Hoe perzikcompote voor de winter thuis te sluiten? – wiresummit.org

perzikcompote voor de winter Heldere, zoete, sappige perziken zijn altijd populair en gewenst door iedereen. Om de perzikcompote voor de winter te sluiten, betekent een pot zelfgemaakte vitamines zonder conserveermiddelen inslaan. Perziken zien er immers niet alleen aantrekkelijk uit, ze bevatten ook veel, gunstig beïnvloedende, sporenelementen op het lichaam. In de winter is er de mogelijkheid om niet alleen van zoete compote te genieten, maar ook om het vruchtvlees van perziken te eten. Ingeblikt fruit in compote kan heel worden geconsumeerd en worden gebruikt in taarten of cakes. Er zijn veel recepten met een foto van perzikcompote voor de winter, zodat beginnende gastvrouwen begrijpen hoe ze dit uitstekende drankje kunnen afsluiten. Gastvrouwen met ervaring in conservering zullen ook veel interessante dingen kunnen leren van de fotopresentatie van het proces van het rollen van fruit- en bessenblanco’s.

Zie ook het artikel: perzikjam voor de winter!

Waarom perzik nuttig is?

Perzik is een nuttige vrucht voor de mens. Het bevat: vitamine B, C, T, K, PP, kalium, magnesium, zink, mangaan, fosfor, ijzer, citroenzuur, appelzuur en wijnsteenzuur. Onder de heilzame componenten kunnen ook pectines en etherische olie worden onderscheiden. Zelfs het perzikzaad en zijn bladeren hebben positieve eigenschappen. De steen wordt verwerkt tot amandelolie, die veel wordt gebruikt in cosmetica, en afkooksels worden gemaakt van de bladeren van de boom voor de behandeling van gastro-intestinale aandoeningen..

De geurige pulp is in elke vorm licht verteerbaar. Het kan niet alleen vers worden geconsumeerd, maar ook een eenvoudig recept voor perzikcompote voor de winter gebruiken. Of het nu sap, compote of perzikvlees is, ze normaliseren allemaal de secretoire activiteit van de maag, helpen bij het verteren van voedsel, verbeteren de eetlust en behandelen ook nieraandoeningen, hart- en vaatziekten, reuma, jicht.

Perzikcompote in blik

De vraag: “Hoe perzikcompote koken?” – Er is een eenvoudige beschrijving van dit proces. Roer in een pan met koud water de gewenste hoeveelheid ontpitte perziken erdoor, voeg suiker naar smaak toe en kook gedurende 10-15 minuten. Koel af en de compote is klaar om te eten. Voor het serveren kun je een paar ijsblokjes in het glas doen voor een verfrissend en verfrissend drankje. En hier, als u perzikcompote voor de winter wilt bewaren, vindt u hieronder verschillende onovertroffen recepten. Het duurt ongeveer een uur om zo’n gerecht te maken, maar het resultaat is uitstekend en smakelijk. De belangrijkste ingrediënten zijn perzik, water en suiker. Van keukengerei heb je alleen een steelpan nodig. Voor degenen die niet willen lijden, zelfs niet met een pan, kun je een multicooker krijgen. Compote komt er niet slechter uit dan gekookt in een pan.

Perzikcompote zonder sterilisatie – video

Perzikcompote met pit voor de winter

Stap voor stap beschrijving:

 1. Was de perziken, verwijder de staarten en zaden en verdeel het fruit in twee. Als je wilt, kun je de vrucht van de schil schillen, maar de afwezigheid ervan heeft absoluut geen effect op de smaak en het conserveringsproces..bereiding van perziken
 2. Vul een pan met 2 liter water en breng aan de kook. Je kunt het meest gewone water uit de kraan halen, zonder geld uit te geven aan gezuiverd water. Sterilisatieprocedures zullen hoe dan ook alle ziektekiemen doden. Nogmaals, het hangt allemaal af van je capaciteiten, gezuiverd water is ook een uitstekende basis voor compote..
 3. Schik de perziken in de pot halverwege of losjes naar boven.perziken in een pot
 4. Giet kokend water in een pot, dek af met een deksel en zet een half uur opzij zodat het water verzadigd is met perziksap.
 5. Giet na de aangegeven tijd het verzadigde water in een pan, voeg suiker toe en kook opnieuw.compote siroop
 6. Giet de potten met perziken met de resulterende siroop en draai de deksels stevig vast. Wikkel in warm linnen.
 7. Perzikcompote voor de winter zonder sterilisatie is klaar!perzikcompote voor de winter

In een pot van 3 liter wordt 0,9-1 kg middelgrote perziken met zaden naar boven geplaatst en 1-1,2 kg zonder zaden.

Een heerlijk, zoet drankje sluit je niet alleen af ​​met perziken alleen. Deze zoetheid kan worden verdund met een andere vrucht of bes die een meer zure smaak heeft. Zo’n extra ingrediënt kan zijn: appel, pruim, framboos, lijsterbes, bes. De bereidingsstadia zullen niet veel verschillen, maar om zeker te zijn, is het beter om een ​​sterilisatiepunt voor fruitpotten in te voeren. Met deze procedure kunt u de provisie veel langer bewaren en eventuele uitval voorkomen. Hieronder een aantal van deze recepten met heerlijke resultaten..

Perzikcompote met en zonder suiker – video

Appel-perzikcompote

ingrediënten voor compoteStap voor stap beschrijving:

 1. Was de perziken, verwijder de zaadjes. Snijd de perzikhelften in partjes.botten verwijderen
 2. Doe dezelfde procedure met een appel..appels snijden
 3. Doe het fruit in de pot en vul deze voor 1/3 vol.perziken en appels in potten
 4. Giet er kokend water over en laat 15 minuten staan.
 5. Plaats een nylon dop met gaten op de hals van het blik. Giet het water verzadigd met vruchtensap af in een pan, terwijl alle ingrediënten in de pot moeten blijven.giet de siroop af
 6. Verdun het resulterende mengsel met suiker met een snelheid van: 100 gram bulk per liter vloeistof. Je moet niet meer suiker gieten, perziken hebben al voldoende zoetheid. Compote kan te plakkerig blijken te zijn, het moet worden verdund met gekookt water voordat het wordt ingenomen.kook de siroop
 7. Kook en giet de siroop in de potten. Draai de deksels, draai ze om en wikkel ze een dag in een warme deken.geassorteerde compote
 8. Perzikcompote voor de winter met toevoeging van een eetbare appel!

Verstopte en afgekoelde compote mag niet meteen naar een voorraadkast of andere slecht geventileerde ruimte worden verplaatst, omdat het deksel dan kan afbreken. De voorzieningen moeten een paar weken op een open plek staan..

Twee soortgelijke vruchten hoeven alleen maar met elkaar te worden gecombineerd: perziken met pruimen. De heilzame componenten van de pruim worden ook toegevoegd aan de positieve eigenschappen van de perzik. Naast wat de perzik heeft, bevat de pruim vitamine A, ascorbinezuur, chroom, koper, fluoride. Deze componenten verbeteren het gezichtsvermogen, versterken de bloedvaten en geven kracht. Sluit deze vitaminedrank zeker af.

Perzik- en braamcompote – video

Pruimen- en perzikcompote

Stap voor stap beschrijving:

 1. Was het fruit, verwijder de staarten en botten. Kan heel en ingeblikt zijn.perziken en pruimen voor compote
 2. Potten met deksel steriliseren.
 3. Plaats de fruitcomponenten in een container tot de helft of 1/3. Hangt ervan af hoeveel concentratie je wilt krijgen.slivy-i-persiki-v-banke
 4. Giet suiker op het oppervlak van het fruit.suiker gieten
 5. Kook water en giet het in potten.giet kokend water over het fruit
 6. Dien in voor een sterilisatieprocedure, die 15 minuten zal duren. Deze fase is nodig om de afbraak van het voedsel te voorkomen, omdat de vruchten volledig bedekt zijn en een extra warmtebehandeling nodig hebben..sterilisatie van compote
 7. Haal de container eruit en sluit af met deksels. Draai om, wikkel en wacht op afkoeling.rol de compote op
 8. Perzikcompote voor de winter met pruimen klaar om te eten!voorbereiding op de winter

Volgens het nieuwste recept voor het maken van compote van pruimen en perziken kan ook ander fruit worden ingeblikt. Perzik kan worden gecombineerd met peer voor een aangename zoete smaak. Frambozen, bosbessen, aalbessen zullen de zoetheid van de perzik perfect verdunnen met hun zuur. Uit het fruit in kwestie komt een mooie en geurige compote met de toevoeging van sinaasappelschijfjes of citroenschijfjes. Er is geen limiet aan uw verbeeldingskracht voor het inblikken van perzikcompote voor de winter. Het belangrijkste is om de stapsgewijze instructies te volgen en de procedure voor het steriliseren van de potten met de inhoud niet te vergeten voordat ze worden gerold.

Perzikcompote volgens Georgisch recept – video

Makkelijk inblikken en smakelijke bereidingen voor jou!