Grundfos huisgemaal voor thuis

pompstation Grundfos voor thuis Het Grundfos-gemaal is een product van het gelijknamige bedrijf uit Duitsland. De autoriteit van de fabrikant is hoog, de vraag naar producten is 50% van de wereldwijde vraag. Met een constant hoge kwaliteit van producten opent het bedrijf dochterondernemingen. Hun producten zijn aangepast aan de klimatologische kenmerken van de regio. In Rusland is de vestiging actief in Istra, de kwaliteit van de pompstations van Grundfos staat onder controle van specialisten uit Duitsland. Met een hoge betrouwbaarheid wordt de apparatuur tegen een betaalbare prijs verkocht.

Lees ook een artikel over het onderwerp: hoe kies je een pompstation voor een privéwoning?

Modelreeks gemalen van de Duitse fabrikant

opstelling van gemalen Pompstations worden gebruikt in huishoudelijke en industriële watersystemen:

  1. Brandweergemalen onderscheiden zich door hoge productiviteit en hoge druk.
  2. Grundfos pompstations voor huishoudelijk gebruik worden gebruikt in particuliere woningen. Ze zijn compact en stil..
  3. Boostergemalen worden gebruikt in gemeentelijke waterwegen en in de industrie. Ze worden stations van de tweede opkomst genoemd..

Elk van de genoemde series apparatuur wordt gepresenteerd in verschillende ontwerpen die aan specifieke taken voldoen. De fabrikant heeft de installatie van de apparatuur zoveel mogelijk vereenvoudigd. Een onervaren zomerbewoner kan de installatie aan, aan de hand van de instructies voor het onderhoud van het Grundfos-gemaal.

Kenmerken van Grundfos producten

Grundfos pompstationsDe grootste vraag naar apparatuur van een bekende fabrikant is in de wereldlandbouw. Hier zijn pompen nodig voor irrigatie van land, om de druk te verhogen in systemen die zich ver van bronnen van watervoorziening bevinden. De gebruiker kan apparatuur kiezen voor irrigatie of huishoudelijke watervoorziening.

Een speciaal kenmerk van de pompstations van Grundfos is de doordachte lay-out van de units die één systeem vormen. De speciale stalen behuizing beschermt het werklichaam betrouwbaar. Het complex kan water oppompen uit open reservoirs, putten en putten. De MQ-, JPB-series zijn ontwikkeld volgens de technologie van het bedrijf, maar door dochterondernemingen worden ze alleen voor hun regio geproduceerd, zonder het recht om te exporteren.

JP-pompserie

pompstation serie JPDe JP-serie vertegenwoordigt zelfaanzuigende centrifugaalpompen, die zijn uitgerust met de Grundfos JP Booster-pompstations. Compleet met de pomp is er een hydrauliektank met een inhoud van 24-60 liter, afhankelijk van de inhoud. Het beste irrigatiesysteem is een ejector-type station dat water levert uit open reservoirs en zwembaden..

Het injectiesysteem tilt water op van een diepte van 25 meter, terwijl de motor zich aan de oppervlakte bevindt en het hefmechanisme in de put wordt neergelaten. Tegelijkertijd werkt het systeem vrijwel geruisloos..

De meest bekende van deze serie apparatuur zijn de Grundfos JP Basic 3pt pompstations. De zelfaanzuigende dompelpomp heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding van alle huishoudpompen van dit bedrijf. Hoge capaciteit, 3,6 cc m / uur, hoofd 47 m water. Kunst. en een membraanaccu karakteriseren de vraag naar apparatuur. Tijdens bedrijf levert de pomp water verzadigd met lucht, zonder prestatieverlies. Meestal wordt de pomp gebruikt in particuliere achtertuinen..

De Grundfos Hydrojet JP-serie is extreem robuust. De anti-corrosie coating is van buiten en van binnen gemaakt. Betrouwbare automatisering leidt het proces op een economische manier. Met een continue waterstroom is de pomp volledig uitgeschakeld.

De pompen werken bij een druk van 5 of 6 atmosfeer in het systeem. Het station is uitgerust met membraanaccumulatoren met verschillende capaciteiten. Het grundfos hydroijet jp5 woongemaal is uitgerust met een 24 l tank. Maar het systeem, waarin een hydroaccumulator van 60 liter is geïnstalleerd, houdt de parameters gelijkmatiger. Met een vermogen van 0,75 kW heeft de pomp een opvoerhoogte van 43 m en kost 13.800 roebel.

MQ pompen

pompstation MQ seriePompen compleet met membraantanks vertegenwoordigen een reeks stations voor huishoudelijk gebruik. De accumulatortank is gescheiden door een membraanpartitie. In het ene deel ervan is water, in het andere wordt lucht onder druk aangevoerd. Hierdoor is de druk in het watersysteem altijd stabiel en krijgt de pomp minder snel een commando om in te schakelen. De apparatuur is vervaardigd met en zonder hydrauliektank..

De grundfos mq 3- 45 pompserie werkt met een membraanopslagtank. Het systeem staat onder druk tot 4,5 bar of 45 mWg. Kunst. Ontworpen voor de organisatie van de watervoorziening voor particuliere huizen. Het apparaat kan als booster worden gebruikt. Productiviteit van het apparaat is 3 kubieke meter / uur. Het systeem is zelfaanzuigend tot een diepte van 8 meter. Gewicht pomp 13 kg. Het gemaal Grundfos 3-35, 35 meter waterkolom heeft vergelijkbare kenmerken..

Voor de werking van deze specifieke pompstations zijn drukverliezen van cruciaal belang. De apparatuur werkt stabiel bij een spanning van 220-240 V, in andere bereiken zal de pomp uitvallen. Voor de veiligheid van de apparatuur is het noodzakelijk om een ​​spanningsstabilisator te gebruiken. Voor zeldzame inschakeling wordt een extra opslagtank gebruikt.

Soorten pompstations “Grundfos” gebruikt in de industrie

hogedrukstationDe bluspost wordt vertegenwoordigd door waterdruk- en schuimsystemen. Het pomptype Grundfos Hydro MX heeft meer dan 60 modellen. Apparatuur kan worden geselecteerd voor verschillende brandblussystemen:

  • productiviteit – 1,1- 55 kW, met een automatisch startsysteem;
  • productiviteit – tot 120 kubieke meter / uur;
  • opvoerhoogte – 145 m.

Pompstations van Grundfos, die schuim kunnen leveren, zijn het belangrijkste instrument in brandblusinstallaties. Dergelijke systemen zijn duur, vanaf 882 duizend roebel.

Boosterstations van Grundfos Hydro vertegenwoordigen een nieuw type apparatuur. De stations worden gebruikt om de druk in het waterleidingsysteem te verhogen. Grundfos Hydro 2000-pompstations zijn gewild bij openbare nutsbedrijven.Het station is klein, het werkt in de automatische modus en wordt ingeschakeld wanneer de druk in het systeem afneemt. De compacte unit heeft technische kenmerken:

  • productiviteit – 600 kubieke meter m / uur;
  • hoofd – 144 m;
  • maximale agenttemperatuur – +700 С;
  • werkdruk – 16 bar.

De pomp kan in het verwarmingssysteem worden geïnstalleerd.

De fabrikant levert niet alleen oppervlakteapparatuur, maar ook dompelpompstations. Hun kosten zijn veel hoger, maar de systemen zijn het meest betrouwbaar in gebruik..

Feedback over het werk van gemalen “Grunfos”

brandblusstationVoordat u dure apparatuur koopt, moet u de beoordelingen bekijken en de mening van gebruikers achterhalen. We zullen er een aantal presenteren.

Sergey uit Oekraïne:

Ik gebruik het station sinds 2013. Ik ben tevreden over het apparaat. Het gemaal MQ 3-35 is een noodzakelijk iets om te geven. Nadeel is dat hij geen vuil water pompt. Voordat de pomp wordt geïnstalleerd, moet een nieuwe put worden gepompt met een minder kieskeurig apparaat. U moet een beschermrooster op de afzuiging plaatsen. Als het zand de ventilator verstopt, die in de flowsensor is geïnstalleerd, wordt het systeem niet gereguleerd. Ik gebruik het en raad het anderen aan.

Vladimir Nizjni Novgorod:

Pompstation grundfos JP Basic 3pt, in gebruik 2 jaar.

Voordelen: hoogwaardige montage, drukvast, onderhoudbaar.

nadelen; na een periode van inactiviteit van enkele dagen is het water in de gietijzeren behuizing roestig.

Er zijn geen inhoudelijke opmerkingen. Gebruikt in automatische modus. Nadat een slang bij de aanzuiging was gebarsten, pompte de pomp veel lucht in, rammelde en raakte de keramische oliekeerring in verval. Zet er nog een, het werkt.

Installatie en opstarten van het Grundfos pompstation – video

Adblock
detector