemethoden beginnen met het gebruik van folkremedies.

Tijdens de periode van knopvorming kunnen planten worden besproeid met de volgende werkoplossingen:

 1. 10-15 gram mosterdpoeder per 10 liter water met toevoeging van pav (20-25 milliliter vloeibare zeep).
 2. 2-3 kilogram houtas per emmer vloeistof. De oplossing wordt enkele uren toegediend en gefilterd, vloeibare zeep wordt toegevoegd.

Behandeling van de tuin van de snuitkever moet in het vroege voorjaar beginnen langs de kale takken, vervolgens langs de knoppen, in de periode vóór de bloei van gewassen en na de vorming van de eierstok.

Bij rustig weer is het aan te raden om bomen en andere planten ‘s avonds te sproeien..

Chemicaliën

chemicaliën tegen snuitkeverTraditionele bestrijdingsmethoden helpen niet altijd om ongedierte kwijt te raken, vooral niet wanneer ze zich in grote aantallen op de site hebben gevestigd. Als de beschikbare remedies voor de snuitkever niet het gewenste effect hebben, moet u speciale chemicaliën kopen die zijn ontworpen om de hele populatie parasieten te vernietigen. Dergelijke composities worden aanbevolen voor gebruik in het vroege voorjaar, maar ook in de periode voor en na de bloei van gewassen. De laatste behandeling van tuin- en tuinbouwgewassen moet uiterlijk een maand voor het verwachte oogsttijdstip worden uitgevoerd..

De meest populaire chemicaliën voor het bestrijden van snuitkevers zijn:

 1. Het medicijn “Kinmix” met een snelheid van 2,5 milliliter werkzame stof per emmer water.
 2. Het medicijn “Decis” met een snelheid van 2 milliliter voor hetzelfde volume vloeistof.
 3. Chemicaliën “Karbofos-500”, “Iskra-M” of “Fufanon” worden gedurende het hele groeiseizoen van planten gebruikt. Voor het sproeien van gewassen wordt een werkende oplossing bereid, 10 milliliter van een van de fondsen per emmer water.

Een goed effect bij ongediertebestrijding kan worden bereikt bij gebruik van “Fozalon”, “Diazonin” of “Bazudin”. Dergelijke stoffen worden verdund met water in overeenstemming met de instructies van de fabrikant. Ze worden niet alleen gebruikt voor het besproeien van het vegetatieve deel van gewassen, maar ook voor grondbewerking..

Wees voorzichtig bij het behandelen van planten met chemicaliën, gebruik persoonlijke beschermingsmiddelen.

Weevil-bestrijdingsmaatregelen – video

Adblock
detector