Aardbeien in een zak Heerlijke aardbeien groeien in je landhuis als je de technologie van het kweken van aardbeien in zakken onder de knie hebt. Het is noodzakelijk om een ​​​​plaats voor zaailingen voor te bereiden, aardbeien correct in zakken te planten, te zorgen voor water, verlichting en de vereiste temperatuur. Laten we eens nader bekijken hoe we alles correct kunnen organiseren en een uitstekend resultaat kunnen krijgen.!

Hoe aardbeien in zakken te kweken?

Er zijn veel verschillende trucs en wijsheid die door ervaren tuinders in hun percelen worden gebruikt om de hoogste kwaliteit en de grootste oogst te behalen. Geleidelijk leidden deze methoden tot de opkomst van een nieuwe technologie voor het telen van aardbeien..

Zie ook: zelfgemaakte aardbeien – de geheimen van het kweken!

Aardbeien in kleine zakjes Bijna iedereen die deze methode om aardbeien te kweken heeft geprobeerd, keert niet terug naar traditionele methoden, maar experimenteert alleen met verschillende soorten van een unieke methode:

  • tassen geïnstalleerd op de vloer;
  • tassen op rekken;
  • zakken boven de grond hangen.

Maar de technologie is hetzelfde voor al deze soorten..

Om een ​​​​goede oogst van aardbeien te krijgen, is het beter om ze in kassen te laten groeien, hoewel in de zomer, bij mooi weer, de oogst je in de open lucht zal verrassen..

En natuurlijk, wat al duidelijk wordt uit de naam van de technologie, moet je zakken voor zaailingen voorbereiden, evenals de zaailingen zelf en de grond.

We zetten alles op een rijtje wat je nodig hebt om aardbeien in zakken te oogsten:

  1. Aardbeien in de kasKas. Als je een echt goede aardbeienoogst wilt krijgen, moet deze in de kas worden geplaatst. Voor het hete seizoen volstaat het om de meest gewone zomerkas met goede ventilatie te selecteren. En als u het hele jaar door wilt oogsten, moet u kapitaalkassen met geforceerde verwarming gebruiken. Om aardbeien in een kas in zakken te laten groeien, is het noodzakelijk om de kas extra uit te rusten met rekken en steunen met bevestigingsmiddelen voor zakken.
  2. AardbeienzakjesTassen. U kunt kant-en-klare zakken kopen voor het kweken van aardbeien, die in een groot assortiment worden verkocht in gespecialiseerde winkels voor zomerhuisjes of moestuinen. Of je kunt ze zelf maken. Om dit te doen, moet je grote zakken nemen, je kunt bloem of suiker gebruiken, gemaakt van nylon, en er zelf gaten in maken voor zaailingen. Aardbeien kun je ook in plastic zakjes kweken, alleen dan moeten ze sterk genoeg zijn. Voor een rationeel gebruik van het gebied moeten de zakken een hoge en kleine diameter hebben, dan kunnen er meer zaailingen op worden geplaatst.
  3. De grond. Aardbeien geven de voorkeur aan licht zure of neutrale grond. De grond is ideaal voor aardbeien als je turf en perliet mengt. Maar zo’n samenstelling is vrij duur, dus wordt deze voornamelijk alleen voor enkele struiken gebruikt. Bij grote plantages aardbeien is het voordeliger om zelf het substraat voor te bereiden. Hiervoor is graszoden, rivierzand, fijn zaagsel en humus nodig..
  4. Aardbeienzaailingenjonge boompjes. Je kunt zaailingen van je eigen, oude struiken nemen, maar alleen als je helemaal tevreden bent met hun smaak en opbrengst. Anders is het beter om nieuwe zaailingen in een gespecialiseerde winkel te kopen. Het is wenselijk dat het ras zelfbestuivend is en dat de zaailingen een goed wortelstelsel hebben..

Aardbeien planten in zakken

We nemen vooraf voorbereide zakken, vullen ze naar boven met een speciaal substraat. Maar onvergetelijk daarvoor, naar de bodem, giet geëxpandeerde klei. Dit is nodig voor een goede afwatering, aangezien aardbeien niet van overtollig vocht houden. Verder maken we in de tassen, aan vier zijden, sneden en plaatsen ze in een dambordpatroon. Verticaal gesneden, de lengte van de gleuf is ongeveer 8 cm en de afstand tussen de sleuven moet 20-25 cm zijn.

Jonge boompjesWe planten een aardbeienstruik in de gaten. Je kunt ook meerdere struiken op het bovenste, open deel van de tas plaatsen. We plaatsen zakken met zaailingen op bepaalde plaatsen: op de vloer, op speciale rekken of hangen ze aan haken. Er kunnen niet meer dan drie zakken op één vierkante meter worden geplaatst. Dit beëindigt het planten, dan hoef je alleen maar water te geven, te luchten en te wachten op de oogst.

Bewateringssysteem voor aardbeien in zakken

DruppelirrigatieVoor het kweken van aardbeien in zakken is het beter om druppelirrigatietechnologie te gebruiken. Zo’n systeem maakt je werk gemakkelijker en is ook het handigst voor aardbeien die niet van veel vocht houden. Een druppelirrigatiesysteem ziet eruit als een pijpleiding die water levert. Hieruit worden buizen aan alle zakken geleverd, aan de uiteinden waarvan druppelaars zijn geïnstalleerd. Een gewone ziekenhuisdruppelaar is geschikt om thuis zo’n systeem te maken..

De pijpleiding zelf wordt over de rijen zakken bevestigd. Hun aantal is afhankelijk van de hoogte van de zak en kan variëren van twee tot vier stuks. Eén is helemaal bovenaan geïnstalleerd en de rest bevindt zich op een afstand van een halve meter tot aan het einde. De toegevoerde hoeveelheid water dient zodanig te zijn dat ongeveer 2 liter water per dag per zak (30 liter). Meststoffen en andere topdressing kunnen ook aan het water worden toegevoegd..

Aardbeien het hele jaar door op tafel

Aardbeien in een plastic zakDeze manier van aardbeien telen is in staat om de oogst van aardbeien het hele jaar door te organiseren. In het zomerseizoen groeien aardbeien in het open veld, en op het balkon en zelfs op het raam. Maar de rest van de tijd moet je ervoor zorgen dat de aardbeien voldoende warmte en licht krijgen. Hiervoor worden kassen met verwarming gebruikt. Maar ook de zaailingen moeten van tevoren worden klaargemaakt zodat ze uitgehard en op voorraad zijn. Het is nodig zodat je de oude elke keer na de oogst kunt vervangen..

Door reservestruiken te creëren, worden jonge struiken in een speciaal microklimaat geplaatst, waar ze worden bewaard, maar zich niet ontwikkelen.

Een dergelijke opslag is georganiseerd in een gewone kelder of kelder, maar ook in de koelkast. Het belangrijkste is dat de temperatuur altijd 0 + 2 ° is en de luchtvochtigheid rond de 90% is. Voor een dergelijke opslag van zaailingen is het beter om ze in plastic zakken te plaatsen..

Het hele jaar door aardbeien telen – video