Beschrijving van de Divnaya-bosbessenvariëteit om ijverige tuiniers te helpen

beschrijving van de bosbessenvariëteit wonderbaarlijk Een onderscheidend kenmerk van de variëteit is de dichte opstelling van bessen op een tak. Ook omvat de beschrijving van de Divnaya-bosbessenvariëteit de uitstekende vorstbestendigheid van de cultuur. Het is experimenteel bewezen dat de plant temperaturen tot -42˚С kan weerstaan. Bovendien waarderen veel tuinders de struik vanwege zijn goede opbrengsten. Van een middelgrote struik wordt tot 0,7-1,6 kg sappig fruit geoogst. Tegelijkertijd heeft de cultuur een uitstekende immuniteit tegen de meest voorkomende ziekten en plagen. Er zijn echter nog andere kenmerken van de gonobel..

Gedetailleerde beschrijving van het bosbessenras Divnaya

dichte opstelling van bessen Het ras werd in 1995 in het rijksregister ingeschreven met zonering – Primorsky Krai (regio Verre Oosten). Het thuisland is de centrale Siberische botanische tuin van de SB RAS. Een bladverliezende struik bedoeld voor de teelt in matig koude gebieden, hoewel hij op het noordelijk halfrond aan populariteit heeft gewonnen.

Met aandacht voor de beschrijving van de Divnaya-bosbessenvariëteit, verdienen alle delen van de plant gedetailleerde aandacht:

 1. Struik. Hij groeit tot 40-60 cm hoog, daarom behoort hij tot de middelgrote.
 2. Schiet. De takken zijn licht gespreid en rechtopstaand, vaak gebogen. Een matte bast hebben zonder behaardheid, gekleurd in een lichtbruine tint.
 3. Bladeren. Leerachtig, mat
 4. bladverliezende platen van diepgroene kleur. Meestal middelgrote wigvormig met een convex centrum.
 5. Bloemen. Knoppen worden gevormd op korte clusters van 1-2 of 3-5 stuks. De bloemen zijn groot genoeg met een felroze tint. De ontluikende periode valt in mei-juni..
 6. Fruit. Bessen (gewicht 0,6-1,1 g) hebben een onregelmatige ovale ronde vorm (afgeplat aan de polen) met lichte randen. Naarmate ze rijpen, krijgen ze een donkerblauwe tint met een lichtblauwe bloei. Zoet in de mond, maar overwegend zuur.

De beschrijving van de Marvelous Tall blueberry-variëteit moet het feit omvatten dat de cultuur veel jonge scheuten geeft. Om deze reden heeft de struik dringend behoefte aan seizoenssnoei..

vruchtdragende bosbessenvariëteiten wonderbaarlijkDe zaailing begint vruchten af ​​​​te werpen in het 3e jaar na het planten. De bessen rijpen samen, bijna gelijktijdig. De oogst, die altijd regelmatig is, ongeacht de weersomstandigheden, valt eind juli of begin augustus. Door de vrij dunne schil is de transporteerbaarheid van de bessen erg laag. Vaak barsten overrijpe vruchten tijdens langdurige opslag of langdurig transport. Een van de voordelen van het ras zijn de zelfvruchtbaarheid en de grote vruchten. De variëteit heeft unieke gunstige eigenschappen, aangezien de vrucht een “fatsoenlijk” percentage vitamine C bevat (44,6%). Experts wijzen ook op het hoge gehalte aan tannines, pectines, flavonoïden en anthocyanines in gonobel.

Het ABC van de teelt van bosbessenrassen Divnaya

kenmerken van het kweken van bosbessenIn de natuurlijke omgeving groeit de struikplant in moerassige gebieden en in de schaduw van grote bomen. Om deze reden raden boeren aan om gewassen in de halfschaduw te planten, maar met voldoende toegang tot zonlicht in de ochtend / avonduren. Tegelijkertijd moet het gebied worden beschermd tegen wind en tocht..losse en zure grond

Voor duif is aarde geschikt met de volgende eigenschappen:

 • loszittend;
 • zuur (4-5 pH);
 • zandleem, turf of turfzand.

De beste tijd om deze soort te planten is in het voorjaar. In tegenstelling tot herfstplanten, zorgt voorjaarsaanplant ervoor dat de struik ruim voor het begin van de nacht wortel schiet.

Leemachtige grond is niet geschikt voor het kweken van Divnaya-bosbessen. Als het niet anders kan, moet op zo’n terrein zowel hoogveen als naaldstrooisel (takken, naalden, schors en kegels) worden toegevoegd. Onderin het plantgat wordt een goed drainagesysteem gevormd. “Pillow” is gemaakt van stenen (10-15 cm), om stagnatie van water te voorkomen, wat bederf van de wortelstok betekent.voorbereiding van de landingsplaats

Afhankelijk van het type bodemsubstraat, wordt de plantagrotechnologie geselecteerd:

 • lichte bodems: diepte tot 50 cm, en grootte – 70 × 80 cm;
 • leem: breedte ongeveer 100 cm, en diepte binnen 30-40 cm;
 • afstand tussen planten ongeveer 1 m.

Cultuur reageert negatief op vruchtbare grond. In dit geval wordt de uitgegraven grond met humus, compost of as uit de tuin verwijderd. Het wordt vervangen door een speciaal geprepareerde composiet.

De wortels van Divnaya-bosbes zijn erg zacht, dus de zaailing wordt voor het planten 15-20 minuten in water geweekt. Dan worden de overblijfselen van de aarde verwijderd en worden de wortels rechtgetrokken. De wortelhals wordt niet begraven, maar blijft aan de oppervlakte.naaldhoutafval en schors

Het gat is bedekt met een speciaal voorbereide samenstelling:

 • hoogveen;
 • zand;
 • naaldhout strooisel;
 • blaffen;
 • zaagsel.

Elk van de vermelde componenten heeft tot 1 kg nodig voor een enkel monster. In de beschrijving van de variëteit Divnaya bosbessen wordt vermeld dat de plant alleen de voorkeur geeft aan zure grondsoorten. Daarom wordt, om de zuurgraad van de grond te verhogen, colloïdale zwavel geïntroduceerd in een verhouding van 1-2 el. l. / struik. Ten slotte wordt de grond grondig gemout met een mengsel van schors, naalden, gebladerte en zaagsel. De site wordt overvloedig bewaterd met bezonken water (bij voorkeur warm).

Het belang van correct snoeien

bosbessen snoeienDe vorming van een struik is een verplichte procedure bij het kweken van Divnaya-bosbessen. Direct na het planten wordt de zaailing ingekort tot de helft van de hoogte. Daaropvolgend snoeien wordt zowel in het vroege voorjaar als in de herfst tot het einde van het groeiseizoen uitgevoerd. Voor overwintering worden onjuist groeiende, zieke, beschadigde en gedroogde takken van de struik verwijderd.

In het voorjaar worden de volgende gewassen:

 • bossige gezwellen die zich vormen in de wortelzone;
 • oude en laaggelegen takken (verjongingsprocedure voor 5-6 jaar oude exemplaren);
 • korte en te dunne scheuten.

Onregelmatig snoeien resulteert in sterke scheutvorming. Als gevolg hiervan neemt de opbrengst van het gewas af en wordt ook het pletten van fruit waargenomen..

bosbessenstruik vernieuwingNa het evenement worden de sneden verwerkt met tuinpek. Dit is nodig zodat schadelijke bacteriën, evenals ziekteverwekkers van gevaarlijke ziekten, niet in open wonden doordringen. Voor overwintering moeten minerale meststoffen op basis van fosfor en kalium worden toegepast. Het gebruik van stikstofcomplexen in deze periode wordt niet aanbevolen. Anders wordt de struik bedreigd met bevriezing.

De essentie van goed water geven en bestuiving

druppelirrigatie van bosbessenNa het planten wordt de zaailing om de 3 dagen water gegeven, 5 l / struik. In de toekomst wordt de procedure uitgevoerd met een interval van 7 dagen. De vloeistof wordt opgevangen in speciale containers, die worden blootgesteld aan de zon om op te warmen. Bloemisten adviseren om een ​​beetje azijn (9%) of citroenzuur aan de vloeistof toe te voegen. Bij het kiezen van een irrigatiesysteem wordt rekening gehouden met de klimatologische omstandigheden van het gebied. Voor elk gebruik wordt het vochtgehalte van de bodembedekker gecontroleerd. Houdt rekening met mulch, die vocht vasthoudt en de grond los, vochtig en ademend maaktjetirrigatie

De meest kwalitatieve methode van irrigatie wordt herkend door druppelen. Desalniettemin wordt het met succes vervangen door een fijne straal, dat wil zeggen met behulp van een gieter, mondstuk of spray.

vruchtdragende bosbessenOmdat de duif tot zelfvruchtbare variëteiten behoort, worden er verschillende cultuurvariëteiten op de site geplant. Rassen met een gemiddelde bloei- en rijpingstijd zijn de beste bestuiver voor de Divnaya-duif. Populair onder hen zijn Sierra, Brewcrop, Denis Blue en North Blue. De oogst van elk van hen valt in het derde decennium van juli of 1 augustus. Als je deze teelttechniek volgt, kun je een rijke en hoogwaardige oogst krijgen..

Hoe een bosbessenras te kiezen om op de site te planten – video

Adblock
detector