Koken van zwarte appelbessencompote met appels voor de winter – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

bramen- en appelcompote Een smakelijk culinair meesterwerk van elke gastvrouw moet een zwarte appelbescompote met appels zijn voor de winter. Hoe lekker is het om een ​​zelfgemaakte bramencompote met appels op de feesttafel te krijgen en in de winter de gasten te verwennen met de verrukkingen van je eigen kookkunsten. Nuttige en toegankelijke ingrediënten maken je dubbel blij in het kookproces..

Appelbes is een vrij veel voorkomende bes bij het koken. Het wordt gekookt voor compote, jam, jam, jam, toegevoegd aan bakvulling en gewoon vers gegeten. De zuurzoete smaak verzadigt de gerechten met een ongewone pikantheid en past goed bij ander fruit en bessen. Daarom kan de lijst met zoete gerechten niet bij haar worden geteld..

De voordelen van compote van appelbes en appel

we sturen voor opslag Voorgeblikte compote-appels met zwart-witte lijsterbes voor de winter vullen je van vingertoppen tot haar met een reeks vitaminecomplexen. Vitaminen B, E, P, C, evenals koper, molybeen, ijzer, fluor, sorbitol, pectinestoffen – dit alles zit in de betreffende bes. Naast appelvitamines nemen de voordelen van deze mix alleen maar toe. Appels zijn immers de gemakkelijkst beschikbare bron van ijzer voor het lichaam. Bijna dezelfde vitamines – C, B1, B2, E, P – dienen als een helpende hand voor verkoudheid, calcium versterkt het tandglazuur, nou ja, en pectine zal een heldere karmozijnrode kleur aan de wangen geven.

De overvloedige samenstelling van vezels in appels, geeft een verzadigd gevoel na het eten, dus deze keuze is perfect voor vegetariërs of mensen die een paar kilo willen afvallen.

Degenen die lijden aan hoge bloeddruk moeten appel- en appelbescompote drinken. Deze combinatie zal ook de tekenen van atherosclerose voorkomen en op natuurlijke wijze als profylaxe van het lichaam fungeren. Door het cardiovasculaire systeem te versterken, zullen ook gezonde mensen profiteren van deze mix.Blackberry heeft het vermogen om het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen. De grote samenstelling van jodium in deze bes zal een positief effect hebben op de schildklier, die daar problemen mee heeft..

Bramenbessen zijn producten voor de lange termijn, dus ze kunnen bijna de hele winter in de koelkast worden bewaard in hun gebruikelijke vorm en gekookte compote op elk moment..

Hieronder staat een recept voor compote van appel en appelbes. Conserveren gaat snel en eenvoudig. Het vereist geen sterilisatie van blikken met inhoud en andere soortgelijke problemen. U zult niet alleen genieten van het proces, maar ook van een heerlijk resultaat op het einde. Zelfs een onervaren of beginnende huisbewaarder zal deze eenvoudige conserveringsstappen waarderen. Je krijgt 2 methoden te zien, welke het dichtst bij je ligt, en dit is de optie voor het bereiden van een compote van een braam met appels voor de winter. De nuance van de eerste beschrijving is om alle ingrediënten in één keer te koken als een compote voor snelle consumptie, terwijl de tweede methode de procedure enigszins uitrekt in de stadia van het aftappen en gieten van siroop door de blikken.

Voor degenen die graag experimenteren, kunt u elk fruit of bes naar uw smaak en wens toevoegen aan het voorgestelde recept. Het kunnen citroen, sinaasappelschijfjes, pruimen, frambozen zijn, als ze tot september worden ingevroren, omdat: de betreffende lijsterbes rijpt eind september met een overgang naar oktober.

Twee manieren om compote te bewaren

Ingrediënten voor 10 liter water – 4 stuks blikken van drie liter:

  • appelbes – 6 kopjes (1 kopje = 150 gram);
  • appels – 1,5 – 2 kg;
  • suiker – 4 kopjes (meer voor zure appels, maar over het algemeen wordt dit ingrediënt naar smaak genomen).

Stadia van het conserveren van compote volgens methode nr. 1

De samenstellende componenten worden grondig gewassen in stromend water..

De stelen zijn gescheiden van de zwarte appelbes.we maken de braam schoon

De appels worden klokhuis verwijderd en in vier stukken gesneden. Afhankelijk van de grootte en de variëteit van de appels, kunnen ze heel worden afgedekt of in blokjes worden gesneden. Het hangt allemaal af van voorkeur.appels snijden

Het wordt niet aanbevolen om de schil van appels te verwijderen, omdat het stoffen bevat die cholesterol uit het lichaam verwijderen.

Meng de ingrediënten.meng de vruchten

Vul een pan met water en kook tot ze gaar zijn: 15-20 minuten. Voeg suiker toe aan kokend water. De kant-en-klare siroop wordt beschouwd als de toestand van de lijsterbes toen de schil erop begon te barsten.compote koken

De gekookte compote wordt in voorgesteriliseerde glazen containers gegoten, opgerold met een tinnen deksel, omgedraaid en in een warme doek gewikkeld. In deze toestand moeten potten met compote van appels en bramen ongeveer een dag staan ​​totdat ze volledig zijn afgekoeld en om te controleren of het deksel stevig is opgerold, of er geen lekken zijn.rol de compote

U kunt blikken gebruiken met een draaiend metalen deksel; in deze versie mag u de blikken niet omdraaien.

De afgewerkte appel-appelbessencompote kan de volgende dag in zijn normale positie worden gedraaid, nog twee weken in een geventileerde ruimte worden bewaard, vervolgens in een voorraadkast of kelder worden geplaatst en wachten op een strenge winter om dit lekkere te eten.

eet smakelijk!

Voeg muntblaadjes toe om een ​​verfrissende smaak aan de drank toe te voegen.

Stadia van het conserveren van compote volgens methode nr. 2

Steriliseer de potten, giet kokend water over de deksels of steriliseer ze ook.blikjes steriliseren

Doe groenten en bessen in potten. Vul de container met appels ½ of 1/3, appelbes – 1,5 kopjes per pot.vul de potten met fruit

Kook water en vul het met een pot met ingrediënten, dek af met een deksel en laat 5 – 10 minuten staan.kook siroop

Giet het water terug in de pot, kook, voeg suiker toe, laat het volledig oplossen in kokend water. Vanaf het moment dat het water kookt, is het noodzakelijk dat er 5-7 minuten verstrijken.

Giet de bereide siroop in potten en rol een tinnen deksel op.lekkere gezonde compote

Heerlijke blanco’s voor jou!

De verzadiging en concentratie van de compote is afhankelijk van de hoeveelheid fruit en bessen in de container. Rowan – appelverhoudingen zijn afhankelijk van smaak.

Bramencompote met appels voor de winter is een uitstekende bron van vitamines tijdens het woeste seizoen, wanneer ze zo ontbreken. Elk gezin zal deze aangename verrassing waarderen die sinds warme tijden in de kast ligt..

Compote zonder sterilisatie – video