Voor zelfgemaakte bereidingen, de lekkerste meloenrecepten voor de winter

meloen oogsten voor de winter Meloen voor de winter – recepten zijn niet beperkt tot de gebruikelijke jam en compote. In het koude seizoen is het mogelijk om deze bes in supermarkten te kopen, maar de smaak zal niet zo intens zijn. Probeer tijdens het meloenseizoen een van de recepten die de smaak en het aroma helpen behouden. De blanco’s kunnen als dessert worden geserveerd of aan gebakken goederen worden toegevoegd..

Gedroogde meloen

gedroogde meloen De gemakkelijkste manier om meloen voor de winter te maken, is door hem te drogen. Het proces gebruikt geen suiker of andere toevoegingen, dus het gerecht is perfect voor mensen die een gezonde levensstijl volgen. Dit caloriearme dessert kun je als tussendoortje meenemen of combineren met andere gerechten.

In dit meloenrecept is alleen deze bes nodig voor de winter. Het is handiger om het te drogen, maar je kunt het ook gewoon op kamertemperatuur onder de zon uitspreiden.

  1. Een hele meloen wordt geschild. Daarna moet het in twee delen worden gesneden en moet de ontpitte kern worden verwijderd..schil en snijd de meloen
  2. Vervolgens wordt het in grote plakken gesneden en te drogen gelegd zodat ze niet met elkaar in contact komen..doe de meloenschijfjes in de droger
  3. Stel bij het drogen de temperatuur in op ongeveer 60 ᴼС. De productietijd hangt af van de technische kenmerken van het apparaat, maar ook van de sappigheid van het fruit en de dikte van de plakjes. Gemiddeld kan het proces 7 tot 20 uur duren, en in natuurlijke omstandigheden – tot enkele dagen. De stukjes zijn klaar als ze kleiner worden en blijven niet aan je handen plakken..

De afgewerkte gedroogde meloen wordt op een droge, donkere plaats bewaard. Je kunt het ook in vacuümzakken verpakken..

Meloen in blik

ingeblikte meloen

Meloen, ingeblikt voor de winter, behoudt al zijn smaak. Als het goed gekookt is, lijkt het op een ananas. Voor een gemiddelde meloen van 2 kg heb je een glas suiker, een liter water en een beetje citroenzuur nodig.

  1. Allereerst moet je de siroop bereiden, omdat deze koud wordt gebruikt. Water wordt gecombineerd met suiker, aan de kook gebracht en gedurende 10 minuten op laag vuur gehouden. Voeg op het einde citroenzuur toe.siroop bereiden voor meloen
  2. Vervolgens moet je de meloen schillen, in kleine stukjes snijden en in de potten doen. Ze moeten eerst worden gesteriliseerd in kokend water..meloen schillen en hakken
  3. Meloenschijfjes worden met siroop gegoten, de potten worden afgedekt en gepasteuriseerd. Dan moet je ze eruit halen, op een handdoek leggen met de deksels naar beneden en de conservering laten afkoelen.meloen steriliseren voor de winter

De meloen, gemarineerd voor de winter, wordt gedrenkt in suikersiroop en blijft sappig. In de winter gaat het goed samen met honing en kaneel. Het wordt toegevoegd aan wrongelstoofschotels, geserveerd als vulling voor pannenkoeken..

Meloen pastilla

meloen marshmallowEen van de ongebruikelijke meloenrecepten voor de winter is marshmallow. Veel huisvrouwen vergeten deze zoetheid onterecht, maar het kan niet alleen een alledaags dessert worden, maar ook een echte decoratie van de feesttafel. Het lijkt op snoep en heeft een dichte, stroperige consistentie..

Voor 1 kg meloenpulp heb je ongeveer 2 glazen water en 1 glas suiker nodig. Pastilla wordt sappiger en zoeter als je suiker vervangt door vloeibare honing.

  1. Voor een recept voor het oogsten van meloen voor de winter, moet je een sappige rijpe bes kiezen die een rijk aroma uitstraalt. Het moet worden geschild, ontpit en in kleine blokjes gesneden..schil een rijpe meloen
  2. Alle ingrediënten worden gemengd in een pan en op een laag vuur gezet. De inhoud moet constant worden geroerd. Het pastilledeeg wordt als klaar beschouwd wanneer het een homogene zachte consistentie krijgt..kook meloen met suiker
  3. Vervolgens wordt het mengsel geplet en in een droger gelegd. De laagdikte mag niet groter zijn dan 0,5 cm, anders droogt de puree slecht uit en is deze niet lang houdbaar. Pastila moet 4 uur op hoge temperatuur worden gedroogd en daarna dezelfde hoeveelheid op middelhoog vermogen. doe het geraspte mengsel in de droger
  4. Als het snoep droog is, maar nog warm, moet je het uit de droger halen en er rolletjes van maken. Vervolgens wordt elk van hen in kleine geportioneerde stukjes gesneden..

De pastille wordt in de koelkast bewaard en is nog bruikbaar tot de volgende oogst. Om ervoor te zorgen dat het zijn smaak behoudt en niet uitdroogt, moet elke rol stevig worden omwikkeld met huishoudfolie.

Zelfs als de boerderij geen droger heeft, zijn er niet minder opties om meloen klaar te maken voor de winter. In plaats van dit apparaat kan een oven worden gebruikt. Verspreid in dit geval de marshmallowpuree in een dunne laag op perkamentpapier, nadat u het eerder hebt ingevet met plantaardige olie..

Meloen is een veelzijdige lekkernij die zowel rauw bruikbaar is als als basis voor winterbereidingen. Er zijn veel meloenrecepten stap voor stap met een foto, die elk de zomerse smaak in het koude seizoen terugbrengen. Ingeblikte of gepekelde meloen is perfect voor stevige wintergebakken producten, vulling voor cakes, taarten of pannenkoeken.

Gedroogd, het kan worden geserveerd met noten en honing, en kan worden gebruikt om desserts te versieren. Pastila is een ongewone zoetheid die niet eens in alle supermarkten wordt verkocht. In ieder geval is het de moeite waard om in de zomer voorzichtig te zijn en de meloensmaak en -aroma het hele jaar door te behouden..

Adblock
detector