Nat en droog zouten van forelfilets en kaviaar

gezouten forel Het zouten van vis onder industriële omstandigheden gebeurt snel: met behulp van injectoren wordt het vlees opgepompt met een zoutoplossing, bereidingen voor een heldere kleur en vochtretentie. Omdat de smaak en bruikbaarheid van een dergelijk product twijfelachtig is, rijst natuurlijk de vraag hoe je de forel zelf kunt zouten. Hier zijn 8 recepten om thuis zachte, matig zoute lekkernijen te bereiden – forelfilet en kaviaar.

Over het onderwerp: hoe je roze zalmkaviaar thuis heerlijk en snel kunt zouten

Hoe een gezouten forel te snijden?

forel snijden om te zouten Het is moeilijk om aan levende forel te komen, dus in de meeste gevallen moet je genoegen nemen met bevroren of gekoelde vis. De laatste optie is beter: het is gemakkelijker om te bepalen hoe vers het is van zo’n karkas. De vis is lang bewaard gebleven als hij troebele ogen, plakkerige schubben en deukjes op de filet heeft na het persen. Koop geen forel met felrood vlees. Bij vissen die in hun natuurlijke omgeving worden gekweekt zonder te voederen met geverfd mengvoer, is de kleur van het karkas lichtroze.

De trucs van de verkopers, die proberen het gewicht van de forel te verhogen en het een verkoopbaar uiterlijk te geven, worden aangegeven door te glanzende schubben, waarbij de vloeistof eruit stroomt wanneer erop wordt gedrukt. Vis zonder uitgesproken geur is geschikt om te zouten. Ze moet heldere, schone kieuwen hebben, een vochtige huid zonder schade en een stevige filet met witte aderen..

Voordat u forel gaat zouten, moet u deze snijden:

 1. Leg de vis op een snijplank en pel van staart naar kop de schubben aan beide kanten. De handigste manier om dit te doen is met een groot keukenmes..
 2. Voorzichtig, om de galblaas niet per ongeluk met een mes te doorboren, snijd de buik door. Gebruik je vingers om de darmen te verwijderen. Verwijder samen met hen bloedstolsels en film uit de holte – ze geven bitterheid.
 3. Als kaviaar beschikbaar is, doe deze dan over in een aparte kom. Spoel schoongemaakte en gestripte vis grondig af met koud water..
 4. Snijd de kop en staart af met een zeer scherp mes, verwijder de vinnen.
 5. Loop met je mes langs het akkoord. Pak de huid van de kopsnede vast en trek deze lichtjes naar de staart om deze te verwijderen. Doe hetzelfde met de andere kant..
 6. Haal de filets uit de nok. Verwijder de botten die in het karkas achterblijven met een pincet.

Schil de forel lichtjes om het vlees stevig te houden. Als er nog steeds gal wordt gemorst, spoel dan de binnenholte zo snel mogelijk met water, behandel met appelciderazijn of citroensap en spoel opnieuw.

Recept voor het nat zouten van forel thuis

Elke vis kan droog of nat gezouten worden. In het eerste geval wordt een gezouten mengsel gebruikt, in het tweede – pekel. Dankzij de pekel blijkt forelvlees sappig, zacht en pittig te zijn. Om pekel te bereiden, wordt voor elke liter water 90 g keukenzout, 25 g suiker en 15 ml azijn genomen. Van kruiden kun je laurierblaadjes, koriander en pimenterwten nemen.

Een stapsgewijs recept voor het zouten van forel in pekel:

 1. Water koken. Voeg er zout, suiker, kruiden aan toe.bereid een pekel voor het zouten van vis
 2. Als het zout en de suiker zijn opgelost, giet je de azijn erbij en zet je het fornuis uit.
 3. Laat de pekel een paar uur afkoelen.
 4. Snijd de vis in gelijke porties.snijd de vis in porties
 5. Leg de filets in een pan of bak.
 6. Zeef de afgekoelde pekel en giet deze over de vis.giet de vis in de pekel
 7. Dek de schaal af en zet hem in de koelkast. Over twee dagen is de vis klaar.

Thuis forel zouten gaat snel op dezelfde manier, maar neem voor elke kilo filet een liter water en 4 eetlepels zout en suiker. Met pekel bedekte vissen worden niet gekoeld bewaard. Het moet twee uur op kamertemperatuur staan, waarna het kan worden gegeten..

Express recept voor pittige forel

pittige gezouten forelOm een ​​kilo vis te zouten, heb je 90 g zout, 750 ml water, 50 ml plantaardige olie, 15 ml azijnessence, 3 laurierblaadjes, ui, 8 zwarte peperkorrels nodig.

Kookproces:

 1. Zout wordt verdund in een halve liter koud water.
 2. De filet, in kleine plakjes gesneden, wordt in een schaal geplaatst en bedekt met zoutoplossing.gehakte forel om te zouten
 3. De vis blijft op tafel staan. Na 2 uur wordt de oplossing afgetapt.
 4. Aan de vis wordt een glas water met azijn toegevoegd.
 5. Na 5 minuten wordt de forel weggegooid in een vergiet..
 6. Peper, lavrushka, plantaardige olie worden toegevoegd aan de gezouten vis. Iedereen haalt door elkaar.
 7. Na 15 minuten is de forel klaar om te eten..

Hoe forel thuis heerlijk te zouten?

droge gezouten forelVoor het droog zouten hoeft u de schil van de vis niet te verwijderen en de botten te verwijderen. Het is voldoende om een ​​incisie in de rug langs de rand te maken. Combineer twee delen zout en één deel suiker, witte peper en een paar fijngehakte laurierblaadjes. Wrijf de vis van binnen en van buiten in met het resulterende mengsel. Zorg ervoor dat u de “pocket” op de nok kruiden. Wikkel de bestrooide vis in een handdoek en bind hem vast met een touwtje. Wikkel het papier over de bundel. Zet de forel in de koelkast. Draai de vis de komende drie tot vier dagen meerdere keren heen en weer. Verander indien nodig nat papier in droog papier. Als de vis gezouten is, verwijder dan het vel en de botten, de resten van het mengsel. Bestrijk de filet met zonnebloemolie.

Fins recept om forel thuis te zouten

zoutforel in FinsVis koken:

 1. Leg stukken bereide vis (1 kg) met de huid naar beneden in de bak..
 2. Bestrooi de plakjes met een mengsel van zout (60 g) en suiker (25 g).
 3. Breng de vis over naar de dilletakjes. Bestrooi de forel royaal met cognac of wodka.
 4. Dek de schaal af met huishoudfolie en laat op tafel staan.
 5. Na 3-4 uur, wanneer het zout is opgelost en de vis het sap laat ontsnappen, zet je de container in de koelkast.

Op een dag ontvang je uitstekend licht gezouten vlees voor sushi. Wil je zouter? Nog een dag wachten en de vis is klaar.

gezouten forel in KamtsjatkaIn Kamtsjatka wordt drooggezouten lichtgezouten forel op een iets andere manier bereid. Neem voor een kilo vis 6 eetlepels grof zout en 3 eetlepels suiker. Stukken filet met vel worden rijkelijk met het mengsel besprenkeld en vervolgens op een droge katoenen (linnen) doek op elkaar gelegd. In dit geval moet de huid aan de buitenkant zitten. Vervolgens wordt de vis in een doek gewikkeld.

De verpakking moet zo zijn dat de stof de vloeistof die 2-3 dagen uit de filet blijft, volledig absorbeert. Wikkel de vis strak, maar niet strak.

droge gezouten forelPlaats de verpakte forel op de onderste plank van de koelkast. Op de tweede dag kun je het ontvouwen en proeven. Als het vlees licht gezouten is, voeg dan wat meer zout en suiker toe. Op de derde dag wordt het weefsel verwijderd. Droge gezouten forel kun je lang bewaren, maar alleen in de vriezer, gewikkeld in papier.

Hoe forelkaviaar thuis te zouten?

forel kaviaarVoor de ambassadeur wordt de kaviaar in een zeef geplaatst en gewassen met koud water, de yastyk wordt verwijderd. De eieren die van de film zijn bevrijd, worden overgebracht naar een container, waar ze met een oplossing worden gegoten. De pekel moet 2 keer meer zijn dan het gezouten product. Om pekel te bereiden, wordt voor elke liter warm water 60 g zeezout en 30 g suiker genomen. De kaviaar ligt 10-20 minuten in de oplossing. Vervolgens wordt het in een vergiet gegooid, zodat de vloeistof kan weglopen. Klaar kaviaar wordt overgebracht naar een glazen pot, gekurkt en maximaal 75 dagen in de koelkast bewaard.

Recept voor het thuis zouten van forelkaviaar (droge methode):

 1. Verwijder de eierstokken, vouw de kaviaar (1 kg) in een zeef. Afspoelen met gezouten koud water.verwijder de eierstokken
 2. Doe de kaviaar over in een kom. Voeg 5 eetlepels zout en 2 eetlepels suiker toe.verspreid de kaviaar en het zout
 3. Roer voorzichtig om de eieren niet te beschadigen..
 4. Breng na 10-15 minuten de kaviaar over om overtollige vloeistof af te tappen in kaasdoek.doe de kaviaar op een zeef
 5. Doe het eindproduct in glazen potten..
 6. In gesloten vorm naar de koelkast sturen. Na 3-4 uur kan kaviaar worden gegeten.

Als de kaviaar te zout is, dompel hem dan 3-4 minuten onder in warm gekookt water. De verhouding vloeistof tot product is 2 op 1. Giet het water vervolgens af met een gaasje of een zeef.

Hieronder vindt u een video over hoe u thuis forel kunt zouten. Met behulp van het recept van de kop van de kolom “The Same Taste” Mikhail Gaseneger, kook je in slechts een uur een heerlijke licht gezouten vis.

Adblock
detector