Alles over de Actinidia-variëteit Doctor Shimanovsky

actinidia cultivar Dr. Shimanovsky Er zijn meer dan een dozijn soorten actinidia, waaronder dokter Shimanovsky actinidia erg populair is geworden. De beschrijving van het ras zal u vertellen hoe u de plant correct plant, ervoor zorgt om een ​​rijke oogst te krijgen..

Beschrijving

Actinidia kolomikta Doktor Szymanowski – de decoratie van elk gebied vanwege het decoratieve blad. Dit is een hoge plant in de vorm van een struik, waarvan de wijnstokken een lengte van ten minste 2 m bereiken (onder gunstige groeiomstandigheden kan hun lengte 5-20 m bereiken). De belangrijkste onderscheidende kenmerken van het ras zijn vorstbestendigheid (tot -40 ° C), schakering, vrouwelijk type plant, zelfbestuivend (desalniettemin moeten voor een rijke oogst mannelijke exemplaren nog worden geplant).

Groeien

Vanwege het decoratieve effect wordt de zelfvruchtbare actinidia van Dr. Shimanovsky meestal geplant langs de muren van huizen, tuinhuisjes, nadat ze eerder steunen hebben geïnstalleerd in de vorm van druivenlatten. Tijdens het planten moet de afstand tot de hekken en muren van het gebouw in acht worden genomen (respectievelijk 1,5 m en 2 m). De afstand tussen planten is 1,0-1,5 m.

bont blad van actinidia dokter shimanovsky De decorativiteit van de plant is te danken aan het gebladerte, geschilderd in wit-roze-groene kleuren en in de herfst met gele, roze of rood-paarse tinten. Bovendien, hoe feller de verlichting, hoe intenser de kleur van het gebladerte. Het is opmerkelijk dat de karakteristieke kleur van de variëteit pas verschijnt na het bereiken van 2-3 jaar..

actinidia bloeitVolgens de beschrijving van de Actinidia-variëteit begint Dr. Shimanovsky op 5-jarige leeftijd (in mei-juni) te bloeien, waarbij kleine witte bloemen (met een stamper en gele meeldraden) met een citroengeur vrijkomen. Bloeiduur is 20 dagen.

vruchten van actinidia dokter shimanovskyBessen verschijnen in augustus (hiervoor zijn 130 dagen nodig zonder vorst). Vruchtvorming van gemiddelde intensiteit. De gemiddelde grootte van de vrucht is ongeveer 2,5 cm lang, gewicht – tot 3 g De bessen zijn bedekt met een groene schil, hebben een zoetzure pulp en een geur die doet denken aan ananas of appel. Zodra de vruchten rijp zijn, vallen ze af..

Planten en vertrekken

actinidia arts shimanovsky in de datsjaCorrecte aanplant en verzorging van de actinidia kolomikt Dr. Shimanovsky is erg belangrijk voor de plant om gezond te groeien en een goede oogst te geven.

Planten kunnen het beste in de halfschaduw worden geplant. Op jonge leeftijd zijn zaailingen schaduwtolerant, maar bij groei hebben ze zonlicht nodig.

Actinidia houdt niet van stilstaand water en kalk, dus het mag niet worden geplant op plaatsen waar vocht zich kan ophopen.

De grond voor actinidia moet licht zuur of neutraal zijn, licht, vruchtbaar, gevoed met organische meststoffen.

Het wortelstelsel van de plant bevindt zich op 25 cm van het aardoppervlak. Daarom moet u constant het vochtgehalte van de grond controleren en overdrogen voorkomen. Onvoldoende water geven veroorzaakt het afstoten van gebladerte. Daarnaast is het belangrijk om de stamcirkel te mulchen met humus of turf. Losmaken is niet nodig.

Uit de beschrijving van de actinidia-variëteit Dr. Shimanovsky wordt duidelijk dat de plant ondersteuningen nodig heeft van 2,5 m hoog.

Aangezien actinidia het niet leuk vindt wanneer het van de wandtapijten wordt verwijderd, moeten ze sterk worden gemaakt, van duurzame materialen, zodat ze meer dan een jaar meegaan. Het is het beste als het een structuur is die kan worden gelegd en in elkaar gezet met een wijnstok en in de winter kan worden besprenkeld..

De snoeiprocedure wordt uitgevoerd om gebroken, zieke scheuten te verwijderen en om verdikking van de kroon te voorkomen, wat de opbrengst van de plant vermindert. In de regel blijven er 3 wijnstokken aan de struik en verdeeld over het trellis.

actinidia wordt gebruikt bij het kokenSnoeien wordt uitgevoerd eind mei – begin juni aan het einde van de lente-sapstroom of in de herfst, waarna de sneden worden ingesmeerd met tuinpek. De belangrijkste actinidia-wijnstokken moeten om de 2-3 jaar worden vernieuwd. Bij het bereiken van de leeftijd van 7-10 wordt actinidia afgesneden, waardoor er slechts een stronk overblijft van 30-40 cm.

Snoeien gebeurt niet in het vroege voorjaar, omdat de anemonen kunnen verzuren en afsterven..

Actinidia wordt zowel gebruikt bij het koken voor het koken van verschillende zoetigheden, als als sierplant, voor het modelleren van tuinhuisjes, muren, heggen.

Actinidia groeit in het land – video

Adblock
detector