Appelboom, al sinds zijn kindertijd geliefd, Glorie aan de winnaars: een fruitboom planten en verzorgen

appelboom Glorie aan de winnaars planten en verzorgen De appelboom Glory to the Winners, planten en verzorgen die niet moeilijk zijn, werd in 1928 gefokt op het tuinstation. Simirenko. In 1975 werd het goedgekeurd door het staatsregister, dat het aanbeveelde voor teelt praktisch op het hele grondgebied van de USSR. Het ras won snel aan populariteit en de liefde van tuinders vanwege zijn pretentie, goede opbrengst en geweldige fruitsmaak.

Beschrijving van de variëteit

middenseizoen appelras Glory to the Winners is een variëteit in het middenseizoen, waarvan de vruchtvorming grotendeels afhangt van de teeltregio. In de zuidelijke regio’s rijpt hij als zomervariëteit, in de middelste baan als vroege herfstvariëteit. De boom groeit krachtig tot 6 m hoog en 5 m in diameter. De kroon is in het begin breed piramidaal, maar verandert in de loop der jaren van vorm, wordt ovaal of rond doordat de takken naar de zijkanten beginnen te groeien. De onderste takken bevinden zich onder een hoek van 65-75 ° ten opzichte van de stam en de bovenste 40-50 °.

Scheuten aan het begin van de groei hebben een roodachtige kleur en een aangename glans. Als ze opgroeien, worden ze bruin. De bladbladen zijn licht behaard, van een aangename bleke pistachekleur, soms licht gelig. Ze zijn rond of enigszins langwerpig van vorm met een lichte buiging langs de centrale ader.

De appelboom bloeit rijkelijk met roze, ronde bloemen. Knoppen en meeldraden aan de basis van een aangename scharlakenrode kleur. In tuinen en kwekerijen kunt u tijdens de bloei genieten van het spectaculaire uitzicht op appelbomen, die doen denken aan weelderige en ongelooflijk geurige roze wolken..

Rassenopbrengst

vruchtvorming van een appelboom van het ras Slava WinnersDe boom draagt ​​een gestage oogst. De vruchten zijn groot van formaat en rond-langwerpig van vorm, ze zijn glad met nauwelijks waarneembare ribben. Het gemiddelde gewicht van één appel is 125-180 g. De kleur van de vruchten is lichtgroen, ze zijn bedekt met een roze blos, die zich soepel door de hele appel verspreidt. Rijpe appels zien er erg mooi uit. Ze zijn rossig, roze-groen met een lichte wasachtige bloei. Zeer aromatisch, met veel sap, met een delicaat witachtig of licht romig vruchtvlees. De smaak is zoet en zuur, toetje.

Over de beschrijving van de appelvariëteit Slava Winners gesproken, moet worden vermeld dat de vruchten na volledige rijping niet goed aan de boom blijven hangen. Ze vallen, breken en worden onbruikbaar. Het is belangrijk om op tijd te oogsten, omdat overrijpe appels smakeloos worden, met een losse “katoen” pulp. Meestal worden de vruchten vers gegeten, er wordt sap van gemaakt, verwerkt, omdat ze snel genoeg bederven.

Het ras Slava Winners heeft bestuiving nodig met andere appelrassen. Zonder de aanwezigheid van potentiële bestuivers in de buurt binnen een straal van 40 m, zal het niet meer dan 4% van de mogelijke oogst opleveren.

Tuinders moeten in de buurt planten of ervoor zorgen dat appelbomen groeien in aangrenzende gebieden met een vergelijkbare bloeiperiode.

De meest geschikte bestuivers voor de variëteit Slava Winners zijn::

  • Borovinka;
  • gewone Antonovka;
  • Vadimovka;
  • delicatesse;
  • Melba.

De appelboom begint 6-8 jaar vrucht te dragen op de middelste baan. In de zuidelijke regio’s begint het proces na 4-5 jaar. Hoe verder naar het noorden het gebied waar Glory to the Winners wordt verbouwd, hoe later het vruchten begint af te werpen.

Appelboom Glorie aan de winnaars: planten en verzorgen

het planten van een appelboomzaailingHet is beter om zaailingen te kopen voor aanplant in bewezen kwekerijen. Ze moeten een sterk wortelgestel hebben, geen droge of rotte wortels, met een gezonde bast zonder schade. Het beste om te planten zijn eenjarige of tweejarige appelbomen met een hoogte van 150 cm, die in de herfst worden geplant tijdens bladval of in het voorjaar na het ontdooien van de grond. Maar tegelijkertijd moeten de knoppen van de zaailing nog steeds slapen. Als het planten in de herfst wordt uitgevoerd, worden alle bladeren van de zaailing verwijderd..

Jonge appelbomen worden geplant in een gebied waar grondwater niet dichter dan 3 m van het bodemoppervlak ligt. De plaats moet goed verlicht zijn. Bomen hebben veel zonlicht nodig. De kroon van appelbomen van de variëteit Slava Winners groeit wijd en verspreid, daarom blijft er een afstand van meer dan 4,5 m tussen de bomen.Dit is nodig voor de volledige groei van de appelboom zelf en de vorming, rijping van fruit.

regels voor het planten van appelsDe landing wordt uitgevoerd op een warme, heldere dag. Het is beter dat de zon niet erg actief is. Een week voor de geplande aanplant wordt een gat gegraven met een diameter van 50-60 cm en een diepte van 1 m. 1/3 vul het met een mengsel van houtas, humus, graszoden en minerale meststoffen.

Tijdens de landing wordt een pin in het gat gegraven zodat deze 50 cm erboven uitsteekt. De zaailing wordt in het midden geplaatst, de wortels worden voorzichtig rechtgetrokken en het gat wordt gevuld met aarde. Na het vullen van het gat wordt de grond licht vertrapt en wordt onder elke appelboom 10 liter warm water gegoten. Mulch met stro, turf, sparren takken. Bind een boom aan een steun.

Appelbomen verder verzorgen

de appelboom water geven Glorie aan de winnaarsZoals alle fruitbomen heeft een appelboom glorie aan de winnaars nodig na het planten en verzorgen, wat bestaat uit water geven, een kroon vormen, voeden, beschermen tegen ziekten.

Het appelras Slava Winners is slecht bestand tegen droogte. Bij gebrek aan water sterft een jonge zaailing, een volwassen boom wordt ziek, gooit de eierstokken weg en zet al vruchten.

Bij warm weer worden appelbomen wekelijks bewaterd met 30 liter voor elke zaailing. Bij koud weer worden bomen bewaterd, waarbij de nadruk ligt op het drogen van de bovengrond.

graven in een appelboomEen weelderige en snelgroeiende kroon blokkeert de toegang van de zon tot fruit en aarde, daarom moet Glory to the Winners regelmatig worden gesnoeid. Dit is niet alleen nodig voor schoonheid, maar ook om de ontwikkeling van ziekten, vallende appels te voorkomen. Snoeien wordt uitgevoerd aan het begin van het tweede seizoen na het planten van de appelboom. Als dit niet gebeurt, zal het kleine opbrengsten van kleine appels geven. Bij de eerste snoei wordt de top 10 cm ingekort, dit gebeurt in het voorjaar voor de komende 3 jaar. Dan houden ze alleen de kroon netjes, dunnen ze uit en verwijderen ze overtollig, evenals zieke takken in de herfst en het voorjaar.

Topdressing, snoeien

groene appel snoeienNa het planten van de appelboom heeft Glory to the Winners ook verzorging nodig in de vorm van topdressing, minimaal 2 keer per seizoen. In het voorjaar worden stikstofhoudende meststoffen toegepast, aan het einde van de zomer worden ze gevoed met fosfor-kaliummeststoffen, stikstofhoudende meststoffen zijn volledig uitgesloten. Kalium met fosfor helpt de boom door de rijping van het hout goed de winter door te komen. Dit zal de vorming van toekomstige foetussen aanzienlijk beïnvloeden..

Het ras is vatbaar voor veel ziekten. Dit zijn fruitrot, cytosporosis, echte meeldauw, korst, melkachtige glans. Ter bescherming tegen schurft worden bomen behandeld met fungiciden (bijvoorbeeld Topaz). Voor andere ziekten worden zaailingen behandeld met Bordeaux-vloeistof, kopersulfaat, Hom-remedie.

Om ervoor te zorgen dat de appelboom in de daaropvolgende jaren goede opbrengsten geeft, wordt hij zorgvuldig voorbereid op overwintering. Om dit te doen, verwijdert u zieke, gedroogde takken, graaft u de grond onder de bomen op, mulcht u de wortelzone met een dikke laag organisch materiaal.

de kofferbak witwassenDe bast is witgekalkt met kalk met fungiciden om te voorkomen dat ze worden beschadigd door hazen. Het onderste deel van de stam is vastgebonden met vuren takken, de bomen zijn omsloten met een metalen gaas van een meter hoog. Deze manipulaties zijn voldoende voor de veilige overwintering van appelbomen..

Glorie aan de winnaars – een verscheidenheid aan appelbomen, gefokt in de USSR, maar nog steeds populair bij tuinders. In de veredeling wordt het gebruikt als donor om appels te maken met een uitstekende presentatie..

Herfstappelboom Glorie aan de winnaars (planten en verzorgen) – video

Adblock
detector