Taart met kip en aardappelen in de oven: recept voor koken met een foto – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

taart met kip en aardappelen in de oven Kurnik is een heerlijke en bevredigende taart die kan worden gegeten als een op zichzelf staande maaltijd of snack. Het maken van een taart met kip en aardappelen in de oven is heel eenvoudig, zelfs voor een beginnende kok. Het proces kost niet veel tijd en vereist geen gebruik van dure ingrediënten.

Lijst met ingrediënten voor de taart

kurnik Bladerdeeg wordt vaak gebruikt voor kippenpluimvee. Het bereidingsproces is echter arbeidsintensief en tijdrovend. Het klassieke recept voor kip- en aardappeltaart omvat het gebruik van gistdeeg.

Om het te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • tarwebloem – 1 kg;
 • gist – 10 g;
 • water – 0,5 l;
 • plantaardige olie – 3 el. ik.;
 • suiker – 3 el. ik.;
 • zout – 1 snuifje.

Om de vulling te bereiden, moet u het volgende nemen:

 • kipfilet – 500 g;
 • aardappelen – 8-10 stuks;
 • kippenei – 1 stuk;
 • ui – 1 stuk;
 • boter – 40-50 g;
 • zout naar smaak;
 • gemalen zwarte peper – naar smaak.

Kip en aardappeltaart koken in de oven

Om een ​​gerecht goed te bereiden, moet je het recept voor een taart met kip en aardappelen zorgvuldig bestuderen en de foto van de fasen van het proces overwegen.

Deegbereiding

verdunde gistMaak eerst het kippendeeg. Hiervoor worden droge instantgist en suiker toegevoegd aan warm water, waarna de componenten grondig worden gemengd. Het mengsel laat men 10 minuten staan ​​om de gist op te lossen..

olie en zout toevoegenNadat de aangegeven tijd is verstreken, wordt zout aan het mengsel toegevoegd en wordt bloem toegevoegd, waarbij het deeg met je handen wordt gekneed. Giet bloem in kleine porties tot het deeg aan je handen begint te kleven. Vervolgens wordt er plantaardige olie aan toegevoegd en blijven ze mengen, waarbij bloem wordt toegevoegd.

Het afgewerkte deeg plakt niet meer aan de handen en wordt zacht, stevig en elastisch.

deeg rijzenVan het deeg wordt een bal gevormd, in een kom geplaatst, afgedekt met een handdoek en een tijdje op een warme plaats verwijderd. Het deeg moet rijzen. Dit kan 15 minuten tot 2 uur duren, afhankelijk van de kamertemperatuur..

Wanneer het deeg is verdubbeld, moet het direct in een kom worden gekneed of op tafel worden gelegd. Dan nemen ze hem terug en wachten op de volgende benadering..

Bereiding van de vulling

bak de kipTerwijl het deeg rijp is, bereidt u de vulling voor de kip- en aardappeltaart in de oven. Snijd hiervoor ui, aardappelen en kip in stukjes. Kip en uien zijn gebakken met zout en peper.

frituur aardappelenDe aardappelen worden apart gebakken, tot ze half gaar zijn. Indien gewenst kunt u het zout en peperen..

Om de taart sappiger te maken, hoef je de vulproducten niet te bakken, maar laat je ze rauw. In dit geval, voordat u de kip en aardappelen in het deeg legt, zout en peper ze..

Een taart samenstellen en bakken

doe een deel van het deeg in een vormNadat het deeg voor de tweede keer is gerezen, beginnen ze met het samenstellen van de taart. Het deeg is verdeeld in 2 helften voor de bovenste en onderste laag van de kip. De onderste laag wordt uitgerekt in een ovenschaal, geolied met plantaardige olie, zodat de randen over de zijkanten gaan.

leg de ingrediënten op de taartAardappelen worden in een gelijkmatige laag op het deeg geplaatst. Je kunt er wat boter op doen om de cake malser te maken. Kip en uien worden bovenop de aardappelen geplaatst. Er worden meerdere kleine sneetjes boter over de kip verdeeld..deeg voor de bovenkant van de taart

De cake is bedekt met een bovenste laag deeg en knijpt in de randen. Een of meer gaten worden van bovenaf gemaakt. Je kunt er 2-3 eetlepels water of bouillon in gieten. Hierdoor wordt de cake sappiger..bedek de taart met deeg

Je kunt de bovenkant van de cake versieren met deegfiguurtjes en de randen versieren met staartjes of bloemblaadjes..

De verzamelde cake wordt 30 minuten op afstand gehouden.

Om het afgewerkte culinaire product glanzend en goudbruin te maken, vet de bovenkant van de cake in met een ei. Hiervoor kun je beter een ei op kamertemperatuur nemen..

Taart met kip en aardappelen wordt 25-30 minuten in de oven op 200 ° C gebakken. Als voor de vulling rauwe ingrediënten zijn gebruikt, moet de kooktijd worden verlengd tot 40-45 minuten. De bereidheid van het gerecht wordt beoordeeld aan de hand van het uiterlijk van een gouden korst en een aangenaam aroma..

taart met kip en aardappelen in de ovenAls de kip klaar is, haal je hem uit de oven en vet je hem in met boter om het deeg zacht te maken. Bedek de schaal met een handdoek en laat 20-30 minuten staan. Dit is nodig om het deeg en de aardappelen te verzadigen met het sap dat vrijkomt tijdens het koken van de kip. Hierdoor wordt de cake zachter en sappiger..

Het gerecht blijkt weelderig, luchtig, sappig en vetarm te zijn. Kurnik kan warm of koud worden gegeten. Bewaar het in de koelkast..

Videorecept voor kip-aardappeltaart in de oven