Beschrijving van Eurazië pruimenras voor een nadere kennismaking

pruimenrassen Eurazië De moderne zaailingenmarkt biedt een grote verscheidenheid aan variëteiten. Bij het kiezen van een fruitboom raden ervaren tuiniers aan om aandacht te besteden aan indicatoren zoals opbrengst en winterhardheid. De beschrijving van de Eurazië-pruimvariëteit zal helpen bij het bepalen van deze parameters en het kiezen van de juiste boom voor een tuin of zomerhuisje.

Korte beschrijving van de pruimensoort uit Eurazië:

beschrijving van Eurazië pruimenras Plum Eurasia verwijst naar een complexe hybride die werd gekweekt door verschillende soorten te kruisen. De variëteit onderscheidt zich door grote en zoete vruchten – het gemiddelde gewicht is 40 g, het vruchtvlees is geeloranje van kleur, vlezig en enigszins los, de schil is dun en de steen is gemakkelijk te scheiden. Een boom met een spreidende kroon groeit tot zes meter hoog. Omdat de lange takken veel sneller groeien dan de stam, is de pruim niet bestand tegen harde wind. Rijpe vruchten zijn bedekt met een witte wasachtige bloei en hebben een kastanjebruine kleur.

Raskenmerken

grote sappige vruchten

Vanwege de uitstekende kwaliteit en positieve eigenschappen werd de pruimensoort Eurazië verliefd op de meeste tuinders en zomerbewoners:

 1. Productiviteit – een jonge boom geeft tot 20 kg, een volwassene – ongeveer 50 kg. Fruit bevat 7% zuren en suiker, evenals 6% droge ingrediënten.
 2. Rijpingsvoorwaarden – vroegrijpe variëteit
 3. Vroege volwassenheid – het eerste vruchtbare rendement verschijnt al in het 3e jaar.
 4. Bestuiving is zelfvruchtbaar, daarom heeft de boom voor het verschijnen van fruit andere variëteiten nodig met een vergelijkbare bloeiperiode. Bestuivers voor Eurazië-pruim – variëteiten van bomen zoals “Mayak”, “Golden Fleece”, “Volzhskaya krasavitsa”, “Skorospelka krasnaya”, “Record”.
 5. Vorstbestendigheid – de boom is zeer goed bestand tegen strenge vorst en is bestand tegen temperaturen tot 25 graden.
 6. Ziekte- en droogteresistentie – de pruim is resistent tegen ziekten en plagen, maar de boom moet tijdig met medicijnen worden behandeld.

De variëteit verdraagt ​​​​de droogte niet goed – zonder de nodige watergift beginnen de bladeren geel te worden en de vruchten verkruimelen en barsten.

Ondanks de hoge opbrengst, sterke immuniteit en vroege rijpheid, heeft dit ras een aantal nadelen: de grootte van de boom, de behoefte aan bestuivers, rijpe vruchten vallen snel af, lage dichte pulp en slecht transport. Ook zijn voor sommigen frequente aanpassingen en snoeien van takken een probleem..

Euraziatische pruim planten en verzorgen

het planten van een pruimenboompjeHet planten van een zaailing van Eurazië wordt uitgevoerd in het midden van de lente of de vroege herfst vóór de eerste nachtvorst. Pruimen houden, net als andere steenfruitgewassen, van zonnige en verhoogde gebieden. Gezien een aantal kenmerken heeft het ras een plaats nodig die beschermd is tegen harde wind..

Pruim groeit goed op leemachtige grond met neutrale zuurgraad.

pruimenplantschema

Landingsschema van Eurazië:

 1. De landingsplaats is van tevoren voorbereid – een plantgat wordt gemaakt van 90 cm diep en 80 cm in diameter.Als de grond te zuur is, wordt deze gedeoxideerd met kalk. Bij het planten in de herfst worden humus, sulfaat en superfosfaat toegevoegd. Als pruimen in het voorjaar worden geplant, brengen ze mest, as en ureum aan.
 2. In het midden van de put is een steun voor een boom geïnstalleerd..
 3. Nadat u ervoor heeft gezorgd dat er geen droge of rotte scheuten zijn, wordt de zaailing in de grond geplaatst en wordt het wortelstelsel zorgvuldig verdeeld.
 4. Vervolgens wordt de wortelhals 3 cm boven het grondniveau gelaten – dit is nodig voor de sapstroom.
 5. Bind de boom losjes aan de steunpaal.

Direct na het planten moet de Eurasia-pruimvariëteit worden gegoten met 20 liter vloeistof. Vervolgens wordt de grond gemout – hiervoor wordt turf of humus gebruikt. Aan het einde moet de boom op een hoogte van 60 cm van de grond worden gesneden en moeten ook de bladeren worden verwijderd, zodat alle nuttige componenten rechtstreeks naar het wortelstelsel gaan.goede oogst

Verdere zorg voor de afvoer bestaat uit het uitvoeren van dergelijke evenementen:

 1. Water geven – voor een volwassen boom is een keer per week water geven met 60 liter water vereist, voor een jonge boom – 40 liter eens in de 10 dagen.
 2. Topdressing – ammoniumnitraat wordt vóór de bloei toegevoegd; tijdens de bloeiperiode is een mengsel van kaliumsulfaat en ureum vereist. In de lente en zomer wordt een oplossing van Nitrofoski geïntroduceerd en in de herfst wordt deze bemest met superfosfaat..
 3. Formatief snoeien wordt jaarlijks uitgevoerd. Eerst worden overtollige scheuten verwijderd, waardoor de kroon dikker wordt, en dan worden de gezwellen van vorig jaar afgesneden.

Voorbereiding op de winter is ook niet minder belangrijk – om te beginnen worden dode schors en korstmossen verwijderd en vervolgens wordt de stam bedekt met witkalk.

Ziekten en plagen

plaag- en ziektebestrijdingDe pruimenvariëteit Eurazië heeft behandeling nodig tegen schadelijke insecten en bescherming tegen ziekten. Om aanvallen van pruimenluizen tijdens de bloei te voorkomen, wordt de boom behandeld met een carbamide-oplossing. Ook moet de pruim na de bloei worden besproeid met Bordeaux-vloeistof. Ter bescherming tegen vruchtrot wordt Fitosporin gebruikt en Karbofos om de pruimenwesp te elimineren. Als preventieve maatregel wordt in de herfst de stamcirkel gegraven en worden ook de gevallen bladeren op tijd verwijderd.

Waarom pruimen geen vruchten afwerpen – video

Adblock
detector