Pomp Agidel, variëteiten, gebruik op de boerderij

Adigel pomp De gebruikelijke landelijke achtertuin schakelt geleidelijk over op apparatuur die fysieke kracht spaart, maar tegen bescheiden prijzen. De Agidel-pomp dient als een voorbeeld om het werk van de boer te vergemakkelijken, rekening houdend met de specifieke kenmerken. De pretentieloze unit is bestand tegen spanningsdalingen in het netwerk, wordt gebruikt om water te verhogen van een niveau tot 7 meter en voor het besproeien van een moestuin. Ufa-aggregaatsoftware produceert slechts 2 modellen huishoudelijke apparaten – Agidel-M en Agidel-10.

Kenmerken van oppervlakte-installaties Agidel

pomp werkingsprincipe: De pompen zijn ontworpen voor het verpompen van schoon water. Ze zijn geïnstalleerd voor extractie uit putten, toevoer uit open schone reservoirs voor irrigatie. Het werkingsprincipe van het apparaat is centrifugaal. Agidel-pompen pompen vloeistof door middel van roterende waaiers in een slakvormige behuizing. Op het moment van draaien ontstaat er een vacuüm bij de aanzuiging in de behuizing, wordt het water door de schoepen opgenomen en door de centrifugaalkracht in de afvoerleiding geduwd. Door het vacuüm komt er water in de kamer, daarom wordt het apparaat zelfaanzuigend genoemd.

De pomp bestaat uit structurele eenheden:

 • een behuizing die van buitenaf is vastgeschroefd;
 • motorhuis;
 • een slak, die ook als lichaam dient;
 • waaiers, op dezelfde as met het motoranker;
 • elektromotor, met pakking en afdichtingen, voor afdichting tegen waterige media.

Het eenvoudige ontwerp van het apparaat vereist geen extra bescherming, afdichting van voegen en daarom is het goedkoop, het gereedschap is beschikbaar voor elke gebruiker. Agidel-pompen zijn beschermd tegen oververhitting, maar worden gebruikt bij het verpompen van water onder 400 C. De productindeling is anders. Elk van de pompen is geïnstalleerd op een solide fundering met referentieniveau. Houd er in dit geval rekening mee dat elke 4 meter van een horizontale buis gelijk is aan het verlies van het vermogen om vanaf een diepte van 1 m op te stijgen.De pomp is geïnstalleerd in de onmiddellijke nabijheid van de put.

Pompapparaat Agidel-M

pomp Adigel-MHet apparaat is verticaal op een stijve basis gemonteerd. Watertoevoer vanuit een put en pompen over een afstand tot 35 meter is mogelijk met een kleine 0,37 kW motor. Als de put tot 20 meter diep is, wordt een ejector, een extern werkend element, gebruikt. Pompmotor blijft op het oppervlak.

Agidel pomp technische kenmerken:

 • hefhoogte – 7 m;
 • productiviteit – 2, 9 kubieke meter. m / uur;
 • diameter – 23,8 cm;
 • lengte – 25,4 cm;
 • gewicht – 6 kg;
 • prijs – 4600 roebel.

Een bijzonder kenmerk van de pomp is de voorlopige vulling van de aanzuiging, inclusief de werkkamer. Het apparaat werkt alleen bij een positieve temperatuur of in een verwarmde ruimte. Een lichtgewicht waterpomp Agidel wordt gebruikt om water op te heffen, het in een diepe put te plaatsen of een vlot uit te rusten dat de pomp op het oppervlak van de spiegel van de put houdt waaruit water wordt gehaald. Alleen de Agidel-10-pomp kan worden gestuurd om te varen, waarbij bij het opstarten geen water hoeft te worden bijgevuld..

Volgens de gebruiksaanwijzing moet de Agidel-pomp een middel verpompen met een temperatuur lager dan 400 C. Onder deze omstandigheden loopt de motor zonder oververhitting. Voordat het apparaat wordt gestart, wordt water gegoten, “droog” lopen zal leiden tot een onvermijdelijke storing. De pomp moet worden beschermd tegen vocht en vuil, tegen temperaturen onder nul.

pomp ontwerpHet is absoluut noodzakelijk om een ​​aardlus van de pomp te gebruiken, betrouwbare isolatie van alle draadverbindingen.

De pomp is voorzien van een draad van 1,5 m. Voor het gemak kunt u een verlengsnoer gebruiken, of u kunt het netsnoer van het apparaat direct vervangen door een ander, langer exemplaar. Dit is niet in tegenspraak met de vereisten van de gebruiksaanwijzing.

Vergeleken met de Agidel M-pomp heeft de latere modificatie, Agidel-10, een horizontale lay-out en is hij 2 keer krachtiger. Dit apparaat hoeft niet te worden geprimed voordat het wordt gestart, het zorgt voor zelfaanzuiging. De pomp weegt 9 kg, de opvoerhoogte is 30 m, en zorgt voor horizontaal pompen van 50 meter. Productiviteit van 3,3 kubieke meter / uur voor huishoudelijke behoeften is voldoende.

Pomp moeilijkheidsgraad en onderhoud

pomp in bedrijfDe redenen waarom de pomp slecht pompt, zijn niet altijd afhankelijk van het apparaat. De aanzuigslang moet worden versterkt, verander de doorsnede niet. Bij gebruik van een zachtwaterleiding zorgt het vacuüm in het systeem ervoor dat het profiel samentrekt onder invloed van atmosferische druk. De vastzittende slang laat geen water door. Om problemen te voorkomen wordt op de zuigaansluiting een versterkte of rubberen slang met een wanddikte van meer dan 4 mm en een binnendiameter van 25-30 mm aangesloten..

Als er water uit het aftapgat lekt, moeten de oliekeerringen op de motoras worden vervangen.

Om de oliekeerringen te krijgen, moet u de waaier losmaken en van het anker verwijderen. In de bussen bevinden zich 2 klieren, door het schot. Ze worden zorgvuldig gewijzigd, de partitie is hersteld. Monteer de pomp in omgekeerde volgorde..

Het onderhoud bestaat uit het periodiek demonteren van het apparaat, het reinigen van de waaier en het smeren van de draaiende delen. Meestal gaan dergelijke operaties vooraf aan de winterstalling. Maatregelen om de levensduur van de pomp te verlengen omvatten het installeren van een kwaliteitscontroleklep in de toevoerleiding. Alle verbindingen moeten worden afgedicht om luchtlekken te voorkomen.

Gebruik geen stroomkabel die meerdere keren is gedraaid. Een defecte slang kan kortsluiting veroorzaken.

Voor- en nadelen van pompen

installatie van de Adigel-pompDe fabrikant heeft de levensduur van de pomp bepaald op 5 jaar. Het is na deze periode dat de eerste vervanging van de oliekeerringen vereist is met de juiste werking van het apparaat. Gebruik geen apparaten voor het verpompen van vuil water, de waaier kan schurende slijtage krijgen en het apparaat verliest druk.

De voordelen van Agidel-pompen zijn onder meer:

 • eenvoudig onderhoud en reparatie;
 • lage prijs van producten;
 • laag verbruik van elektrische energie;
 • lange levensduur en aanpassingsvermogen aan onstabiele netspanning.

Het ongemak hangt samen met de technische mogelijkheden van de pomp. Hij kan geen water uit de diepte halen. De noodzaak om het apparaat dicht bij het monsternamepunt te installeren.

Houd er rekening mee dat een product in een plastic behuizing een vervalsing is.

Fabrikant over de Adigel-M-pomp – video

Adblock
detector