Wintervoorraad: kersen op eigen sap

kersen in hun eigen sap voor de winter Kersen in hun eigen sap voor de winter sieren dessertgerechten en zijn perfect als hapje bij de thee. Met seizoensfruit kun je er alleen van genieten bij warm weer, en dit plezier wil je echt het hele jaar verlengen. Met veel recepten kun je deze schoonheid behouden en de onovertroffen smaak veranderen in een versterkte winterdelicate. Een klein deel van de gunstige eigenschappen van kersen gaat verloren tijdens hete verwerking, maar blijft niettemin even nuttig in ingeblikte vorm..

Kersen in eigen sap zonder suiker met sterilisatie

kersen in hun sap zonder suiker Het recept voor kersen in hun eigen sap zonder suiker voorziet in een sterilisatieprocedure. Het aantal bessen wordt naar smaak genomen, maar het is belangrijk dat ze minstens 2/3 van de container vullen die je hebt gekozen, als het minder is, zal het afgewerkte voedsel als een compote smaken.

Voorbereiding:

 1. Sorteer de bessen, gooi de rotte weg, verwijder de takken van hoogwaardige en was!.sorteer en was de kersen
 2. Doe gewassen kersen in een gesteriliseerde container.potten vullen met bessen
 3. Kook gewoon water en giet het over de container met bessen.giet kokend water in potten
 4. Bedek de kersen in hun eigen sap met pit en doe ze in een pan om te steriliseren. Het water in de pot moet de “schouder” bereiken en de proceduretijd is afhankelijk van de grootte van de pot. Een kwartier wordt besteed aan een halve liter container, een derde van een uur aan een liter container.steriliseer kersen in hun eigen sap
 5. Haal de pot eruit met een tang en sluit hem af met een deksel.

Als kersen bezinken tijdens sterilisatie, moet de pot worden aangevuld met nieuwe bessen om de verhoudingen in evenwicht te brengen.

https://www.youtube.com/watch?v=koH9lBYPC1s

Kersen in hun eigen sap met suiker met sterilisatie

gesteriliseerde kersen in sap met suikerOm kersen in je eigen sap met suiker te koken, moet je veel fruit plukken, waarvan de helft wordt gebruikt voor het inblikken en de andere voor sap. Het aantal geplukte bessen wordt naar smaak genomen, terwijl de suiker wordt berekend op basis van het verkregen volume kersensap. Voor 1 liter geperste kersenvloeistof heb je 300 gram suiker nodig.

Voorbereiding:

 1. Sorteer de bessen, verwijder het gebladerte en de stelen. Was de resulterende kwaliteitskersen.was de kersen goed
 2. Verwijder zaden van 1/3 van de gesorteerde grondstoffen.botten verwijderen
 3. Pers het sap uit de ontpitte kersen. Giet er suiker in en zet op het fornuis. Laat sudderen tot het vrijstromende ingrediënt volledig is opgelost.kook kersensiroop
 4. Doe de resterende kersen met zaden in potten, giet erover met borrelend sap, dek af met deksels. Plaats in een pan voor sterilisatie. In dit recept duurt het steriliseren van containers van 0,5 liter een derde van een uur (20 minuten), elke blik van 0,5 liter voegt 5 minuten hete warmtebehandeling toe.zet potten kersen op sterilisatie
 5. Haal voorzichtig uit de pan en schroef stevig vast met deksels.

Kersen in hun eigen ontpit sap

ontpitte kersen in hun sapVoor degenen die zich in de winter willen smullen van rode bessen, zonder de zaden eruit te halen, wordt een eenvoudig recept gepresenteerd: “Kersen in hun eigen pitloze sap.” Het is duidelijk dat de botten nog verwijderd moeten worden, net voor het inblikken. Voor het verwijderen van de kersenkern zijn er inmiddels veel apparaten die dit proces vergemakkelijken. De ronde bes verliest zijn vorm niet en blijft esthetisch mooi. Voor 1 kilo rode, rijpe pitloze bessen heb je 300 gram suiker nodig. U kunt de zoetheid echter aanpassen aan uw voorkeuren. Sterilisatie van blikken met inhoud vereist meestal zaden met zaden, en dit zonder kernkers in eigen sap zonder sterilisatie.

Voorbereiding:

 1. Haal de geselecteerde kersen van de steeltjes en verwijder het klokhuis.verwijder zaden van bessen
 2. Plaats de resulterende kersengrondstoffen in een pan of kom, voeg de gewenste hoeveelheid suiker toe en zet het vuur aan. Als er niet genoeg vloeistof in de pot zit, kun je wat water toevoegen..kook kersen met suiker
 3. Breng het borrelende mengsel over de voorbereide gesteriliseerde potten en sluit onmiddellijk af met deksels. Steriliseren is niet nodig!

In dit recept hoeven ontpitte kersen niet te worden gesteriliseerd..

Kersen in hun eigen sap in een slowcooker

kersen in hun eigen sap in een slowcookerKersen in hun eigen sap voor de winter, gekookt in een slowcooker, blijken ongewoon lekker te zijn. Voor zo’n medicijn heb je 1: 1 ingrediënten nodig, namelijk het aantal kersen zal samenvallen met de hoeveelheid suiker. Met dit recept als voorbeeld wordt 1 kilo bessen en suiker genomen..

Voorbereiding:

 1. Was de kersenvruchten, verwijder alle greens. Je hoeft de botten niet kwijt te raken.sorteer en was rijpe kersen
 2. Doe de grondstoffen en suiker in een multicookerkom. Wacht 4 uur tot de gewenste hoeveelheid kersensap vrijkomt.doe de kersen in een slowcooker en voeg suiker toe
 3. Schakel het apparaat in en stel de timer in op 20 minuten met het item “Stoom”. Door deze procedure kan de suiker volledig oplossen..in stoommodus
 4. Verhoog de tijd tot 60 minuten en zet de “Blussen” aan.blusmodus
 5. Aan het einde van het stoven, haal het hete kersenmengsel eruit en verdeel het in een gesteriliseerde container. Aftopping.

Kersen in hun eigen sap voor de winter voor elk recept zijn anders. De verhoudingen van de ingrediënten geven hun eigen speciale smaak. Zelfs het kersenras dat je kiest, heeft invloed op de oogst. Daarom moet suiker naar believen worden weggegooid, als dit niet de eerste keer is dat u een dergelijke conservering voor de winter doet. Een fijne ontmoeting met koud weer met kersenbereidingen!

Lees ook het artikel over het onderwerp: nuttige eigenschappen van kersen!

Videorecept voor kersen op sap

Adblock
detector