De beste elektrische groente- en fruithakselaar kiezen voor uw thuiskeuken

hakselaar in de keuken Het koken van heerlijke en gezonde gerechten kost veel tijd van huisvrouwen. Een elektrische hakmolen voor groenten en fruit kan de taak gemakkelijker maken. Dit kleine apparaat snijdt voedsel snel in plakjes, reepjes, blokjes. Er is een enorme selectie van dergelijke apparatuur in moderne winkels. Om niet in de war te raken in zo’n variëteit, onthoud een paar regels.

Lees over: elektrische houtversnipperaar voor zomerhuisjes!

Het werkingsprincipe van het apparaat:

een hulpmiddel voor het malen van voedsel Een elektrische grinder voor groenten en fruit is een speciaal apparaat waarmee je verschillende producten kunt hakken en pletten. Met dit opzetstuk kun je alle kruideningrediënten, noten, worstjes, vlees en nog veel meer verwerken..

De werking van een dergelijk apparaat is gebaseerd op de rotatie van scherpe stalen messen, die wordt uitgevoerd met behulp van een elektromotor. Als ze in contact komen met voedsel, snijden ze het af. Naast messen heeft de groentehakselaar een plastic bak waarin de ingrediënten worden geplaatst.

Moderne modellen kunnen de volgende functies uitvoeren:

 1. Snijden in kleine en grote stukken.
 2. Vleesproducten malen tot gehakt.
 3. Componenten mengen om een ​​homogene massa te verkrijgen.
 4. Ingrediënten kloppen. In dit geval fungeert de hakmolen als een krachtige mixer..

Een dergelijke verscheidenheid aan functies in één apparaat wordt bereikt dankzij verwisselbare opzetstukken. Hoe meer ze bij het apparaat worden geleverd, hoe gevarieerder het toepassingsgebied ervan..

Voor-en nadelen

keukenhakselaarElektrische keukenversnipperaars hebben een aantal voordelen ten opzichte van hun mechanische tegenhangers:

 1. Handig in gebruik. Met een druk op de knop hak je het eten fijn. Geen inspanning vereist.
 2. Enkele kilo’s groenten en fruit kunnen in enkele seconden worden verwerkt. Dit is belangrijk bij het voorbereiden van voorbereidingen voor de winter of banketten voor veel mensen..
 3. Eén apparaat voert meerdere functies tegelijk uit, dus er zijn geen extra apparaten nodig.
 4. Compact, neemt niet veel ruimte in beslag tijdens opslag.

Ondanks alle voordelen hebben dergelijke apparaten ook verschillende nadelen: ze zijn afhankelijk van het elektrische netwerk, sommige modellen schuiven tijdens het gebruik op de tafel en maken geluid. De garantieperiode voor dergelijke apparaten is niet langer dan een jaar. Daarom is het beter om goederen van een vertrouwde fabrikant te kopen..

Basisregels voor het kiezen van een kwaliteitsapparaat

Alleen een hoogwaardige blender – chopper zal zijn functies effectief aankunnen. Bij de keuze moet rekening worden gehouden met de volgende aspecten:

 1. Stroom. Een apparaat met een laag vermogen kan niet tegen vast voedsel. Geef de voorkeur aan modellen met een indicator boven 600 W.
 2. De kwaliteit van de materialen. Als de kom is gemaakt van plastic van lage kwaliteit, zal deze snel barsten. Ook de kwaliteit van de messen is belangrijk. Laagwaardige metalen exemplaren zullen hun werk niet goed doen..
 3. Capaciteit kom. Hoe groter, hoe meer producten er tegelijk verwerkt kunnen worden. Als je niet van plan bent om voor grote gezelschappen te koken, kies dan voor modellen met kleine kommen..
 4. Prijs. Koop geen goedkope elektrische groente- en fruitmolens. Ze zijn niet van hoge kwaliteit en gaan niet lang mee. Dure modellen hebben veel verschillende functies, die niet allemaal op regelmatige basis nodig zijn. Daarom is het beter om een ​​praktische eenheid van een gemiddelde prijscategorie te kiezen..
 5. Garantieperiode. Als u een garantiekaart heeft, kunt u in geval van pech contact opnemen met het servicecentrum voor hulp..

Als u zich op deze criteria concentreert, kunt u een apparaat van hoge kwaliteit kiezen dat u meer dan een jaar van dienst zal zijn..

Koop alleen bij grote winkels die hun reputatie waarderen. Het aantal ondermaatse goederen daarin is minimaal..

Meest populaire modellen

Het is niet moeilijk om verward te raken in het aanbod van moderne winkels. Op de planken worden verschillende eenheden gepresenteerd. Een van de meest populaire modellen van de afgelopen jaren zijn:

 1. Fresh Express Cube by Hiermee kunt u voedsel in blokjes, reepjes, plakjes snijden, raspen en versnipperen. Geleverd met vijf opzetstukken. Makkelijk te gebruiken. De nadelen zijn een laag vermogen en hoge kosten..Moulinex Fresh Express Cube-hakmolen
 2. MW-1303G van Maxwell. Geleverd met 6 verschillende opzetstukken. Maakt snijden, strippen, raspen en versnipperen mogelijk. Heeft een grote kom, een grote opening voor de doorvoer van producten. Makkelijk schoon te maken, opbergen van opzetstukken is goed georganiseerd. Enkele nadelen zijn: het ontbreken van een mondstuk om in blokjes te snijden, producten kunnen af ​​en toe vast komen te zitten in de machine.helikopter MW-1303G van Maxwell
 3. PKA-FP4 uit Redmond. Deze elektrische hakmolen voor in de keuken ziet eruit als een kleine vleesmolen. Het is uitgerust met twee soorten raspen en twee dobbelstenen. Het gaat goed om met de gedeclareerde functies. Dit model is goedkoop en heeft een aantrekkelijk design. Het enige nadeel is het lage vermogen..PKA-FP4 hakselaar uit Redmond

Een goed geselecteerde hakmolen van groenten en fruit wordt een betrouwbare assistent voor elke huisvrouw. Het maakt het koken van maaltijden een gemakkelijke en leuke ervaring..

Video over het werk van de shredder in de keuken

Adblock
detector