Verse wijn van de jam van vorig jaar – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

kant-en-klare wijn van jam Aan het begin van het nieuwe zomerseizoen blijven potten jam van vorig jaar vaak in de schappen van de koelkast staan. Haast je niet om er vanaf te komen, want je kunt wijn maken van jam die zijn smaak en aroma al heeft verloren. In plaats van smakeloze zoetheid, krijgt u een volwaardig product – een aangename zelfgemaakte wijn die uw huishouden zal verwarmen en verrukken. Laten we een eenvoudig recept voor zelfgemaakte wijn van jam delen.

Gerelateerd artikel: recept voor zelfgemaakte druivenwijn!

Eenvoudige traditionele manier om wijn te maken

zelfgemaakte jam wijn Je moet voorbereiden:

  • een pot met een inhoud van 3 liter;
  • een stuk gaas om te filteren en een trechter;
  • een handschoen gekocht bij een apotheek, of een waterslot;

Jamwijnpotten moeten met de grootste zorg worden gesteriliseerd. Was ze met zuiveringszout en vul ze vervolgens met kokend water of gebruik een andere methode die voor jou geschikt is..

Ingrediënten:

  • 1 liter oude jam;
  • 1 liter gekookt gekoeld water;
  • 10 – 150 g rozijnen of verse druivenbessen;

Het is mogelijk om suiker toe te voegen als de jam zuur is. Wanneer daarentegen te veel gezoet is, moet u water toevoegen. Experts hebben vastgesteld dat het optimale suikergehalte in het wort niet hoger mag zijn dan 20%..

Rozijnen of druiven worden alleen ongewassen genomen! Anders verdwijnen de gistschimmels die op hun oppervlak leven. Gebruik geen rozijnen in sachets die voor direct gebruik zijn bereid.

Bij dit recept voor zelfgemaakte wijn uit jam wordt geen droge gist gebruikt, hiermee krijg je een heel ander drankje. Het fermenterende element in onze gids is rozijnen of druiven.

Kooktechnologie

Het proces van het maken van wijn uit jam kan in twee hoofdfasen worden verdeeld. terwijl de eerste primaire gisting omvat, en de tweede omvat het filteren van de drank en het bezinken om sterkte en transparantie te verkrijgen.

Fase 1

wort maken van jam, water, suiker en rozijnenVul een pot of fles van drie liter met jam, water en bessen (rozijnen of vers), roer tot een gladde massa. Plet verse bessen. Bedek de pot met gaas en zet op een donkere en warme (niet lager dan 20 – 25 graden) plaats. Als je de pot niet goed kunt beschermen tegen licht, wikkel de pot dan in een dikke doek.

Je kunt de zelfgemaakte bereiding van vorig jaar van alle bessen en fruit gebruiken, het is raadzaam om ze niet te mengen zodat de wijn een bepaalde smaak heeft.

Bewaar gedurende vijf dagen, roer dagelijks met een houten lepel met lange steel. Als er na 20 uur of eerder tekenen van gisting verschijnen: (zure geur, schuim, sissen), dan verloopt het proces van het maken van wijn uit oude jam normaal.wort fermentatie

Na vijf dagen is het tijd om in te grijpen: scheid de drijvende pulp (dichte, onopgeloste deeltjes), filter de vloeistof door kaasdoek dat in meerdere lagen is gevouwen en giet in een schone pot, ook grondig gesteriliseerd. Zorg ervoor dat minimaal 25% van het volume vrij blijft in de pot, deze ruimte is nodig voor schuim en kooldioxide dat ontstaat tijdens de fermentatie.

Zet stevig een rubberen handschoen op de hals van het blikje, nadat je een gaatje in een van haar vingers hebt gemaakt. Als het huishouden een waterslot heeft, gebruik het dan om thuis wijn van jam te maken..

Om de strakheid van de inhoud van het blikje niet te breken, bindt u de nek stevig over de handschoen..

Wat als de handschoen niet binnen 4 dagen wordt opgeblazen? Controleer of aan de nodige voorwaarden is voldaan: de temperatuur in de ruimte waar de drank rijpt, de hermetische sluiting van het blik. Het kan veiliger zijn om rubberen en glazen voegen met deeg af te sluiten..

Stage 2

wort fermentatieWe laten de pot lange tijd alleen: van 30 tot 60 dagen, opnieuw in warm en donker, bewaken we de staat van de rubberen handschoen. Wanneer het uiteindelijk verwelkt (of, dienovereenkomstig, de luchtsluis “kalmeert”), is de fermentatie voorbij. De drank werd helderder, een bezinksel viel op de bodem.

fermentatie is voorbijGiet de resulterende wijn voorzichtig af zonder het bezinksel aan te raken; hiervoor is het beter om een ​​flexibele slang van de set naar een medische druppelaar te gebruiken. Als het zuur smaakt, voeg dan een beetje suiker toe. Nu kunt u de vloeistof in schone flessen gieten, goed afsluiten en in de koelkast zetten. Hierdoor krijgen we de sterkte van de drank van 10 tot 13 graden.

U kunt het na 2 – 3 maanden in glazen gieten. Als er tijdens het rijpen bezinksel verschijnt, moet de wijn terug in een nieuwe container worden gegoten. Het sediment kan een bittere smaak geven. Dergelijke wijn behoudt zijn kwaliteit 2 – 3 jaar als hij in de kou wordt bewaard..

de afgewerkte wijn uit de jam decanterenBovenstaande methode is ook geschikt als de jam gefermenteerd is. We herhalen dezelfde bewerkingen met de zure massa, behouden dezelfde verhoudingen voor gekookt water en rozijnen. Het enige verschil is dat er 1 glas suiker aan wordt toegevoegd. Aan het einde van het fermentatieproces krijgt de drank ook de tijd om in de koelkast te rijpen. Maar de praktijk leert dat het iets langer duurt om het op een koele plaats te bewaren, minimaal 3 maanden..

Hoe maak je thuis snel wijn van jam

snelle bereiding van wijn uit jamVoor de ongeduldige geven we een “palliatieve” versie van het recept voor wijn uit jam. Voor 1 liter van het oude product wordt 2 keer meer water genomen: 2 – 2, 3 liter, een handvol rozijnen. Maar doorslaggevend is de toevoeging van 10 g droge gist.

Kooktechnologie:

  1. Combineer water met jam en breng aan de kook. Dit mengsel moet heel zoet zijn.
  2. De afgekoelde vloeistof moet worden gefilterd door ze door kaasdoek te filteren en in een grote fles te gieten.
  3. Los de gist op in een klein volume van het resulterende mengsel en houd het ongeveer 20 minuten warm.Voeg ze dan toe aan het hoofdvolume, roer goed. De fles moet ongeveer tot aan de “schouders” worden gevuld en niet tot aan de oogbollen.dwalende wijn uit jam
  4. Nu heb je een waterslot nodig met een slang die in een waterfles is gedompeld. We plaatsen dit apparaat waar het donker en warm is (minimaal 25 graden).

Na 2 – 3 dagen gaat de fermentatie door, je kunt de beweging van kooldioxidebellen observeren. En na een week is de wijn al te proeven, hij moet zoetzuur zijn en een beetje koolzuurhoudend. Het blijft om het bezinksel te verwijderen – giet het in schone flessen, voeg aan elk een paar rozijnen toe en stuur het naar de koelkast. Slechts één of twee dagen. Dan kun je jezelf helpen. Min één – de op deze manier bereide wijn zal zijn kwaliteiten niet lang behouden..

Lees ook het artikel: recept voor rabarbercompote!