Klassieke manieren om peren te oogsten voor de winter – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

rijpe peren Deze exquise vrucht heeft een zoete smaak, een verrukkelijke geur en veel nuttige stoffen waar je voor een lange tijd geen afstand van wilt doen. Daarom gebruiken koks verschillende manieren om peren voor de winter te oogsten, zodat ze het hele jaar door van hun favoriete fruit kunnen genieten. Elk van hen heeft zijn eigen kenmerken en bereidingsprincipe. Peren krijgen hierdoor een verfijnde en unieke smaak..

De geurige vrucht bevat een grote hoeveelheid kalium. Daarom is het nuttig om het te eten voor degenen die problemen hebben met het werk van het hart..

Manieren om peren voor de winter te oogsten: tips, trucs, recepten

peren om te oogsten voor de winter Enkele eeuwen geleden groeide de peer alleen in het wild. In sommige landen was het verboden om zijn fruit te eten zonder speciale hittebehandeling. Lange tijd voor gebruik werd de vrucht overgoten met kokend water. Daarna begonnen ze te koken in stoom of in water. En toen gecultiveerde variëteiten werden uitgebracht, won de vrucht de harten van echte kenners van vitamine. Momenteel wordt de cultuur in bijna elk land met een gematigd klimaat verbouwd. Overweeg de meest relevante manieren om peren voor de winter te oogsten, zodat u de nuttige elementen kunt behouden.

Tijdloze tradities van grootmoeders – drogen

methoden voor het oogsten van peren voor de winterIn die tijd, toen voedsel op hout werd gekookt en er geen glazen potten waren, probeerden mensen op de een of andere manier fruit voor de winter te bereiden. Drogen is een van de gemakkelijkste opties. Dit is de manier waarop onze grootmoeders het tientallen jaren geleden gebruikten. Ze wisten heel goed hoe ze peren voor de winter moesten bewaren en geen enkele waardevolle vitamine verloren..gedroogde peren

In de winter worden gedroogde vruchten toegevoegd aan kefir, kwark of havermout. Ze vormen een vitaminedrank en een heerlijke vulling voor taarten..

Om een ​​hoogwaardig product te bereiden, wordt gekozen voor vrij rijpe vruchten met een korrelige massa met een dicht karakter. Soms worden ook onvolwassen varianten gebruikt.. Wanneer de vruchten worden geoogst en de gastvrouw weet hoe ze peren thuis moet drogen, voert ze de volgende bewerkingen uit:

 • wast de vruchten grondig met stromend water;
 • na volledige droging, in kleine plakjes gesneden;
 • bedek een brede bakplaat met papier;
 • legt geprepareerde fruitplakken erop zodat ze elkaar niet raken.

Oma’s methode om peren voor de winter te oogsten, is van toepassing op bewoners van landhuizen, omdat de bakplaat op de zolder of veranda wordt geplaatst. Bovendien moet er een constante luchtcirculatie in de kamer zijn. Het hele proces duurt meestal ongeveer 7 dagen, terwijl de vruchten regelmatig moeten worden omgedraaid.

Gedroogd fruit oogsten in de oven

Peren drogen in de ovenEen moderne bedrijfsvoering maakt het mogelijk om het proces te versnellen zonder nadelige gevolgen voor het fruit. Een prachtige manier is om peren in een elektrische oven te drogen. Hiervoor worden de voorbereide vruchten op één niveau op een bakplaat uitgespreid. Vervolgens wordt het naar een tot 60 graden verwarmde kast gestuurd. Als er ongeveer 2 uur zijn verstreken, wordt de temperatuur verhoogd tot 80 ° C. De vrucht blijft er nog ongeveer 20 uur in..

Elke 30 minuten is het nodig om de vruchten om te draaien zodat ze goed drogen.

Tijdbesparend – elektrische droger

Peren drogen in een elektrische drogerOnlangs zijn ondernemende huisvrouwen begonnen moderne machines op grote schaal te gebruiken voor het oogsten van fruit voor de winter. Het drogen van peren in een elektrische droger begint met het gereedmaken van het apparaat voor gebruik. Eerst wordt het geoogst volgens de instructies en vervolgens worden de vruchten behandeld:

 • selecteer kopieën van hoge kwaliteit;
 • goed wassen onder de kraan;
 • veeg elke vrucht af met een papieren handdoek;
 • in gelijke stukken snijden;
 • netjes opgevouwen in de bak van het toestel;
 • laat de droger 15 of 19 uur draaien.

droge partjes peerDankzij een eenvoudig recept behoudt gedroogde peer zijn heilzame elementen, aroma en uitstekende smaak.. het is tijd om het op te bergenDe afgewerkte vruchten worden zorgvuldig in glazen potten geplaatst, afgesloten met nylon deksels en vervolgens op een veilige plaats geplaatst. Idealiter moet het zo droog mogelijk, goed geventileerd en bij voorkeur donker zijn..

Gedroogde peren worden actief gebruikt voor de bereiding van vitaminedranken en gelei. De vruchten worden toegevoegd aan de vulling voor taarten, ‘s ochtends in havermout gedaan en rauw gekauwd in plaats van snoep..

De perfecte traktatie aller tijden – gedroogde peren

gedroogde perenOp winteravonden, als het buiten vreselijk koud en donker is, wil ik heel graag iets lekkers eten. Misschien wat snoep? Maar dit is niet altijd handig. Verstandige huisvrouwen denken hier van tevoren over na. Ze koken thuis gedroogde peren, die gemakkelijk elke zoetheid kunnen vervangen. Bovendien zijn ze een uitsluitend natuurlijk product..

De op deze manier bereide vruchten kunnen worden gebruikt als taartdecoratie, taartvulling en een origineel natuurlijk dessert..

De technologie voor het koken van gedroogde peren bestaat uit eenvoudige handelingen.

Rijpe vruchten worden grondig gewassen onder stromend water en doormidden gesneden. Vervolgens worden de botten en de kern verwijderd. De stengel wordt gelaten zodat het handig is om zo’n dessert in de winter te eten. Met behulp van een scherp mes worden verschillende gaatjes in de vrucht gemaakt. Daardoor worden ze veel sappiger. Vervolgens worden de vruchten in een diepe container geplaatst, bedekt met kristalsuiker en ongeveer 30 uur bewaard..gesuikerde peren

De volgende stap is om het sap in een pan te gieten en aan de kook te brengen. Vervolgens worden de vruchten daar verspreid en ongeveer 10 minuten gekookt. Gedurende deze tijd worden ze grondig verzadigd met aromatische siroop. De afgewerkte peren worden overgebracht naar een vergiet. Als het sap weg is, doe je het in een kom om af te koelen..giet het sap van de gekookte peren af

Vervolgens worden ze op de pallet van een elektrische droger geplaatst, de temperatuur ingesteld op 60 graden en de unit gestart. De droogtijd is afhankelijk van de variëteit en de grootte van de peren..droge peren in een elektrische droger Grote exemplaren drogen bijvoorbeeld ongeveer 15 uur. In dit geval wordt het apparaat periodiek uitgeschakeld totdat het volledig is afgekoeld, zodat de vruchten suiker opnemen en een smakelijk uiterlijk krijgen..

Eenvoudige manieren om peren thuis te verwerken

rijpe aromatische perenErvaren koks kennen veel verschillende mogelijkheden om deze geurige vruchten voor de winter klaar te maken. Iemand heeft ze gedroogd, iemand hield van gedroogd fruit van peren, en sommigen hebben ze bewaard, gepekeld, jam of jam gemaakt. Bovendien past het fruit uitstekend bij dergelijke producten:

 • bessen;
 • druif;
 • citrus vruchten;
 • Lijsterbes;
 • gember;
 • Anjer;
 • kardemom.

perenjamEen manier om peren thuis te verwerken, is door heerlijke jam te maken. Neem hiervoor de volgende ingrediënten:

 • rijpe peren (2 kg);
 • suiker (1 glas);
 • citroen (halve);
 • water.

Suikersiroop wordt eerst bereid in een diepe container. Snijd vervolgens in schijfjes peren en schijfjes citroen worden samen met de schil daar uitgespreid. Wanneer het mengsel kookt, wordt het van het vuur gehaald en afgedekt met een schone handdoek. Na een dag wordt de jam weer aan de kook gebracht en apart gezet. Deze operatie wordt 4 of 6 keer uitgevoerd, afhankelijk van het gewenste resultaat..het proces van het maken van perenjam

Sinds kort is het in de mode om zomerfruit in de vriezer te bewaren om ze later als geurig dessert te serveren. Is het mogelijk om peren voor de winter te bevriezen zonder de voedingsstoffen van het fruit te verliezen. De praktijk leert dat dit een waardevol bedrijf is. Zo kunt u immers kostbare tijd besparen, die altijd schaars is..

peren om in te vriezenVoor het invriezen worden vrij rijpe middelgrote vruchten gekozen. Ze moeten stevig vlees hebben. Eerst worden de peren gewassen, vervolgens gesneden, ontpit en gedroogd op keukenpapier. Vervolgens worden de stukjes op een snijplank gelegd en in de vriezer geplaatst. Wanneer ze gestold zijn, in plastic zakken geplaatst en bewaard bij -18 ° C. bevroren perenHet product wordt gebruikt voor de bereiding van compotes en als geurige vulling voor taarten of cakes. Er is niets lekkerder dan natuurlijke producten als er buiten sneeuw ligt en er een koude wind waait.

Gekonfijte peren – video