Hoe maak je verse kersenlikeur

Kersenbrandewijn Gasten ontmoeten is niet alleen een gezellige maar ook een verantwoorde gebeurtenis. Zelfgemaakte kersenlikeur past goed bij vleesgerechten, verse salades en zelfs zoete gebakjes. Wil je je vrienden verrassen aan de feesttafel, kook het dan volgens een van onze recepten.

Kersenschenken

kersenlikeur volgens een eenvoudig recept Tijdens het oogstseizoen besteden inwoners van ons land traditioneel hun vrije tijd aan het oogsten van verse bessen en groenten voor toekomstig gebruik. Verse producten produceren niet alleen heerlijke augurken, salades en jam, maar ook ongewoon lekkere alcoholische dranken. Het is tijdens deze periode dat je zelfgemaakte kersenlikeur kunt maken, die je tijdens het koude seizoen zal verwarmen en verrassen..

Ingrediënten:

 • kers – drie kilogram;
 • wodka – twee en een halve liter;
 • suiker – 500 gram;
 • water – twee liter.

Het duurt zes weken om het gieten van wodkakersen voor te bereiden, dus wees geduldig. Het resultaat zal al uw verwachtingen overtreffen, en ook veel positieve emoties geven..

sorteer en was de kersenDus laten we aan de slag gaan. Sorteer verse rijpe bessen, spoel ze goed af, verwijder alle twijgen en bladeren. We raden af ​​om de zaden te verwijderen, omdat ze de traktatie een rijke smaak en aroma geven.. giet wodka over de kersenGiet kersen in schone potten van drie liter en vul ze met wodka verdund met zuiver bronwater.

Als u een sterk genoeg drankje wilt krijgen, mogen de bessen slechts de helft van de vrije ruimte van de container innemen. Vul voor “dames”-likeur de potten met kersen tot aan de “schouders”.

potten vullen met kersen en suikerDe vulling moet gedurende ten minste twee weken bij kamertemperatuur worden toegediend. Wanneer de opgegeven periode is verstreken, merkt u een duidelijke verandering. Het vloeistofniveau zal afnemen en de kleur zal veranderen. Zeef de drank door een zeef en twee lagen kaasdoek, doe de bessen terug in de potten en bedek ze met suiker.

Zeef na nog eens twee weken de inhoud van de blikken en meng vervolgens het vrijgekomen sap met de vloeistof die je in de eerste fase hebt gekregen. De “mannelijke” (sterke) versie is helemaal klaar voor gebruik, maar met de “vrouwelijke” likeur moet je wat meer werken.

Stuur de bessen dus terug naar de potten en vul ze met ongekookt bronwater. Vergeet niet de borden af ​​en toe te schudden en om te draaien. Als er 14 dagen zijn verstreken, giet u de vloeistof af en combineert u deze met een sterke vulling..

“Dames” likeur heeft een zoete smaak, met een lichte zuurheid.

Het is heel aangenaam om te drinken, maar je moet je niet laten meeslepen door de drank. Het overschrijden van een bescheiden “vrouwelijke” dosis dreigt de hele volgende dag met hoofdpijn en krachtverlies.

Giet het mengsel in flessen en sluit ze. Probeer de kersenlikeur thuis eens te maken! Dankzij haar ben je klaar om onverwachte gasten te ontmoeten en kun je altijd een heerlijk natuurlijk drankje van je eigen hand op tafel zetten..

Hoe maak je alcoholische likeur

kersenlikeur voor alcoholDe heldere kleur en rijke smaak van deze drank zal zelfs de meest strenge criticus verrukken. Het vereist geen complexe apparatuur of speciale ingrediënten. Daarom maak je niet alleen gemakkelijk kersenlikeur voor alcohol, maar beleef je ook veel plezier aan het proces..

Benodigde producten:

 • verse of bevroren kersen – één kilogram;
 • suiker – twee glazen;
 • alcohol – anderhalve liter.

Voor dit recept zijn niet alleen verse, maar ook bevroren bessen geschikt..

We zullen het recept voor likeur van kersen hieronder in detail beschrijven:

 1. Verwerk en sorteer de bessen, verwijder alle takken en bladeren. Vul de potten met kersen en schenk de alcohol erbij. Sluit de schalen af ​​met nylon deksels en stuur ze 14 dagen naar een koele plaats.doe pure kersen in potten en giet alcohol
 2. Als de aangegeven tijd is verstreken, zeef je de inhoud van de potten. Giet de vloeistof in geschikte flessen, sluit ze goed af en bewaar in de koelkast. Meng de bessen met suiker en doe terug in de potten. Voeg na een tijdje wat water toe aan de kers en laat hem weer twee weken staan..zeef de alcoholische tinctuur
 3. In de volgende stap moet je bessensiroop en alcoholtinctuur mengen. Vergeet niet om de drank te verdunnen met water om de gewenste smaak te bereiken. Daarna moet de kersenlikeur worden gebotteld en bewaard totdat het nodig is..

Zelfgemaakte drank met 2 ingrediënten

geurige kersenlikeurHet is heel gemakkelijk om je voor te bereiden op een gezellig feest, vrijgezellenfeest of familiefeest. Met ons recept kunt u uw gasten verrassen en imponeren. Hoe maak je kersenlikeur zonder wodka? Het recept voor een geurige drank zal u geen problemen bezorgen. Bestudeer alle stappen zorgvuldig en herhaal ze in de juiste volgorde..

Ingrediënten:

 • vijf kilo kersen;
 • twee kilo suiker.

Dus, hoe maak je thuis kersenlikeur??

was de bessen goed voor likeurSpoel de potten van drie liter eerst grondig van binnen en van buiten. Leg er daarna wat bessen in en bedek ze met suiker. Herhaal deze handeling totdat de vaat voor 70% vol is.vul de potten met kersen en suiker

Sluit de potten met gaas, gevouwen in meerdere lagen en zet de “deksels” vast met een rubberen band. Stuur de werkstukken drie of vier dagen naar een warme plaats.bedek met gaas en stuur om te infuseren

Wanneer het actieve fermentatieproces begint, verwijder dan het gaasje en plaats een medische handschoen op zijn plaats. Vergeet niet de “vinger” door te prikken om te voorkomen dat het rubber barst. Zet de blikken weer warm en raak ze drie weken niet aan.tweede fase van tinctuur

Wanneer de handschoenen beginnen leeg te lopen, zeef het uitgescheiden sap met hetzelfde gaas of een speciaal deksel (er moeten handige gaten in zitten). Doe de bessen terug in schone potten en voeg opnieuw suiker toe.het is tijd om de drank te zeven

De smaak van de afgewerkte drank hangt af van de juiste verhouding van ingrediënten. Daarom moet suiker minstens 30% van het totale volume aan bessen uitmaken..

Giet schoon, koud water (niet gekookt) in de potten en stuur de lege plekken vervolgens een maand naar de voorraadkast. Zeef na ongeveer 30 dagen de vloeistof en giet deze in een geschikte container..

Zoals je kunt zien, kan iedereen kersenlikeur maken. Als je twijfelt aan de kwaliteit van kant-en-klare alcoholische dranken die in de supermarkt worden verkocht, gebruik dan gerust onze recepten..

Adblock
detector