De Bosch boorhamer in dienst van de hobbyist en professional

Bosch klopboormachine aan het werk Als je een meester bent, weet je dat een goed gereedschap wonderen doet. De blauwe BOSH-klopboormachine wordt een betrouwbare voortzetting van uw handen tijdens thuisreparaties of bij professioneel werk. Groene perforators zijn van een lagere klasse en hun prijs is democratischer, maar met een occasionele belasting zullen ze lang dienst doen. Er is geen betrouwbaarder en functioneler gereedschap in het assortiment boorhamers dan de producten van Bosh.

Puncher parameters en afkorting uitleg

De klopboormachine wordt geselecteerd op basis van de aard van het uitgevoerde werk. Daarom zijn alle eenheden onderverdeeld in klassen:

 • longen;
 • medium;
 • zwaar.

Lichtgewicht Bosch-boorhamers wegen tot 3 kg en zijn ontworpen om gaten met een kleine diameter te maken met hamerboren, hamerboren en zelfs enkelboren. Gereedschap met een gewicht tot 5 kg behoort tot de middenklasse, ze werken op zware betonsoorten en gewapend beton.

Huishoudelijke modellen omvatten lichte klopboormachines met een vermogen van 0,5 kW en het uitvoeren van lichte constructiewerkzaamheden in verband met het boren van gaten zonder muren en plafonds te vernietigen. Rotatiesnelheden van 2000-2800 tpm en 5800 slagen maken het mogelijk gaten te maken in constructies met een diameter tot 20 mm.

Een amateurgereedschap met gemiddeld vermogen omvat perforators Bosch 2400, 2600, 2800. Ze hebben een motor van 0,72 kW, een sterke impact – 2,6 J, waarmee u zelfs werkzaamheden kunt uitvoeren die verband houden met de vernietiging van niet-dragende betonnen muren.

Markeringen van Bosch boorhamers De producten van het concern hebben een voor de geschoolden begrijpelijke markering. Laten we eens kijken naar het voorbeeld van een perforator, hoe, zonder naar het paspoort te kijken, de belangrijkste functies van de Bosch perforator bepalen.

Het groen verven van het merk geeft aan dat u een huishoudelijk apparaat overweegt. Blauw is een oproep om aandacht te besteden aan een professional. De eerste letter “G” betekent dat het model professioneel is, “P” – amateur. “BH” is een teken dat we te maken hebben met een klopboormachine, niet een boormachine of schroevendraaier. Het is voor een professioneel gereedschap dat de volgende afbeelding het gewicht aangeeft. Het streepje geeft de maximale doorsnede van een gat in beton aan dat met dit model gemaakt kan worden. Verdere letters geven aan welke functies inherent zijn aan dit gereedschapsmodel:

 • C – constant vermogen bij wisselende belasting;
 • E – regeling van de rotatiesnelheid;
 • D – rotatieblokkering;
 • F-sleutelloze boorkop SDS plus inbegrepen;
 • R – omgekeerde beweging;
 • A – stofverwijderingssysteem.

Volgens de nieuwe markering zijn de letters E, R uit de markering verwijderd, aangezien de door hen aangegeven functies standaard zijn geworden voor alle Bosch boorhamers..

Perforator BBosch GBH 2-26 DRE

Boorhamer Bosch GBH 2- 26 DREBosch-klopboormachine, professioneel, lichtgewicht met een functie van snelheidsregeling en blokkering – zo staat het ter overweging aangeboden gereedschap. Hij is betrouwbaar en wordt volgens beoordelingen al sinds 2007 professioneel gebruikt zonder reparatie. Functies en specificaties:

 • vermogen – 800 W;
 • slagkracht – 2,7 J;
 • frequentie – 4000 bpm;
 • rotatiesnelheid – 900 tpm;
 • gewicht – 2,7 kg;
 • diepteaanslag;
 • omgekeerde modus;
 • speciale SDS-plus-cartridge;
 • veiligheidskoppeling tegen impact.

De Bosch GBH 2-26 DRE klopboormachine is gemaakt van kunststof, handgrepen met rubberen pads. De tool ondersteunt 3 functies. In reserve is er een modus voor het draaien van mondstukken zoals lansen en beitels, maar deze wordt af en toe gebruikt. Het werkt stabiel. Extra gemak – 5 meter snoer zorgt voor bewegingsvrijheid.

Het nadeel is de plastic behuizing, die vanaf de eerste dagen van gebruik bedekt is met krassen. Technologische fout – met een lange boor verschijnt er een speling in de boorkop, een opmerking van verschillende gebruikers.

Professionele lichtgewicht puncher Bosch

Perforator Bosch GBH 2 24 D in de handen van een meesterDe Bosch GBH 2-24 D klopboormachine is een gereedschap van topklasse. Het heeft een hoge vernietigingsenergie en drie werkingsmodi. De aanwezigheid van de omgekeerde functie maakt het gebruik van een klopboormachine mogelijk voor het inschroeven van bevestigingsmiddelen. Bij het boren van gaten in constructies wordt een dieptemeter gebruikt.

De rotatiesnelheid van de boor wordt geregeld door de kracht van het indrukken van de trekker. De platte beitel is vanwege zijn speciale functie onder verschillende hellingshoeken van het snijvlak geplaatst. De omgekeerde slag wordt ingeschakeld via de borstelhouder. Ter vervanging van de apparatuur is de Bosch GBH 2-24 D boorhamer uitgerust met een SDS plus boorkop. Geforceerde luchtventilatie beschermt de motor tegen oververhitting. Trillingsbescherming wordt geboden door een elastische rubberen handgreep, die comfortabel in de hand ligt. Er is een veiligheidskoppeling, bescherming in geval van vastlopen of breken van de boor. Om te voorkomen dat het netsnoer op een knik werkt, wordt een draaibare bevestiging gebruikt.

Wanneer u groene apparatuur van het bedrijf Bosch koopt, moet u rekening houden met de zachte bedrijfsomstandigheden. In eerste instantie zijn professionele modellen uitgerust met betrouwbaardere onderdelen. Zelfs amateurmodellen hebben minder snoerlengte.

Geavanceerde apparatuur en beveiligingssystemen verlengen de levensduur van het gereedschap. De fabrikant, rekenend op een competente bediening, spreekt van een onderhoudsvrije levensduur, voldoende om 75.000 gaten te creëren. Het instrument presteerde goed in de percussiemodus. En door de borstels te draaien bij het veranderen van de draairichting, kan de achteruit met dezelfde snelheid worden uitgevoerd als de voorwaartse slag.

De belangrijkste kenmerken van de klopboormachine:

 • vermogen – 790 W;
 • slagkracht – 2,7 J;
 • slagfrequentie – tot 4700;
 • snelheid – tot 1300;
 • maximale boordiameter – beton 24 mm, staal 13 mm;
 • gewicht – 2,8 kg.

De prijs van een Bosch-perforator van dit model is gemiddeld ongeveer 8 duizend roebel, wat niet duur is voor een gereedschap van hoge kwaliteit.

Basisinformatie over de Bosch boorhamer GBH 2-26 DFR professional

Boorhamer Bosch GBH 2 26 DFR professionalHet gebruik van dit model steenboren als universeel gereedschap voor het werken met harde bouwmaterialen is gerechtvaardigd. Drie bedrijfsmodi maken het gereedschap universeel voor het werken met keramiek, bakstenen, beton. Hij kan niet alleen structuren creëren, maar ook vernietigen..

De Bosch GBH 2-26 DFR professionele boorhamer waarschuwt vooraf voor zijn speciale doel. De kit bevat een extra cartridge voor de geïnstalleerde SDS+.

De kenmerken en functies van het apparaat zijn indrukwekkend:

 1. De modusschakelaar heeft een knop om de geselecteerde parameter vast te leggen.
 2. Om de schokloze werkmodus te gebruiken met gereedschap zonder schacht, gebruikt u de snelspanboorkop, die in de set zit.
 3. Slagboren wordt alleen uitgevoerd op een boorkop die is aangepast voor het bevestigen van voeringen.

Door het speciale ontwerp van de motorkoeling werkt de klopboormachine lang in stoffige omstandigheden. Na het lezen van de talloze reviews wordt duidelijk dat de toestellen met een onbekend land van de fabrikant niet goed werken. Het model is op stream in Duitsland.

Boorhamer Bosch GBH 2-28 DFV

Eigenschappen perforator Bosch GBH 2-28 DFVDe Bosch GBH 2-28 DFV-klopboormachine is het meest uitgerust met verschillende innovaties en onderscheidt zich door zijn doordachte ontwerp van de behuizing tot het netsnoer. Het combineert een moersleutel, klopboormachine en klopboormachine. Voert deze functies alleen met grotere kracht en intensiteit uit.

Het model, met een motor van 850 W, weegt 3,1 kg en behoort daarmee qua gewicht tot de middenklasse. De ontwikkelde slag werkt op een object met een vernietigende kracht van 3,2 J. De arbeider heeft een trillingsdempingssysteem en is met 25% verminderd in vergelijking met andere modellen van deze klasse. De stroomkabel is scharnierend en breekt niet. Een doordacht systeem voor het regelen van de rotatiesnelheid en stoten stelt u in staat het werktempo aan te passen aan de aard van het materiaal.

Het krachtige apparaat bevalt ook met de resultaten:

 • het gebruik van holle kronen voor beton maakt het mogelijk om een ​​doorgaand gat te verkrijgen met een doorsnede van 68 mm;
 • boorpenetratie toegestaan ​​28 mm.

De klopboormachine is uitgerust met een extra handgreep, een verwisselbare boorkop en een boordieptebegrenzer. De prijs van een Bosch-perforator van dit merk is gemiddeld 13 duizend roebel.

Amateurmodellen van perforators BOSCH

Perforator Bosch PBH 2800 RE voor hobbyistenDe Bosch PBH 2800 RE-klopboormachine behoort tot de amateursector van gereedschappen voor het uitvoeren van constructiereconstructies. Het universele gebruik van een klopboormachine als mixer, schroevendraaier en slotter is mogelijk door zijn brede functionaliteit. Met één tool, het wisselen van opzetstukken, kun je met alle bouwmaterialen werken. Geleverd met extra handgreep, beitel, dieptemeter en draagtas.

Ga niet aan de slag zonder eerst de gebruiksaanwijzing van de Bosch PBH 2800 RE boorhamer te hebben gelezen. De tool vereist respect.

Gereedschapskenmerk:

 • netwerkbelasting – 720 W;
 • slagkracht – 2,6 J;
 • doorsnede van gaten – beton tot 26 mm, metaal tot 13 mm, hout tot 30 mm;
 • cartridge – SDS plus.

Het apparaat zorgt voor de regeling van de rotatiesnelheid en de frequentie van slagen van de boor of boor. De mogelijkheid om over te schakelen naar de omgekeerde modus helpt bij het losschroeven van een vastzittende boor of schroef. Door de aanwezigheid van een dieptemeter is het niet mogelijk om door de muur naar de buren te boren. Door de startknop van de punch te vergrendelen, heb je bewegingsvrijheid.

De Bosch PBH 2100 RE klopboormachine voor huishoudelijk gebruik is een lichtgewicht gereedschap met één draai- en beitelsnelheid. Het heeft geen sterke impact, slechts 1,7 J, maar de frequentie van 5800 bpm zal elk materiaal vernietigen. Ook de rotatiesnelheid van de 2300 is indrukwekkend. De klopboormachine doet al het werk dat de krachtigere broers doen, alleen is de doorsnede van de gaten iets kleiner door onvoldoende kracht. Hij trekt 550 W en weegt 2,2 kg.

Er moet vooral worden opgemerkt dat de prijs van de Bosch Punch niet hoger is dan 5000 roebel.

Reserveonderdelen voor Bosch boorhamers

Door de jaren heen verslechtert apparatuur die onder zware omstandigheden wordt gebruikt. Verbruiksartikelen zijn vereist – bits, boren, koolborstels. Het bedrijf Bush heeft een uitgebreid netwerk van servicecentra en het zal niet moeilijk zijn om een ​​klopboormachine te repareren. U kunt reserveonderdelen kopen in zowel online winkels als op sites waar het gereedschap van de fabrikant wordt verkocht.

Review van de Bosch GBH 2 24 DF boorhamer – video

Adblock
detector