Een goede kennismaking met Echo kettingzagen

Kettingzaag ECHO in dienst van de mens Echo werd in 1963 opgericht in Japan. Het houdt zich bezig met de productie van heggenscharen, tuinscharen, sproeiers, Echo-kettingzagen en andere apparatuur. Echo-producten worden alleen gemaakt van hoogwaardige materialen en reserveonderdelen, waardoor dit merk over de hele wereld bekend is. Alle apparatuur is gegarandeerd voor een periode van maximaal 5 jaar, afhankelijk van de regels voor gebruik, goede zorg en onderhoud in Echo-servicecentra.

Benzine kettingzaag CS-353ES

Benzine kettingzaag CS-353ES Deze professionele kettingzaag kan elke houtdichtheid aan. Tweetaktmotor met één cilinder, werkvolume 34 cm3, luchtkoeling. Vermogen 2,16 pk of 1,59 kW, het zaagkettingtoerental bereikt 13.500 tpm. Met de maximale belasting van de Echo CS-353ES kettingzaag is het brandstofverbruik 0,74 kg/u. Er wordt automatisch olie aan de ketting toegevoerd, maar er is geen mogelijkheid om het debiet aan te passen. Om de zaag aan te zetten, wordt een handmatige starter met een “Easy Start”-systeem en een primer gebruikt.

Benzine kettingzaag CS-353ES vervaardigd door een Japans bedrijfOm het gebruik van de kettingzaag veilig te maken, zit er aan de voorzijde een beschermkap tussen de ketting en het handvat. Als de hand wegglijdt, springt hij erop en wordt de rem automatisch geactiveerd, waardoor de rotatie van de ketting stopt. Om de gebruiker te beschermen tegen de afgescheurde apparatuur, is een beschermend schild aan de achterkant van de Echo-kettingzaag aangebracht en is een kettingvanger geïnstalleerd. Het gewicht van de kettingzaag van dit model is 4 kg, zonder de geïnstalleerde zaagblad, zaagketting en verbruiksartikelen (brandstof, olie). Voor comfortabel werken wordt het gelijkmatig over het lichaam verdeeld. Om te voorkomen dat het uitgezonden geluid te hard is, is er een speciale geluiddemper voorzien om het te onderdrukken..

Trillingen worden verminderd door schokdempersDe geïnstalleerde schokdempers verminderen het trillingsniveau tijdens het gebruik aanzienlijk, wat een nauwkeurigere controle van het snijproces mogelijk maakt en geen grote belasting van de handen veroorzaakt.

Voor een probleemloze en langdurige werking van de zaag wordt het gebruik van benzine met een octaangetal lager dan 89 afgeraden. Voeg geen brandstof toe die methylalcohol bevat.

Technische kenmerken van de Echo kettingzaag versie 353ES:

 • zaagoppervlak lengte – 30-35 cm;
 • aantal tanden op een tandwiel – 6 stuks;
 • CDI-ontstekingssysteem;
 • capaciteit van de tank voor olie die de ketting smeert – 260 ml;
 • brandstofcapaciteit – 250 ml;
 • afmetingen (LxBxH) – 39,6×23,2×26,8 cm;
 • geluidsvermogensniveau – 115 dB.

Door per ongeluk op de gashendel te drukken, wordt een apparaat geïnstalleerd dat het blokkeert. Om de zaag sneller te starten bij koude motor is de carburateur voorzien van een verstelbare klep voor het toevoeren van een lucht-brandstofmengsel. De aanslagtanden en richtmarkering op het lichaam helpen u te beginnen met zagen precies waar de gebruiker het wil hebben. Een verstopt luchtfilter kan snel en eenvoudig worden gereinigd of vervangen omdat het onder een gemakkelijk te openen deksel zit. Er is een speciale schroef aan de zijkant van het lichaam voor het verwisselen en spannen van de ketting.

Origineel modelDe kettingzaag wordt geleverd met een zaagblad, een zaagketting, een bedienings- en reparatiehandleiding, een beschermkap voor het zaagblad en een gereedschapsset bestaande uit een kleine schroevendraaier, T- en L-vormige sleutels.

Echo Kettingzaag CS-350WES Versie

Echo CS-350WES kettingzaagDe Echo CS-350WES kettingzaag is een professioneel hulpmiddel voor huishoudelijke behoeften. Het kan zowel worden gebruikt voor het zagen van bouwmaterialen, het afsnijden van twijgen en takken, als voor het vellen van kleine bomen in een tuin of een landhuis. Competente gewichtsverdeling over het lichaam, ergonomische handgrepen en anti-vibratie dempingssysteem zorgen ervoor dat de gebruiker langdurig comfortabel kan werken. De kettingzaag is uitgerust met een luchtgekoelde tweetaktmotor met een cilinderinhoud van 35,8 cm3. Het vermogen van het gereedschap is 1,48 kW, waardoor de maximale kettingsnelheid 13.500 tpm bereikt.

Het wordt aanbevolen om benzine met een octaangetal of hoger te gebruiken. Vul brandstof niet met meer dan 10% ethylalcohol.

De Echo 350 kettingzaag wordt gestart met CDI elektronische ontsteking en een “Easy Start” systeem met een primer. Voor een snelle start van de zaag bij koude motor is er een knop op het lichaam die de klep regelt voor de toevoer van het lucht-brandstofmengsel naar de carburateur. Net als bij het vorige model van het gereedschap, wordt de ketting automatisch gesmeerd met olie, maar er is de mogelijkheid om de intensiteit van de voeding aan te passen. Bij maximale belasting is het brandstofverbruik per uur 1,12 liter. Voor de veiligheid is de zaag uitgerust met een beschermkap voor de handgreep en een oplooprem voor de zaagketting. De ketting wordt gespannen met behulp van de stelschroef aan de zijkant.

Het gewicht van de CS-350WES kettingzaag is 3,6 kgTechnische kenmerken van de Echo merk kettingzaag CS-350WES versie:

 • zaagoppervlak lengte – 40, 30 en 35 cm;
 • zaagkettingsteek – 9,53 mm;
 • capaciteit van de tank voor olie die de ketting smeert – 230 ml;
 • brandstofcapaciteit – 370 ml;
 • afmetingen (LxBxH) – 39,2×23,3×24,2 cm;
 • geluidsvermogensniveau – 110 dB.

Het gewicht van de CS-350WES kettingzaag is 3,6 kg, maar exclusief de zaagketting, het zaagblad en verbruiksartikelen (benzine en olie). Om te voorkomen dat de gashendel per ongeluk wordt ingedrukt, zit er een vergrendeling op het gereedschap. Om de handen te beschermen tegen een gebroken of rondvliegende ketting, is op de zaag een kettingvanger en een beschermkap voor de achterste handgreep geïnstalleerd. De geluiddemper van de Echo CS-350WES-14 kettingzaag heeft een hoes die de gebruiker beschermt tegen onopzettelijke brandwonden bij contact ermee.

Complete gereedschapssetHet gereedschap wordt compleet geleverd met een zaagketting met een staaf en een deksel, een reparatie- en bedieningshandleiding, een T-vormige sleutel (10×19 mm) en een kleine schroevendraaier.

Vergelijkingstabel met de kenmerken van de 350WES en 353ES kettingzagen:

CS-350WES-14 CS-353ES
vermogen, kWt 1.48 1.59
Werkvolume, cm3 35.8 34
Kettingsnelheid, tpm 13500 13500
Inhoud olietank, ml 230 260
Inhoud brandstoftank, ml 370 250
Geluidsniveau, dB 110 115
Afmetingen, cm (HxBxD) 39,2×23,3×24,2 39,6×23,2×26,8
Gewicht, kg (zonder verbruiksartikelen, zaagblad en ketting) 3.6 4

Lichtgewicht en gebruiksvriendelijke Echo-kettingzaag

Beide Echo kettingzaagmodellen zijn eenvoudig te bedienen en geschikt voor zowel de beginner als de professional. Het belangrijkste is om alle veiligheidsregels in acht te nemen tijdens het gebruik van het gereedschap en om het onderhoud ervan tijdig uit te voeren. Dan gaat de kettingzaag zo lang mogelijk mee en is het altijd een plezier om ermee te werken..

ECHO kettingzaagproductie – video

Adblock
detector