Zelfgemaakte grondschep voor een woonhuis – wiresummit.org

vijzel schop Om de sneeuw bij de veranda schoon te maken, is een gewone schop voldoende, maar voor een groter gebied heeft u een grondschep nodig.

Het verlaagt de arbeidskosten en bespaart aanzienlijk tijd, omdat het is uitgerust met een schroefmechanisme in de vorm van een staaf met een massieve schroef langs de lengteas. De boor vangt de sneeuw op, breekt de korst en gooit deze opzij.

Grondboor – soorten en beschrijving

soorten vijzelshovels Ondanks de verscheidenheid aan modellen, zijn de gereedschappen vergelijkbaar in principe van werking en structuur van het mechanisme..

De gemoderniseerde infanterie is:

 1. Eentraps – met 1 werkmechanisme, uitgerust met een cirkelvormig mes, spiraalvormig gedraaid. Wanneer de trommel draait, vangen ze de sneeuw op en voeden de messen, die de massa door de uitlaatmof naar buiten duwen.
 2. Tweetraps – naast de vijzel is deze uitgerust met een rotor, die bovendien de sneeuwmassa losmaakt, zodat deze door de luchtstroom door het uitlaatkanaal naar buiten kan worden geduwd.

Vijzelshovels per type aandrijving zijn onderverdeeld in:

 1. Handgereedschap, gemaakt naar analogie met een schraperblad. Ze zijn uitgerust met een spiraalvormig blad dat wordt aangedreven door menselijke duwkrachten..
 2. Elektrisch gereedschap met een elektromotor of interne verbranding. Tegelijkertijd bereikt de sneeuwuitstoot 12-15 m, maar dit zijn niet langer grondshovels in de letterlijke zin van het woord, maar eerder een middel voor kleine mechanisatie of een trekhaak voor een minitractor, achterlooptractor.

Deze laatste zijn onderverdeeld naar het type beweging:

 1. Op wielen of ski’s. Gedreven door menselijke inspanning.
 2. Zelfrijdend – op wielen of rupsbanden. Hier bedient een persoon de unit door middel van een hendel..

Bij het werken met een gewone peddel wordt een grote belasting uitgeoefend op de schouders en rug. Zeker als het besneeuwde gebied groot is. Met behulp van een handmatige grondboor kan het werk aanzienlijk worden vergemakkelijkt.

Schop FORTE QI-JY-50

Schop FORTE QI-JY-50Het bladlichaam is gemaakt van duurzaam kunststof met een werkbreedte van 0,6 m. De vijzel is eraan bevestigd, waarvan de rotatie begint wanneer de operator erop duwt. Met een voldoende lage kracht is de prestatie van het gereedschap vrij hoog.

Maar het is alleen effectief met een recent gevallen sneeuwdek tot 15 cm hoog dat nog geen tijd heeft gehad om aan te koeken.De vijzel zal een hoge laag niet beheersen met een infusie – hij zal gewoon vast komen te zitten.

Ambachtslieden uit het volk hebben zich aan deze situatie aangepast. Voor de vijzel bevestigen ze op 15 cm hoogte een extra schraper, die de bovenste korst afschraapt. Het volgende mes verwijdert de rest:.

Wanneer u met het gereedschap werkt, moet u de optimale hellingshoek van het lichaam kiezen, zodat het metalen deel niet in contact komt met de grond.

DIY sneeuwschop

praktische en handige tool

De tool kan in 2 versies worden gemaakt – handmatig en gemechaniseerd. De eerste vereist:

 1. Maak een halfronde sneeuwopvangkamer van gegalvaniseerd staal, snijd in het bovenste deel, dichter bij een van de randen, een gat voor de uitlaatpijp. De zijkanten moeten sterk genoeg zijn om de as vast te houden – een pijp of staaf met een diameter van 2 cm of meer. Ze kunnen gemaakt zijn van vochtbestendig multiplex of PCB.
 2. Lasstrips aan de as, waarop bladen van dicht rubber of plaatstaal worden bevestigd.
 3. Bevestig de naven aan de zijwanden.
 4. Rust de as uit met lagers.
 5. Plaats de afgewerkte vijzel.
 6. Installeer de uitlaatpijp:.
 7. Bevestig een handvat.

Een schop met een sneeuwvijzel kan als gereed worden beschouwd.

Peddelrubber past vanaf de transportband.

Bij het maken van de vijzel dient u een gelijke afstand tussen de bladen aan te houden (spiraalsteek) en de juiste draairichting te kiezen.

Als u een zelfgemaakte schop met een vijzel op wielen installeert, wordt sneeuwruimen effectiever. Het kan ook worden aangepast aan een achterlooptractor en het proces mechaniseren..

DIY gemechaniseerd gereedschap

fabricage van elektrisch gereedschapDe basis van de unit is een frame dat uit een hoek of pijp is gelast – het mechanisme zelf wordt erop vastgehouden. Het frame is geïnstalleerd op wielen of lopers – ze kunnen worden gemaakt van een staaf en omhuld met dun plaatstaal, plastic, of gebruik een waterslang met een grote diameter, die langs snijdt.

Een motor is op het frame geïnstalleerd van een achterlooptractor of een motor met een vermogen van 5-6 kW, omwentelingen – tot 1500. De aandrijving wordt uitgevoerd door een kettingreductiemiddel met behulp van fietstandwielen.

De vijzel is gemaakt van een pijp, 4 metalen bladen van een zodanige grootte dat ze vrij kunnen draaien zonder de wanden van de sneeuwontvanger te raken. In het midden van de buis is een plaat gelast, die dient als een schop om de sneeuwmassa los te wrikken. Twee bladen moeten in één richting worden gericht, twee in de tegenovergestelde richting, naar elkaar toe.

productie van schroevenDe doos is gemaakt van 2 mm plaatstaal. Er kunnen ook bladen van gemaakt worden. De as wordt in de gaten aan de zijkanten van de doos gestoken en verbonden met een asterisk.

Er wordt een mondstuk gemaakt in het midden van de sneeuwontvanger (het gat moet samenvallen met het werpmes), en daarvoor – een aftakleiding, waarop een huls wordt aangebracht om de massa naar de zijkant af te leiden. De afgewerkte structuur wordt bevestigd op een frame met wielen of ski’s.

aangedreven vijzel schopHet handvat is gelast, de motor is vastgeschroefd, een sterretje of poelie wordt op de as gezet, een riem- of kettingaandrijving wordt getrokken.

DIY tweetraps vijzel sneeuwblazer

tekeningDe fabricage van dit apparaat is nogal ingewikkeld. Het wordt vaak gebruikt als mondstuk voor een achterlooptractor. De aanwezigheid van een rotor met bladen verbetert de vangst van de sneeuwmassa en vergroot de afstand van zijn worp tot 13-15 m door middel van de huls.

Een schroefsneeuwblazer wordt gemonteerd, zoals in het vorige geval, en vervolgens een rotor, waarvan het lichaam is gemaakt van een cilinder, bijvoorbeeld een gasfles. Vervolgens wordt deze aangesloten op de doos van de sneeuwblazer in het gebied van het mondstuk. De rotor is samengesteld uit een as met lagers en een waaier met schoepen volgens onderstaand schema:.

bevestiging van het aanbouwdeel aan de achterlooptractorOp de achterlooptractor is het afgewerkte mondstuk bevestigd aan de beugel op het frame, de aandrijving wordt uitgevoerd met riemen en katrollen.

De snelheid van de achterlooptractor met een sneeuwploeg moet 2-4 km / u zijn. De rotatiesnelheid van de vijzel bepaalt de afstand vanaf waar de sneeuwmassa wordt weggegooid..

Het is raadzaam om een ​​dergelijke complexe constructie te vervaardigen in gevallen waar grote oppervlakken jaarlijks moeten worden schoongemaakt..

Wonderschop – video