Korianderhoning – zoetheid en gevaar in de kruidige smaak van het Oosten – wiresummit.org

koriander honing Kan zoetigheid tegelijkertijd lekker en gezond zijn? Natuurlijk, als je regelmatig korianderhoning consumeert. Hoewel het een specifieke smaak heeft, houden veel mensen ervan vanwege het pittige aroma en de nasmaak van karamel. Onder andere de amberkleurige of lichtbruine tint zal niemand onverschillig laten..

De verbazingwekkende kleur is te danken aan het feit dat korianderbloemen een enorme hoeveelheid ijzerverbindingen bevatten, evenals mangaan.

korianderhoning bewaren Na 1-2 maanden begint de stroperige massa te kristalliseren en krijgt een grofkorrelige structuur. Tegelijkertijd wordt het niet hard, maar behoudt het al zijn elasticiteit en zachtheid. Het is opmerkelijk dat korianderhoning gedurende meerdere jaren zijn voedings- en smaakeigenschappen niet verliest. Deze unieke eigenschap suggereert dat het antibacteriële eigenschappen heeft. Niettemin, voordat u deze gezonde zoetheid uit het Oosten in het dieet van uw gezin introduceert, moet u er iets meer over leren..

Korianderhoning: de subtiliteiten van “productie”

koriander bloeitEen uitstekend en zeer bruikbaar product is een zeldzaamheid. De reden is dat je koriander geen honingplant kunt noemen. Vaak verzamelen bijen als laatste nectar van korianderbloemen, wanneer er geen ander “voedsel” in de buurt is. Een scherpe, specifieke geur stoot meer af dan insecten aantrekt.

Bijenhouders proberen enorme plantages met koriander te planten. Dan hebben de bijen geen andere keuze dan het land te “cultiveren” dat hun wordt aangeboden. Tijdens de bloeiperiode halen imkers al het voer uit de kasten..

nectar verzamelenImkers beginnen in juni vloeibare barnsteen te pompen en eindigen in augustus. Tegelijkertijd kan tot 200 kg korianderhoning worden verkregen uit 1 hectare. Toch moet er rekening mee worden gehouden dat als het product een niet-amberkleurige tint heeft, dit betekent dat het additieven of nectar van andere kruiden bevat..

Chemische samenstelling van korianderhoning: 5 groepen stoffen

koriander samenstellingOm de heilzame eigenschappen van korianderhoning te waarderen, moet je naar de samenstelling ervan kijken. Een dergelijke analyse zal aantonen waarom het wordt gebruikt bij de behandeling van complexe ziekten, evenals pathologieën. Daarnaast heeft het een gunstig effect op het immuunsysteem van het lichaam.. Velen zullen geïnteresseerd zijn om te weten dat enkele van de belangrijkste componenten kunnen worden bepaald door de uiterlijke kenmerken van de stof:

 1. Een pittige geur en een medicinale smaak wijzen op de aanwezigheid van vluchtige olieachtige verbindingen. Er zijn ongeveer 10 soorten van..
 2. Een donkere tint geeft het gehalte aan sporenelementen en mineralen aan. De amberkleur komt door het hoge gehalte aan koper en mangaan, terwijl de bruine kleur te danken is aan het ijzergehalte. In totaal zitten er ongeveer 300 in korianderhoning, waarvan sommige slechts een fractie van een procent uitmaken.
 3. Vitaminen van de groepen B, C en PP kunnen niet worden bepaald door uiterlijke tekens.
 4. Eiwit eiwit en caroteen. Deze laatste is naast een pigment en het geven van een oranje kleur aan de stof ook verantwoordelijk voor de vorming van vitamine A in het lichaam..
 5. Melkzuur, nicotinezuur, citroenzuur en appelzuur. Deze verbindingen zijn nodig om de zuur-base balans in stand te houden. Ze hebben ook een gunstig effect op de stofwisselingsprocessen in het lichaam..

vitamines en mineralen in koriander

100 g bevat 309-314 kcal, dat wil zeggen meer dan 1314 kJ. Meer dan 81 g zijn voor koolhydraten en 0,8 g voor eiwitten. Er zit absoluut geen vet in. Daarom wordt het aanbevolen om het te gebruiken voor mensen die last hebben van overgewicht..

Dankzij deze samenstelling wordt deze oosterse zoetheid gebruikt in verschillende sferen van het menselijk leven. Cosmetologie, traditionele geneeskunde en koken zijn de drie gebieden waarop korianderhoning veel wordt gebruikt. De voordelen en nadelen zijn al lang bekend bij de inwoners van het Oosten. Het is dit feit dat verklaart waarom ze minder last hebben van verkoudheid en impotentie..

Voordelen van korianderhoning – kracht in elke druppel

gezondheid verbeteren met korianderhoningZoals eerder opgemerkt, versterkt regelmatige consumptie van het product het afweersysteem van het lichaam – immuniteit. Het bloed, evenals vele andere organen, beginnen veel intensiever cellen te produceren die vreemde / schadelijke stoffen kunnen herkennen. Bovendien verwijderen de immuunmechanismen systematisch verouderde weefsels uit het lichaam, evenals cellen die hebben gefaald. Dit is de hoofdrichting van de mogelijkheden van korianderhoning. Experts merken ook andere helende eigenschappen op:

 1. choleretisch. De componenten in de samenstelling dragen bij aan de productie van gal. Dit verhoogt de eetlust en verbetert de spijsvertering..verbetering van de werking van de galblaas
 2. slijmoplossend. Honing wordt aanbevolen om op te lossen voor bronchitis en tracheitis. Deze procedure draagt ​​​​bij aan de tijdige verwijdering van sputum, evenals aan de snelle vloeibaarmaking ervan..behandelt bronchitis
 3. Regenereren. Aanbrengen van het product op de huid, wond of schaafwond geneest / herstelt beschadigd weefsel.geneest wonden
 4. Antiseptisch. Vernietigt bacteriën, ziektekiemen en schimmelformaties in het lichaam, maar ook op de huid.vernietigt bacteriën
 5. Pijnstiller. Verlicht met succes pijn en spasmen door spieren te ontspannen.

Wetenschappers hebben de gunstige effecten van koriandernectar op het cardiovasculaire systeem ontdekt. Sporenelementen en mineralen van het plantaardige product verbeteren de conditie van bloedvaten en dragen bij aan hun expansie. verbetert de conditie van bloedvatenZe herstellen de integriteit van de muren op moleculair niveau.

Korianderhoning wordt gewaardeerd om zijn hoge percentage ijzerverbindingen. Daarom is het zeer nuttig voor anemische patiënten. Bovendien verwijdert het cholesterol, evenals de langdurige afzettingen uit het lichaam..

Experts wijzen erop dat het dient als een adjuvans bij de behandeling van vele ziekten. Dit zal vooral de mannelijke helft van de bevolking interesseren. De samenstelling van het bijenteeltproduct bevat elementen die de potentie vergroten en, belangrijker nog, het seksuele verlangen bij mannen vergroten. Het gebruik ervan kan in sommige situaties echter gevaarlijk zijn..

Voor wie is korianderhoning gecontra-indiceerd?

bij diabetes is korianderhoning gecontra-indiceerdVoordat u dit “geschenk van de natuur” in de behandeling gebruikt, is het de moeite waard om te controleren hoe het lichaam zijn componenten waarneemt. In sommige gevallen manifesteert dit zich door een allergische reactie en soms door individuele intolerantie.. Tegelijkertijd zijn er specifieke contra-indicaties voor het gebruik van korianderhoning:

 • suikerziekte;
 • zwangerschap of borstvoeding;
 • leeftijdsbeperkingen – tot 2 jaar;
 • hypotensie;
 • de laatste stadia van obesitas;
 • allergie.

Experts hebben de dagelijkse inname van honing bepaald. De maximale dosis voor volwassenen is 100 g en voor baby’s (tot 7 jaar) – 30 g.

Het is belangrijk om altijd naar je lichaam te “luisteren”. Soms is een persoon zich misschien niet bewust van een bepaald probleem. Daarom is het noodzakelijk om korianderhoning geleidelijk in het menu van uw gezin te introduceren.. De eerste symptomen van het probleem kunnen als volgt zijn:

 • ongemak in de darmen of maag;
 • kortademigheid of kortademigheid;
 • er verschijnt uitslag / urticaria op het lichaam.

In dergelijke gevallen worden bijenteeltproducten uit het dieet verwijderd. Indien nodig worden de maag en darmen gewassen. Dan wenden ze zich tot een specialist.

Vooral voorzichtig wordt het gegeten tijdens de behandeling met medicijnen. Heel vaak zijn sterke preparaten onverenigbaar met de componenten van honing, omdat het een natuurlijk antibioticum is. In dit geval is het beter om een ​​arts te raadplegen..

Opslagfuncties

honing bewaren in glazen pottenOm de geneeskrachtige eigenschappen van een product te behouden, is het belangrijk om het goed te onderhouden. Basisvereisten voor de plaats: het moet droog, koel en zonder toegang tot zonlicht zijn. Het is verboden om containers in de koelkast te bewaren. De optimale temperatuurschommeling is van 4 tot 16˚С. Bij + 35˚С beginnen koper- en ijzerverbindingen te splitsen.

korianderhoning in plastic pottenBewaar korianderhoning in een glazen pot, die hermetisch is afgesloten. U kunt hiervoor ook plastic flessen gebruiken, maar geen metalen containers. Anders verandert de stroperige massa in een giftig en levensbedreigend gif..

Als u alle subtiliteiten van toepassing en opslag begrijpt en weet wat de contra-indicaties zijn, kunt u de ongewoon zoete korianderhoning met succes gebruiken.

Kennismaking met korianderhoning – video