Perziken oogsten in hun eigen sap voor de winter

Perziken voor de winter Het licht verteerbare perzikpulp is sappig, smakelijk, aromatisch en moet op elk moment van het jaar worden gegeten. Perziken in hun eigen sap voor de winter zijn precies wat een persoon nodig heeft tijdens een gebrek aan vitamines. In de vorige eeuw was de wondervrucht een noviteit, het was een delicatesse en werd gelukkig alleen vers geconsumeerd. Perziken zijn er nu in alle soorten en varianten. Grote nectarines zijn erg populair vanwege hun zoete smaak. De vrucht van de perzikboom is bederfelijk, na een dag op tafel te hebben gelegen, verdort hij, verandert van kleur en met een lichte impact wordt deze plek donkerder. Als je een groot aantal van dergelijke vruchten hebt en je hebt geen tijd om ze te eten, moet je zeker een beroep doen op de conserveringsprocedure en, bij voorkeur, in je sap. Hoe je perziken in je eigen sap kookt, vertelt de onderstaande informatie.

Lees ook het artikel over het onderwerp: recepten voor perzikjam!

Een paar regels over het belang van de perzik

zuidelijk fruit - perzik Het complex van vitamine B, C, E, K, PP maakt de perzik niet alleen lekker, maar ook gezond. Naast alles bevat het citroenzuur, appelzuur, azijnzuur en wijnsteenzuur, evenals magnesium, mangaan, ijzer, koper, zink en andere sporenelementen. Over het algemeen verzadigen we met perzik het lichaam met alle noodzakelijke stoffen voor zijn normale werking. Bij nierpatiënten, reuma, jicht, lever en galblaas wordt het eten van perzik aangeraden. Perziken in hun eigen sap kunnen de vermelde vitamines en geneeskrachtige eigenschappen redden, als u alle stappen van de recepten voor de winter volgt..

perziken in hun eigen sapDe vruchten van de perzikboom zijn verdeeld in 2 soorten: met een fluweelzachte schil en glanzend. De geleverde soorten zijn onderverdeeld in twee ondersoorten: met een gemakkelijk verwijderbaar bot en moeilijk te scheiden. Door deze eigenschappen heeft elk zijn eigen speciale smaak vers en verwerkt. Rijpe perziken kunnen al in juli worden geproefd en genieten in oktober van dit geschenk van de natuur. Om het genot te verlengen kan het betreffende fruit verwerkt worden tot compotes, sappen, jams, confituren en zelfs perziken uit blik in je eigen sap, waarvan het recept voorzien is van een foto en een stap-voor-stap beschrijving..

Een pot van 1 liter bevat ongeveer 0,5 kg middelgrote perziken.

Perziken in hun eigen sap met sterilisatie

Ingrediënten: perziken – 6 stuks, water (niet gekookt) – 4 el. lepels, suiker – 1 eetl. lepel.

Kookstappen:

 1. Perziken wassen en schillen.schil de vrucht
 2. Verdeel in tweeën en verwijder het bot.
 3. Druk stevig in een gesteriliseerde pot in lagen met suiker.we zetten stevig in potten
 4. Voeg water toe en plaats in een pan met water om te steriliseren. Steriliseren 25 minuten.steriliseer de perzik
 5. Haal de blikken eruit, draai het deksel vast, draai ze om en wikkel ze een dag in een dichte doek.sluit de perzik
 6. Het eten staat klaar voor op tafel.

Perziken in hun eigen sap zonder sterilisatie

Ingrediënten: perziken – 1,5 kg, water (niet gekookt) – 1,5 liter, suiker – 200 g, citroenzuur – 1 tl.

Kookstappen:

 1. Giet kokend water over het fruit en verwijder de schil, verwijder de zaden.was en verwijder botten
 2. Vul de pot met de resulterende stukken tot aan de nek. Verspreid voorzichtig zodat de bolvormige vruchten hun smakelijke vorm niet verliezen.
 3. Kook water en giet het in een glazen bakje, dek af en laat ongeveer een half uur staan.water koken
 4. Giet het aromatische water terug in de pan, voeg suiker en citroenzuur toe. Kook dit drankje opnieuw tot de suiker volledig is opgelost.
 5. Giet de kant-en-klare siroop over de potten met de inhoud en rol de deksels op. Draai hete proviand om en leg in een warme deken tot ze zijn afgekoeld..laat afkoelen
 6. Zet ze na afkoeling terug in hun normale positie en leg ze in de voorraadkast..

Perziken in hun eigen sap: een recept zonder water

Componenten voor drie potten van 1,5 l: perzik – ongeveer 4 kg, suiker – 1,5 kg.

Kookstappen:

 1. De gewassen perziken worden ontpit en in stukjes gesneden..hak de nectarine fijn
 2. De volgende componenten liggen in lagen in een pot: een laag suiker, een laag perziken.vul de potten en voeg suiker toe
 3. Plaats de blikken in een pan met water voor sterilisatie, zodat de hangers van de blikken half onder water staan. Gesteriliseerd gedurende 40 minuten, tijdens het verwarmingsproces, begint het sap uit het fruit te komen en de container ermee te vullen. De perziken worden zachter en laten ruimte over voor nog een paar vruchten..steriliseren
 4. Aan het einde van de sterilisatie worden de potten voorzichtig verwijderd en stevig afgesloten met een deksel, omgedraaid en in een warme doek gewikkeld.bereiding van perziken
 5. Bepaling is klaar.

Perziken in eigen sap zonder suiker

perziken zonder suikerIngrediënten: sappige perziken of nectarine

Kookstappen:

 1. Was gesorteerde verse, niet bedorven perziken grondig in water, verwijder pitten.in twee delen gesneden
 2. Doe de helften in een glazen pot tot de rand, vooraf gesteriliseerd.de blikken goed vullen
 3. Kook water en giet het in perziken.
 4. Bereid je voor op de sterilisatieprocedure: leg een handdoek of losse doek in een geëmailleerde pan op de bodem, zet potten met fruit en giet warm water tot aan de schouders van de pot. Zet het vuur aan en breng de vloeistof aan de kook, en dan hangt de sterilisatietijd af van de sappigheid van de vruchten en de snelheid waarmee het sap eruit komt, vanwege het effect van hoge temperatuur. Het duurt meestal 15-20 minuten.sterilisatieproces:
 5. Het gesteriliseerde voedsel wordt opgerold met tinnen deksels, de container wordt omgedraaid en in een deken gewikkeld.
 6. De zoetigheid is klaar!

Perziken op recept zonder suiker kunnen zelfs door diabetici worden geconsumeerd.

perziken voor diabeticiPerziken in hun eigen sap, bereid voor de winter, kunnen heel zonder iets worden gegeten en kunnen ook worden gebruikt als ingrediënt in andere gerechten, bijvoorbeeld taarten, gelei, stoofschotels, gelei. Ander fruit kan aan de inblikken worden toegevoegd om de standaard perziksmaak te variëren. Een zoete perzik geeft een verfijnde smaak in combinatie met een pruim, waarvan de inmaakstappen alleen worden aangevuld door de verwerking van de pruim. Het zal ook nodig zijn om de schil ervan te verwijderen en de zaden te verwijderen, en dan zal het recept voor het inblikken in zijn eigen sap hetzelfde zijn, alleen de perzik en pruim bevinden zich in de pot. De plaats van de pruim kan perfect worden ingenomen door sinaasappelschijfjes, citroenschijfjes, ananasschijfjes, delen van appels of peren, frambozen, aardbeien.

Lees ook over: dikke pitloze kersenjam voor de winter!

Perzik blanks – video

Adblock
detector