boor Het belangrijkste functionele onderdeel van de boormachine is de motor, die de elektrische as aandrijft. In de toekomst wordt de belasting overgebracht naar de actuatoren, een daarvan kan een boormachine zijn. Een snijder vertegenwoordigt een tooling, zoals een schroevendraaier of boor. Afhankelijk van de configuratie en breedte van het snijgedeelte kunnen in het lichaam van het verwerkte materiaal holtes van verschillende profielen, groeven en groeven worden gemaakt..

Kenmerken van het werken met een boormachine met een snijder

werken met een boor met een snijder Frezen omvat het verwerken van het materiaal met een snijder die is geïnstalleerd in een stationair lichaam van een krachtapparaat. In dit geval wordt aangenomen dat de snelheid, de diepte van binnenkomst in het verwerkte materiaal op het gereedschap wordt geregeld. Maar de array waarop de actie wordt uitgevoerd, moet bewegen. Dergelijke machines worden freesmachines genoemd..

U kunt een boormachine slechts in sommige gevallen als bovenfrees gebruiken. De reden is de hoge precisie van het werk, grote inspanning op de aandrijving. Boormessen zijn speciaal ontworpen rekening houdend met het vermogen en de manieren om het apparaat af te stellen. De vorm van de boor en het zwaartepunt zijn van groot belang voor het werk..

Kenmerken van het gebruik van een boorsnijder:

 • een verandering in de belastingsvector kan de versnellingsbak beschadigen als er extra druk op het werkstuk wordt uitgeoefend;
 • de motor raakt oververhit, frequente rust is vereist;
 • de belasting op de plastic behuizing kan leiden tot verkeerde uitlijning en vervorming van het anker;
 • bevestiging in een boorkop met een horizontale werkas is onbetrouwbaar.

Dit alles zegt dat de boor als frees werkt in een ongebruikelijke positie en met onkarakteristieke richtingen van weerstandskrachten. Werk met een freeshulpstuk voor een boormachine, je moet langzaam en voorzichtig werken.

Houtwerk

frezen voor houtHet gereedschap is een schacht voor bevestiging in een boorkop en een frees, die is gemaakt van speciaal staal. In eerste instantie wordt het mes geslepen voor een specifieke bewerking. De tuigage is gemaakt met strikte precisie om speling te elimineren. Slijp- en hardheidsstaal zijn afgestemd op de eigenschappen van het te bewerken materiaal.

Het is beter om het profiel en de snedediepte te selecteren op een monster van materiaal van vergelijkbare hardheid. In dit geval wordt de boor op de vereiste afstand in klemmen geïnstalleerd en wordt de snelheid geselecteerd die overeenkomt met het uitgevoerde werk.

Voor boorhulpstukken worden alleen vingerfrezen met een schacht gebruikt. Voor langdurig werken zonder te slijpen, is het beter om multiplexfrezen te kiezen. Ze kunnen niet zelf geslepen worden.

De houtsnijder voor een boormachine verschilt in het type bewerking:

 • kaleovy – om de hoeken;
 • V-vormig – maak een monster in het lichaam van het werkstuk;
 • schijf en gevouwen – maak groeven;
 • filet – interne groef aan de rand;
 • zwaluwstaart – messing-en-groefverbindingen;
 • randen – verwerk de randen van de vlakken.

Houtfrezen onderscheiden zich door hun zachte effect op het materiaal om afbrokkelen en verharding van de rand tot broosheid te voorkomen.

Kenmerken van schachtfrezen voor metaalbewerking

frezen voor metaalMetaal is een vast materiaal met een uniform kristalrooster. Het wordt rigide verwerkt, de belangrijkste indicator is de snelheid van het werk.

Afhankelijk van het gewenste resultaat worden metaalfrezen van verschillende configuraties gebruikt voor een boor:

 • einde;
 • hoek;
 • cilindrisch;
 • schijf;
 • terminal.

Eindfrezen worden gebruikt voor verticale metaalbewerking. Vaker verwerken ze het vliegtuig.

Als de tanden zich aan het uiteinde en de zijkant van een platte schijf bevinden, kan in het vlak een verzonken profiel worden geboord. Zo worden groeven en groeven gemaakt. Als u geen schijf gebruikt, een cilinder met soepel gebogen groeven, kunt u een horizontaal oppervlak bewerken, een laag verwijderen, onregelmatigheden gladstrijken. Voor elke bewerking wordt een speciale metaalsnijder voor de boor geselecteerd. Denk in dit geval aan de belasting van de motor en lagers en vermijd oververhitting van het gereedschap..

De eisen voor de vervaardiging van snijplotters zijn zwaar. Het gereedschap moet efficiënt werken en de scherpte van het snijoppervlak lang behouden. Om duur carbidestaal te besparen, worden vaak frezen geprefabriceerd, het lichaam is gemaakt van gewoon staal en de tanden zijn gemaakt van legeringen..

Snijders mogen alleen worden gekocht bij gerenommeerde fabrikanten. Controleer tegelijkertijd de kwaliteit van het slijpen, de homogeniteit van de structuur, let op het materiaal van de snijkant. Controleer vooral de dichtheid van de voorgemonteerde messen..

Een frees vereist, zoals elk snijgereedschap, een zorgvuldige behandeling. Snijkant is bestand tegen hitte, trillingen en misbruik.

Wij verwerken kunststof met een boor met een frees

snijder voor plasticEen bijzonder kenmerk van kunststofverwerking is de viscositeit. Wanneer het met hoge snelheid aan de snijder wordt blootgesteld, begint het plastic zich eerst rond de snijder te wikkelen en wordt dan vloeibaar. Daarom veroorzaakt de selectie van boren en de verwerkingssnelheid van elk polymeer bepaalde problemen. Afhankelijk van het type materiaal wordt een snijder voor plastic voor een boor gekozen:

 • thermoplasten;
 • thermoharders.

Uit de naam is duidelijk dat thermoplasten onder invloed van temperatuur vloeibaar worden, de spanen van dergelijke materialen lopen weg, met gesmolten randen. Reactoplasten zijn niet onderhevig aan verweking bij verhitting. Vaak wordt dit materiaal met wapening geproduceerd. Op basis van de eigenschappen van het polymeer worden de snijplotters en de verwerkingsmodus geselecteerd.

Thermohardende kunststoffen worden verwerkt met multi-startsnijders, met behoud van een soepele verwerking. De diepte van één snede mag niet groter zijn dan 2,5 mm. Anders kunt u de vernietiging van het behandelde oppervlak krijgen. Rekening houdend met de kunstmatigheid van het materiaal, is het noodzakelijk om de afzuiging van microdeeltjes te organiseren zodat er geen stof in de luchtwegen van de werknemer komt..

Snijd zacht materiaal met twee-startsnijders op lage snelheid zodat het materiaal niet “vloeit”. Voor kunststofplaten is het beter om compressiemessen te gebruiken voor het afkanten;.

Wij frezen beton met een boor

betonfrezenAls het nodig is om de structuur te bewerken met een betonfrees voor een boormachine, worden diamantboren met externe frezen gebruikt. Het mes wordt losgeschroefd van de basis, de schacht. De zegevierende laag reinigt het gat goed, op voorwaarde dat een krachtige boor werkt in een niet-impactmodus. Dergelijke kronen worden gebruikt om keramische tegels van de muur te verwijderen, voor fijne reiniging..

Het gebruik van winnende boren om te boren is gevaarlijk. De boor moet stevig worden vastgehouden en een ruk verwachten, omdat de dichtheid van het materiaal in de muur kan veranderen en de kracht van de impact een impact zal veroorzaken.

Waarom heb je een magnetische boor nodig?

magnetische boorBij het ontwikkelen van een boor op een magnetisch bed, lieten we ons leiden door het probleem van het maken van gaten in metalen constructies van meerdere ton die niet kunnen worden verplaatst. Boerderijen zoals een grote magneet trekken een paar aan met een tegengestelde lading. De creatie van een geladen boorbed loste het probleem op van het bevestigen van het gereedschap voor het boren van gaten met hoge precisie.

Het boren in metaal van gaten met een grote dwarsdoorsnede wordt uitgevoerd met verschillende mondstukken, waaronder het gebruik van een frees voor een boor op een magnetisch bed. Meestal wordt deze punt gebruikt in de vorm van een holle kroon. Het boren met een magneetboor langs de markeringen gaat gegarandeerd nauwkeurig. Zolang er spanning op het bed staat, wordt de boor plat gehouden met een kracht van enkele tonnen per vierkante centimeter. Na het uitschakelen van de stroom kan de installatie gemakkelijk naar een nieuwe plaats worden verplaatst, het gewicht is niet groter dan 25 kg.

De sleuffrees kan een gat in de structuur boren met een diameter tot 130 mm.

Boor – video