Aardbeienzaken in het land of hoe u geld kunt verdienen met aardbeien

Aardbeienzaak Aardbeien zijn zeker geliefd bij velen, maar er is één probleem: de seizoensgebonden rijping van de bessen. De oogst vindt plaats in juni – juli, daarna kan het alleen in blanco worden gegeten (jam, jam, invriezen) of een geïmporteerd product kopen dat niet altijd van goede kwaliteit is vanwege langdurig transport en een enorme hoeveelheid geïntroduceerde chemische preparaten in de bessen om de houdbaarheid te verlengen.

Is het mogelijk om jezelf het hele jaar door van verse aardbeien te voorzien??

Ja dat kan! En niet alleen voor jezelf zorgen, maar tegelijkertijd ook goed geld verdienen.

Om aanzienlijke winsten te behalen, hoeft u niet zo veel te doen – een businessplan uitwerken, een teeltplaats bepalen, de beste zaden of zaailingen kiezen, een gewas laten groeien en het natuurlijk implementeren..

Dus openen we een bedrijf in aardbeien.

Gerelateerd artikel: zelfgemaakte aardbeien in een appartement!

Businessplan of bereken de kosten en winstgevendheid van het telen van aardbeien

Eerst moet u beslissen hoe en waar de planten worden gekweekt, de hoogte van de kosten is direct afhankelijk van dit moment..

Er zijn twee opties:

 1. Open terrein.
 2. Kas.

Het vollegrondsaardbeienbedrijf is de goedkoopste optie, maar is alleen geschikt voor de traditionele zomeroogst van bessen en is niet geschikt voor het behalen van een stabiel jaarrond inkomen.

Er wordt aangenomen dat het thuis telen van aardbeien niet zo winstgevend is als bijvoorbeeld in open ruimtes of in een kas. Deze mening is niet helemaal correct, het hangt allemaal af van individuele omstandigheden, de beschikbaarheid van vrije ruimte voor aanplant, evenals de keuze van de juiste variëteiten..

Kas kosten

 • aardbei natriumlamp Verlichting – natriumlampen met reflectoren, met een vermogen van minimaal 400 watt, hun aantal wordt genomen met een snelheid van 1 lamp per 1 m2 oppervlakte. Plantages moeten minimaal 12 uur per dag verlicht zijn – ook dit is een aanzienlijke kostenpost..
 • Irrigatie – containers en rubberen buizen voor het apparaat van het druppelirrigatiesysteem.
 • Zaden of zaailingen – de voorkeur moet worden gegeven aan remontante zelfbestoven variëteiten met een vroege rijpingsperiode, zoals: Volya, Sakhalin, Primadonna, Elsanta, Temptation, Kama, Glima, Inexhaustible, Cambridge.
 • Planken en containers – je kunt je eigen maken, koop gewoon materialen: plastic, metalen profielen of dik multiplex.

Als u uw aardbeien niet op de traditionele manier wilt telen – in dozen, containers of tuinbedden – probeer ze dan in grote plastic zakken te kweken. Deze methode vereist geen grote gebieden, wat de winstgevendheid van het telen van aardbeien verhoogt, en het is veel gemakkelijker om voor planten te zorgen..

winstgevendheid

aardbeien in kassenVolgens statistieken stijgt de vraag naar aardbeien jaarlijks met gemiddeld 40%. In dit opzicht kan de winstgevendheid van de teelt, vooral in de herfst-, lente- en winterperiodes, 100 procent of meer zijn..

Denk bijvoorbeeld aan de winstgevendheid van een kleine boerderij, dat wil zeggen dat er 1 vaars is met een oppervlakte van 80 m². Op zo’n gebied zijn 65 m² rekken vrij geplaatst, elke m² bruikbare oppervlakte met vruchtdragende planten geeft ongeveer 5 kg bessen per maand – 65x5x400 r. (kosten van bessen in het laagseizoen) = 130.000 p. – winst.

Uit zo’n eenvoudig voorbeeld blijkt duidelijk dat zelfs als rekening wordt gehouden met alle noodzakelijke kosten bij het telen van aardbeien in een kas, dit bedrijf zeer winstgevend is.

Volgens deskundigen bedraagt ​​de terugverdientijd van de primaire kosten van de aardbeienbusiness bij het telen van bessen in een kas niet meer dan 3 maanden, waaraan nog eens 3 maanden moet worden toegevoegd voor plantengroei, eierstok- en bessenrijping. Als gevolg hiervan blijkt dat u in zes maanden tijd een nettowinst kunt behalen..

Zakelijk – aardbeien het hele jaar door. Agrarische technologie van de teelt:

Kas selectie

 • glazen kasEen glazen kas is een uitstekende optie, de planten krijgen maximaal natuurlijk licht, er is de mogelijkheid om een ​​extra verwarmingssysteem te installeren. Er is hier misschien maar één minpuntje – tijdens de constructie is een kapitaalfundering vereist.
 • filmkasDe folieconstructie is een lichte constructie, de constructie is de goedkoopste in vergelijking met de constructie van andere soorten kassen. Bij gebruik moet men er rekening mee houden dat de film, zelfs de beste, planten niet tegen de kou kan beschermen, en het is nogal problematisch om verwarming in een dergelijk gebouw te regelen. Dienovereenkomstig is het risico op plantensterfte groot. Dit ontwerp is absoluut niet zakelijk, aardbeien kunnen hier niet het hele jaar door geteeld worden..
 • polycarbonaat kasEen polycarbonaat kas is in alle opzichten de beste optie. Een duurzame, comfortabele structuur waarin u voor het nodige microklimaat kunt zorgen, verlichting en verwarming volledig kunt installeren, de vereiste hoeveelheid.

De grond

aarde voor aardbeienOm een ​​intensieve en continue vruchtzetting te garanderen, is gewone tuin- of moestuingrond niet geschikt, het is noodzakelijk om alleen een verrijkt, zeer voedzaam substraat te gebruiken. Voor zelfbereiding van 500 kg geschikte grond heeft u nodig:

 • Stro (tarwe of haver) – 300 kg.
 • Mullein of kippenmest – 190 kg.
 • Gemalen krijt – 7 kg.
 • Ureum – 3 kg.

Nadat alle componenten zijn voorbereid, wordt compostering uitgevoerd. Om dit te doen, worden ze in een stapel in lagen gelegd: 20 cm stro, 12 cm uitwerpselen of toorts, ureum. Leg de lagen totdat een stapel is gevormd met een hoogte van ongeveer 1,8-2 m, de breedte kan willekeurig zijn, maar het is handiger als deze gelijk is aan 1,5 m. Bij het vormen van een stapel wordt elke laag warm gemorst (niet heet ) water. Gemiddeld begint het fermentatieproces in een week. Om de fermentatie gelijkmatig te laten verlopen, worden de componenten elke 10 dagen gemengd, terwijl krijt in gelijke doses wordt toegevoegd. Na voltooiing van het composteringsproces moet de voedingsbodem (substraat) het volgende hebben:

 • kleur – donkerbruin;
 • structuur – homogeen, licht;
 • ammoniakgeur – afwezig.

Bij het starten van een bedrijf aan huis worden aardbeien geteeld onder dezelfde omstandigheden als in een kas: lichtniveau, bereiding van een voedingsbodem, water geven. Het enige dat landbouwtechnici aanbevelen om te veranderen, zijn de containers voor het planten van zaailingen. In een kamer, garage of op het balkon is het niet nodig om planken met grote dozen te installeren. Als alternatief kun je de planten op de Nederlandse manier in zakjes kweken of ze in een soort hangende compacte container kweken..

Water geven

druppelirrigatieGebruik voor het irrigeren van aardbeien optimaal de druppelirrigatiemethode. Een dergelijk systeem bestaat uit eenvoudige structuren:

 • flexibele, voorgeboorde rubberen slangen;
 • druppelaar;
 • waterbron – een gewone kraan of irrigatiecontainer.

Bij druppelirrigatie stroomt het water direct onder de plant, naar het wortelstelsel, en voedt het zonder de grond te nat te maken.

Hoe u geld kunt verdienen met aardbeien – implementatie

containers voor het vervoeren van aardbeienWeet u niet zeker hoe u geld kunt verdienen met aardbeien? Voordat u een bedrijf start, moet u van tevoren bedenken hoe en waar u later producten kunt verkopen. Gezien de eigenschappen van aardbeien (zacht, weinig bewaard zonder speciale apparatuur), is deze vraag zeer relevant.

Marketingmethoden

 • Zelf verkoop.

  De methode is nogal problematisch, omdat het ten eerste noodzakelijk is om winkelruimte te huren, op zijn minst een kraam, ten tweede om apparatuur aan te schaffen voor het bewaren en koelen van bessen en ten derde om veel vrije tijd te hebben om te handelen.

 • Verkoop van bessen aan winkelketens – supermarkten, particuliere verkopers, miniwinkels.

  Deze optie is niet slecht. Na het sluiten van een leveringsovereenkomst, het verstrekken van een productkwaliteitscertificaat en een document over de gebruikte meststoffen in de teelt, kunt u zonder zorgen bessen leveren aan het retailnetwerk en uw wettelijke inkomen ontvangen.

 • Levering van bessen aan verwerkingsbedrijven.

  In de regel betalen dergelijke bedrijven veel minder voor de geleverde producten dan kan worden verkregen bij verkopers van verse bessen, maar er is ook een positief punt – volumes. Voor degenen die grote oppervlakten met aardbeienaanplant hebben, kan deze optie zeer winstgevend zijn als u voor lange tijd een contract afsluit met een onderneming met regelmatige aanvoer van grondstoffen..

Aardbeien bedrijfsvideo voor beginners

Adblock
detector