Populaire recepten voor gebakken runderlever met uien

recepten met gebakken runderlever met uien Gebakken rundvleesleverrecepten met uien zijn erg populair. Dit is een waanzinnig lekker, sappig en mals gerecht dat letterlijk smelt in je mond. Het is perfect voor elke casual of feestelijke tafel. Runderlever met uien in een pan past goed bij verschillende bijgerechten – verse, gestoofde of gebakken groenten, aardappelpuree, rijst en andere granen.

Klassieke recepten voor gebakken runderlever met uien

klassieke recepten voor gebakken runderlever met uien Recepten voor gebakken runderlever met uien zijn zeer divers – met rode of witte uien, in boter of plantaardige olie, met toevoeging van zure room of slagroom. Maar in het klassieke recept worden alleen uien gebruikt..

Runderlever met uien in een pan wordt bereid uit gekoeld slachtafval. Als het slachtafval is ingevroren, moet het eerst op natuurlijke wijze worden ontdooid, zonder het in de magnetron te plaatsen. Anders gaat de smaak van het gerecht achteruit..

Benodigde producten:

 • runderlever – 900 g;
 • uien – 500 g;
 • tarwebloem – 8-10 el. ik;
 • zonnebloemolie om te frituren;
 • zout, zwarte peper.

Runderlever, gebakken met uien, waarvan de recepten zeer gevarieerd zijn, kan een beetje bitter smaken. Om dit te voorkomen, moet het 40-60 minuten in melk of schoon water worden geweekt. Het wordt extreem mals, zacht en sappig..

stadia van het koken van runderleverDaarna moet het slachtafval worden gedroogd met een papieren handdoek, worden gereinigd van films, aderen en galwegen, en in blokjes van ongeveer dezelfde grootte worden gesneden. Elk stuk lever moet in tarwebloem worden gerold, opzij gezet..

hak de leverGiet zonnebloemolie in een koekenpan en verwarm, leg plakjes lever en bak 8-10 minuten aan elke kant, tot een heerlijke gouden kleur. Stukken hoeven niet te strak te worden uitgespreid, ze moeten gelijkmatig worden gebakken.

Om de gereedheid van de lever te controleren, prikt u een plak met een mes of vork – het vrijgekomen bloed geeft aan dat het product nog steeds rauw is.

bak de leverBreng de afgewerkte lever over naar een aparte plaat. Uien moeten worden geschild, in halve ringen of ringen gesneden en gebakken in hete plantaardige olie. Je kunt degene gebruiken waarin het vlees is gebakken, of een nieuwe gieten. Uienringen moeten worden gekruid met zout en peper..

Als de ui lichtbruin is, leg de stukjes lever erop en bak nog 4-5 minuten op laag vuur. Daarna moet het vlees 5 minuten afgedekt blijven, dan bestrooien met fijngehakte peterselie of dille en serveren..

Runderlever in zure room met uien

runderlever recepten met uien in zure roomHet slachtafval met de toevoeging van zure room is extreem zacht en mals. Runderlever in zure room heeft een sappige, voortreffelijke smaak zonder bitterheid.

Producten:

 • runderlever – 500-600 g;
 • witte uien – 2-3 stuks;
 • zure room – 100 ml;
 • olijf- of zonnebloemolie;
 • tarwebloem – 100 g;
 • water – 50-80 ml;
 • dille of peterselie.

ingrediënten om te kokenHet slachtafval moet worden gewassen, gedroogd met een servet en alle strepen en films moeten worden verwijderd. Vervolgens moet de lever in middelgrote blokjes worden gesneden, geweekt in melk gedurende 50-60 minuten.

Snijd witte uien in ringen, hak een bosje groen fijn en combineer met water en zure room.

De hoeveelheid water kan worden verhoogd of verlaagd, afhankelijk van de dikte van de zure room.

Leverblokjes moeten in bloem worden gerold en in een pan met hete olie worden gedaan, 2-4 minuten bakken, tot een smakelijke gouden kleur.bak de leverstukjes

Bestrooi het daarna met uienringen, kruiden en zout, bak nog 2-3 minuten en giet dan zure room. Zodra de saus kookt, zet je het vuur uit en laat je de lever nog 5 minuten onder het deksel staan..

stoven in zure roomGebakken runderlever is een bijzonder smakelijk en sappig gerecht met een mild, verfijnd aroma. Een goed gekookt slachtafval diversifieert het gebruikelijke menu perfect, waardoor het helderder, bevredigender en gevarieerder wordt..

Videorecept voor het maken van zachte sappige runderlever

Adblock
detector