Hoe pompoenpitten te drogen – eenvoudige en effectieve manieren om te oogsten – wiresummit.org

hoe pompoenpitten drogen? Pompoenpitten zijn een lekker, gezond en voedzaam product dat veel vitamines, mineralen, antioxidanten en andere waardevolle biologische stoffen bevat. Er zijn verschillende eenvoudige en betaalbare manieren om pompoenpitten thuis te drogen. Hierdoor geniet je het hele jaar door van een aangename en geliefde smaak van kinds af aan..

Zaden voorbereiden om te drogen

Er zijn verschillende eenvoudige manieren om pompoenpitten te drogen, maar ongeacht de gekozen technologie moeten ze goed worden voorbereid. Elke soort pompoen kan worden gebruikt om te drogen..

Hoe zaden te bereiden?:

 • snijd de pompoen doormidden en pas op dat je de zaden niet beschadigt;snijd de pompoen en pak de zaden
 • verwijder de zaden met een lepel uit het vruchtvlees;scheid de zaden van het vruchtvlees
 • giet de zaden in een vergiet en spoel af onder stromend water;spoel de zaden af
 • verspreid de zaden op een papieren handdoek of doek en laat drogen.droog de zaden op een schone doek

Inspecteer ze zorgvuldig voordat u pompoenpitten verzendt om te drogen. Alleen zaden met een uniforme witte kleur kunnen worden gegeten. Als ze donkere strepen of vlekken hebben, is het beter om zo’n product te weigeren..

Hoe pompoenpitten aan de lucht te drogen

hoe pompoenpitten aan de lucht te drogen?Pompoenpitten in vivo drogen is een van de gemakkelijkste en meest betaalbare manieren om een ​​gezond product te oogsten. Om dit te doen, strooi de zaden in een dunne laag op een bakplaat, bakplaat of ander oppervlak bedekt met een vel bakpapier..

Laat de zaden een paar dagen drogen. Vergeet niet om ze af te dekken met gaas of een dunne doek om insecten buiten te houden. Verplaats het dienblad ‘s nachts en bij nat weer naar de kamer..

Om het drogen te controleren, probeer de schaal te breken – deze moet broos worden en goed scheiden van de pit.

Pompoenpitten drogen in de oven

ovengedroogde pompoenpittenOm de droogtijd van pompoenpitten te verkorten, kun je de oven gebruiken. Door het effect van hoge temperaturen duurt het hele proces niet langer dan een half uur.leg de zaadjes op een bakplaat

Hoe pompoenpitten in de oven te drogen:

 • verwarm de oven voor op 80 ° С;
 • strooi de zaden in een dunne laag op een bakplaat;
 • plaats de bakplaat 20-25 minuten in de oven;
 • droog door constant te roeren met de deur open.

De droogtemperatuur is afhankelijk van de grootte van de pompoenpitten. Kleine kunnen worden gedroogd bij 60 ° С, grotere exemplaren – bij 100 °.

Hoe pompoenpitten in de magnetron te drogen

magnetron gedroogde pompoenpittenMaak een diepe plastic kom klaar voordat je je pompoenpitten in de magnetron droogt. Granen moeten in kleine porties worden gedroogd, anders mogen ze niet uitdrogen, maar gewoon bakken.

Giet de zaden in een dunne laag in een kom en stuur ze 15-20 minuten naar de magnetron, nadat ze op 600 watt zijn aangezet. Je kunt ook vol vermogen aanzetten en de pompoenpitten 5 minuten drogen.

We gebruiken een elektrische droger

hoe pompoenpitten in een elektrische droger te drogenVoor het oogsten van pompoenpitten kun je een elektrische droger voor groenten en fruit gebruiken. De zaden moeten op pallets worden gegoten en het apparaat moet op 80 ° C worden ingeschakeld. Het duurt 50-60 minuten om het pompoenproduct volledig te drogen..

Vergeet niet om de pompoenpitten af ​​en toe om te roeren, anders kunnen ze aan één kant uitdrogen of te gaar worden. Om dezelfde reden is het ongewenst om pompoenpitten op de onderste pallets te drogen..

Hoe maak je een pompoenpittendroger?

gedroogde pompoenpitten in een zelfgemaakte drogerEen van de belangrijkste manieren om pompoenpitten te drogen, kiezen veel zomerbewoners ervoor om een ​​speciale droger te gebruiken. Dit is een eenvoudig en handig hulpmiddel om de knapperige smaak en gezonde samenstelling van de zaden te behouden..

Voor het drogen worden drie soorten apparaten gebruikt: zonne-energie, met luchtventilatoren en infrarood verwarmingselementen. Het eerste ontwerp is praktisch en eenvoudig; je kunt het gemakkelijk zelf maken en bespaart op de aanschaf van een duur apparaat. Het vereist geen elektriciteit of ventilatoren om te werken.

De zonnedroger is een doos met een gaasfront, gekanteld zodat de zon op de pallets met pompoenpitten, groenten of fruit schijnt. Het gebruik van een metalen doos is ongewenst, omdat het in de zon erg heet zal zijn.

Hoe maak je een pompoenzaaddroger met je eigen handen:

 1. Bereid houten blokken en platen van dezelfde grootte voor en monteer het frame van de doos daaruit.
 2. Trim de muren met platen multiplex.
 3. Maak van dezelfde balken die voor de structuur werden gebruikt de poten voor de doos.
 4. Bereid lamellen 20×20 mm voor op de planken. Ze moeten rechthoekig zijn en iets smaller dan de droger..
 5. Installeer lamellen horizontaal in de doos, hun afmetingen moeten 20×20 cm zijn.Er moet een afstand van minimaal 10-13 cm zijn tussen de planken.
 6. Installeer de structuur onder een hoek – de zonnestralen moeten de planken gelijkmatig verlichten met zaden.
 7. Zorg ervoor dat u ventilatiegaten maakt aan de uiteinden van de koffer en bedek ze met een klamboe om te beschermen tegen insecten.

Het is het beste om de bodem van de droger te bedekken met een stuk metaal, dat zal opwarmen en het drogen van de zaden zal versnellen..

Hoe gedroogde zaden te bewaren?

juiste opslag van gedroogde zadenOm de knapperige smaak en gezondheidsvoordelen van de zaden te behouden, moet je nadenken over hoe je de pompoenpitten na het drogen moet bewaren. Om dit te doen, moet u rekening houden met temperatuur, vochtigheid en goede ventilatie..

Voor het bewaren van zaden kun je het beste glas, hermetisch afgesloten containers, stoffen zakken of zware kartonnen dozen gebruiken. De container mag geen lucht doorlaten, anders wordt het product snel beschimmeld en vochtig.

De beste optie voor het bewaren van pompoenpitten is een verduisterde, droge en goed geventileerde ruimte met een luchtvochtigheid van niet meer dan 40-50%. De luchttemperatuur moet binnen 22-26 ° С . zijn.

Pompoenpitten zijn een natuurproduct met een aangename, knapperige smaak, waardevolle samenstelling en veel nuttige eigenschappen. Je kunt het zelf bereiden met eenvoudige en betaalbare manieren om pompoenpitten te drogen. Met een minimale inspanning voorzie je het hele gezin van heerlijke en gezonde superfoods..

Hoe pompoenpitten correct, eenvoudig en snel te drogen – video