Punch Makita - professioneel gereedschap

Structureel kenmerk van de Makita-perforator Onder bouwgereedschappen is de klopboormachine krachtig en betrouwbaar, net als alle andere producten van dit merk. Het heeft veel gemeen met een klopboormachine, maar sommige bewerkingen kunnen vanwege het speciale apparaat alleen worden uitgevoerd door een Makita-perforator. In detail is de klopboormachine te vergelijken met een automatisch wapen en een slagboormachine. Lage terugslag van het gereedschap en hoge bewerkingssnelheid maken het onvervangbaar.

Wat u moet weten bij het kiezen van een steenboor

Makita hamerboor werkt met steen en beton Wanneer u een perforator kiest voor de productie van werk, moet u weten dat dit het doelgereedschap is dat wordt gebruikt voor de vernietiging of perforatie van harde materialen – beton, steen. Het werkende lichaam ervoor is een boormachine of andere speciale apparaten. Hun verschil met de boor is de aanwezigheid van een speciaal ontworpen schacht, die de boor in de boorkop van de klopboor bevestigt. Steek de boor niet in de boor!.

Naast de functies die een krachtige klopboormachine vervult, is de Makita perforator onmisbaar als je nodig hebt:

 • ponsgaten in gewapend beton, die door staalwapening gaan;
 • met behulp van verschillende vormen van werkkoppen, beitels, kun je een opening of een groef maken in een monolithisch blok.

Kies een perforator, geleid door de technische parameters. Hoe krachtiger en zwaarder het gereedschap is, hoe meer werk het zal verrichten. Hamerboren Makita, met een vermogen van 0,8-1,5 kW en een gewicht van 2-12 kg, worden gekenmerkt door:

 • stroom;
 • de frequentie van slagen en hun kracht;
 • de maximale diameter van de te maken gaten;
 • is er een omgekeerde en instelbare rotatiesnelheden;
 • patroontype;
 • de aanwezigheid van sloten.

De keuze van een hulpmiddel voor een specifieke aard van het werk wordt als correct beschouwd. Een schroevendraaier kan de schroeven aandraaien en een klopboormachine boort de gaten om de snaren in het appartement op te hangen. De boorhamer is nodig waar sleufwerk in hard materiaal de overhand heeft.

Perforator Makita aan het werkEen professioneel gereedschap van een bekende fabrikant kan niet goedkoop zijn. De prijs van een Makita-ponser is echter afhankelijk van veel indicatoren. Dus de leider van vele beoordelingen, het HR2470-model kan worden gekocht voor zevenduizend, terwijl de HR 5001c uitgerust met nieuwe opties en functies wordt geschat op 45 duizend roebel.

De prijs van de tool kan aanzienlijk lager zijn als de productielocatie zich in China bevindt. Dit zijn de officiële montageplaatsen van het bedrijf Makita, maar de montagekosten nemen af ​​en er zijn minder controleniveaus. U kunt zien waar de perforator is gemaakt op het etiket waar het land van fabricage zal worden vermeld:

 • A – gemaakt in Amerika;
 • D – fabrieken Dolmar, Duitsland;
 • E-Japan:
 • G – Groot-Brittannië;
 • Y, K – China;
 • R – Roemenië.

Alle boorhamers die legaal op de markt worden geleverd, hebben een extra Russisch merkteken op de doorgang van de controle – HCN.

Producten verzameld in handwerkateliers verschillen in verpakking, uiterlijk, prijs. Overweeg voorbeelden van Makita-ponsers die erkenning hebben verdiend.

Boorhamer Makita HR2450

Boorhamer Makita HR2450Het apparaat is al meer dan 10 jaar niet meer in de winkelrekken, er is veel vraag naar en gebruikers reageren er alleen maar positief op. Tegelijkertijd is dit een relatief goedkoop model in de lijn van Makita-perforators. De pakketbundel is bescheiden – naast een duurzame koffer is er een extra handvat, een dieptemeter en instructies in het Russisch.

Het gereedschap heeft 3 functies:

 • boren – boren;
 • hamerboren – hamerboor;
 • impact breken – jackhammer.

Uitgerust met een SDS plus boorhouder, wordt het werkbereik beperkt door de gebruikte opzetstukken.

De ingebouwde elektronica regelt de rotatiesnelheid door de druk op de trekker te voelen. De Makita HR2450 klopboormachine wordt gekenmerkt door eenvoud van procesbeheersing en betrouwbaarheid. Het gebruik van 40 standen van haakse opzetstukken waarmee het gereedschap werkt, maakt het een allrounder. Volgens beoordelingen werkt zo’n hulpmiddel in de handen van een professional al enkele jaren, waarbij alleen verbruiksartikelen worden vervangen.

De ontkoppelingskoppeling zorgt voor slip tijdens het starten, waardoor schokken worden voorkomen. Wanneer de lijn spanningsloos is, wordt het blokkeersysteem voor onbedoelde start geactiveerd.

Het enige nadeel dat bij de volgende modellen wordt geëlimineerd, is het ontbreken van anti-vibratiebescherming.

Perforator Makita HR2450 X 8 (SDS+)

Perforator Makita HR2450 X 8 (SDS+)De unit wordt gebruikt voor het verwerken van non-ferro metalen, staal en gewapend beton. Het heeft 3 modi: hameren, boren en hameren. Het motorvermogen van 0,78 kW zorgt voor een gemiddelde belasting. Dankzij het motorkoelsysteem kunt u zelfs in stoffige omstandigheden intensiever werken. De unit kan werken vanuit een netwerk of een autonome stroombron. Met behulp van de SDS + boorkop werkt het gereedschap met beitels en kronen, boren en boren op alle soorten materialen, inclusief gipsplaat.

Toegestane boordiameter van 13 mm voor staal tot 32 voor hout.

De uitschakelkoppeling voorkomt terugslag bij vastlopen. Met rubber beklede handgrepen dempen trillingen en houden het gereedschap comfortabel in elke positie. De leveringsomvang van de Makita HR2470 boorhamer omvat 5 boren met een doorsnede van 8 mm.

Perforator Makita HR2470

Perforator Makita HR2470Het verbeterde apparaat lijkt op het geliefde model HR2450, met een krachtigere motor. Wat de consumentenkwaliteiten betreft, staat de tool aan de leiding in de beoordeling van 2016. Stofbescherming wordt als een voordeel beschouwd ten opzichte van andere modellen. Hierdoor heeft het gereedschap een lange levensduur en een verlenging van de levensduur van de motorkoolborstels..

Hamerboor Makita HR2470 is uitgerust met instelbare rotatie- en slagsnelheid en achteruit.

De beitels worden in de gewenste hoek gezet, waardoor de operator geen controle meer heeft. In de toekomst is de modernisering van deze tool het creëren van een achtergrondverlichting en het gebruik van quick-release cartridges..

Perforator Makita HR4001c

Perforator Makita HR4001cHet verbeterde model van de rotsboor verhoogde de boorefficiëntie met een derde en de levensduur nam toe. Het moderne design trekt de aandacht van de koper. Comfortabele grip dankzij de extra handgreep aan de linkerkant helpt om het proces te beheersen en minder vermoeidheid. De klopboormachine Makita HR 4001c werkt vanuit het huishoudnetwerk. Het gereedschap is zwaar, 6,3 kg, en krachtig 1,1 kW, doorboort effectief bouwconstructies. Het ontwerp maakt gebruik van de SDS max boorkop, er is een diepteaanslag en een elektronisch snelheidsregelsysteem.

Extra opties gebruikt in het model:

 • schuifschakelaar;
 • zachte start en schokbescherming bij vastlopen;
 • elektronische regeling van de rotatiesnelheid;
 • bescherming tegen trillingen;
 • veiligheidskoppeling.

Twee functies – impact en rotatie met impact zorgen krachtig en effectief voor het vernietigingsproces van constructies, boren in beton met een kroon, creëren een doorgang in de muur tot 105 mm in doorsnede.

Opgemerkt moet worden dat dit model wordt geproduceerd in het VK en China..

Boorhamer Makita HR3200c

Boorhamer Makita HR3200cAls gevolg van de upgrade van het basismodel verhoogde de rotsboor de productiviteit met 30%. Als gevolg van de reconstructie zijn de consumentenkwaliteiten en de prijs van de Makita HR 3200 c-hamer gestegen. Nu heeft het model verbeteringen aan het apparaat:

 • SDS plus systeempatroon conisch;
 • nauwkeurige snelheidsregeling;
 • handig omschakelen naar een van de 3 bedrijfsmodi;
 • verbeterde isolatie van het anker, voor het werken met zware lasten;
 • “Soft hit” bij inactiviteit;
 • indicatoren van storing en slijtage van grafietborstels.

De reconstructie resulteerde in een efficiënt en productief hulpmiddel. Met een gewicht van 4,4 kg biedt hij een slagkracht van 5,5 J met een frequentie van 1650-3300 slagen per minuut. 850 W motor uitgerust met een geforceerd koelsysteem.

De zeer comfortabele draaibare handgreep zorgt voor een goede grip voor de machinist. De hoofdhandgreep is gesloten, de trekkersleutel kan worden vergrendeld voor langdurig gebruik.

Perforator Makita HR5001с

Perforator Makita HR5001сDe beste professionele klopboormachine in de beoordeling van krachtig gereedschap is de Makita HR5001c klopboormachine. Hij ontving 10 van de 10 punten, ondanks de vermelde prijs, 34.320 roebel. Het apparaat is ontworpen voor extreem zwaar werk in zijn sector.

De klopboormachine kenmerkt zich door:

 • vermogen – 1,5 kW;
 • gewicht – 12 kg;
 • snelheden – 1;
 • gatdiameter in beton door te boren – 50 mm, met een kroon – 160 mm.

Gebruikers merken de betrouwbaarheid van de boorhamer op bij het leggen van technisch grijs. Waarschuwt gebruikers dat een krachtige machine tijdens het gebruik met twee handen moet worden vastgehouden. Van de opties worden goede regeling, trillingsbescherming en een slijtage-indicator voor grafietborstels vermeld.

Verbruiksartikelen en reserveonderdelen voor de Makita-perforator kopen?

U kunt het beste reserveonderdelen kopen bij de officiële dealers van het bedrijf Makita. In dit geval zal het gebruik van een netwerk van servicecentra en het bestellen van reserveonderdelen via internet u behoeden voor het kopen van vervalsingen. De hamerboren hebben een garantie van een jaar door de fabrikant en gedurende deze periode wordt elke breuk van het gereedschap gratis geëlimineerd..

Makita HR 2470 hamer review – video

Adblock
detector