Hoe maak je thuis heerlijke en gezonde citroenjam?

citroen jam Lemon Jam is een lekkernij gemaakt met gepelde citroen, soms niet geschild. Als je minimaal eens in de paar dagen een lepel jam eet, dan zal het lichaam calcium en ijzer beter opnemen, de spijsvertering normaliseert.

De heilzame eigenschappen van citroenjam zijn te danken aan de samenstelling. Het bevat veel vitamine C, een natuurlijke antiseptische en antioxidant. Ook om ARVI te voorkomen en na antibioticatherapie, wordt het aanbevolen om jam te eten. De delicatesse is geïndiceerd voor mensen met een lage maagzuurgraad (het verhoogt het effectief).

Jam van citroenen verwijdert gifstoffen en gifstoffen uit het menselijk lichaam. Dit product wordt ook gebruikt in de diëtetiek, omdat het de stofwisseling versnelt en geen vetten bevat. De energiewaarde van jam (in 100 gram) is 200 kilocalorieën.

Hoewel de delicatesse erg gezond is, moet deze binnen redelijke grenzen worden gegeten. Het is niet aan te raden voor mensen die last hebben van frequente allergische huiduitslag om dessert in grote hoeveelheden te eten..

Citroenjam bevat citroenzuur, dat een negatief effect heeft op het tandglazuur, dus als een persoon gevoelige tanden heeft, mag hij dit voedsel niet in zijn dieet opnemen. Het is noodzakelijk om jam op te geven voor ziekten: pancreatitis, maagzweer, gastritis en keelpijn.

Recept voor jam van citroenen met schil

citroenjam met zeste Jam van citroenen met schil is een bijzonder recept dat populair is en door veel gastvrouwen wordt bereid. Het kookproces duurt ongeveer drie uur. Het resultaat is 3 liter rijke jam.

Om te koken heb je nodig:

  • 2 liter schoon water;
  • 2 kilogram kristalsuiker;
  • 1,5 kilo rijpe citroenen.

verwijder de schil en hak fijnDe eerste stap is om de citroenen te wassen en te drogen met een handdoek. Daarna wordt de citroenschil verwijderd en in reepjes gesneden of op een grote rasp gewreven.

pers het citroensap uit en meng de ingrediëntenSnijd vervolgens de citroenen doormidden en pers het sap uit in een kom waarin de lekkernij wordt gekookt. Water, suiker worden in het sap gegoten en gehakte schil wordt geplaatst.

De witte citroenschil en zaden moeten in een zak worden gevouwen, vastgebonden en in een pan worden gedaan waarin het dessert zal worden bereid (maar dit is optioneel). Vervolgens moet je middelhoog vuur inschakelen en het brouwsel aan de kook brengen. Kookduur – 1-3 uur.

De schalen mogen niet worden afgedekt met een deksel. Tijdens het koken wordt de inhoud van de container 2 keer verminderd.

De gereedheid van de jam wordt als volgt gecontroleerd: een paar druppels van een lekkernij moeten op een bord worden gedruppeld; wanneer de schalen in verschillende richtingen worden gedraaid, moet het dessert zijn structuur behouden. Dit recept voor citroenjam is heel eenvoudig, ondanks het gemak van bereiding blijkt het een erg lekkere citroenjam te zijn..

Citroenschil Jam

Citroenjam met schil wordt anderhalf uur bereid. Ingrediënten die nodig zijn tijdens het kookproces: 4 grote citroenen, 1 liter water, een halve kilo kristalsuiker. Eerst moet je de citroenen wassen en droogwrijven. Dit kan met een papieren handdoek..

citroenen voor jamWrijf de schil van 3 citroenen in een kom. Verwijder de schil van de overgebleven citroen, hak hem fijn en voeg toe aan de schil.rasp de schil en snij de schil

Voeg 250 milliliter water toe aan de pan tot de schil en de schil en steek het gas aan (middelhoog vuur). De inhoud van de kookpan moet na 10 minuten koken..

citroenjam makenDe volgende voorbereidingsfase is het ontleden van citroenen in partjes; om thuis een heerlijke en aromatische citroenjam te krijgen, heb je alleen het vruchtvlees nodig. Doe het vruchtvlees met een glas kristalsuiker in een keukenmachine en klop goed.. klop de gekookte citroenschaafselGiet na deze procedure het water van de schil en schaafsel af en klop de inhoud van de maaidorser opnieuw gedurende 10 minuten..

Opnieuw kloppen is nodig zodat de jam niet bitter smaakt..

De volgende stap is om het citroen-suikermengsel uit de keukenmachine toe te voegen aan de rasp en schaafsel. De resterende suiker en water worden ook aan de pot toegevoegd. De ingrediënten worden gemengd met een houten lepel, de pan wordt in brand gestoken. De kookduur is 45-60 minuten. De afgewerkte traktatie moet dik, helder en gekookt zijn.gezonde zon-citroenjam

Het dessert kan in mooie containers of potten worden gegoten en met toast worden gegeten. Jammassa zal het ontbijt perfect versieren, omdat brood dat met zo’n zoetheid is besmeurd, niemand onverschillig laat..

Citroen Sinaasappeljam

Citroen- en sinaasappeljam is een zoetigheid waar je jezelf niet aan kunt onttrekken. Het wordt ook wel amber genoemd vanwege zijn mooie rijke schaduw. Voor één persoon heb je jam nodig:

  • 3 middelgrote sinaasappels;
  • 3 grote citroenen;
  • 1-1,5 kilogram suiker;
  • 1 theelepel vanilline
  • 1 kaneelstokje (je kunt ook gehakte kruiden gebruiken).

Eerste stap. De schil moet van de sinaasappels worden verwijderd, maar niet worden weggegooid, omdat deze nog steeds nodig is..sinaasappels schillen

Tweede stap. Sinaasappels moeten in 6-8 stukken worden gesneden en ontpit. Geurig fruit wordt bedekt met kristalsuiker en 1,5-2 uur gelaten. Dit is om ervoor te zorgen dat de sinaasappels zoveel mogelijk sap produceren..gehakte sinaasappel bestrooi met suiker

De derde kookstap begint na 2 uur. Pers het sap uit de citroenen en verwijder de zaadjes. Vers geperst sap giet over gehakte sinaasappels.voeg citroensap toe aan sinaasappels

Vervolgens moet je de citroenen in reepjes snijden en overbrengen naar een pan, water erover gieten en aan de kook brengen. Na het koken, na 3-5 minuten, moet u al het water aftappen en vers gieten (1 liter).

Giet af en giet nieuw water zodat de zoetheid niet bitter smaakt.

Het koken duurt 1 tot 1,5 uur totdat de citroenen zacht zijn..kook citroenschillen

De volgende stap is om het citroenwater over de sinaasappels te persen. Kaneel en vanilline worden toegevoegd. Alleen nu moet je sinaasappels anderhalf tot twee uur koken. De zoete massa moet worden gehalveerd.kook sinaasappels

De laatste kookfase: je moet een kaneelstokje pakken (voor het geval het stokje op de plaats van kruiden is gegooid) en de sinaasappels in een keukenmachine hakken. De schil van sinaasappels moet in reepjes worden gesneden en aan de jam worden toegevoegd..voeg sinaasappelschil toe aan de jam

De laatste keer brengen we het kant-en-klare lekkers aan de kook en doen we het gas uit. Het eindproduct kan in glazen potten worden gedaan en in de koelkast worden bewaard. Citroenjam met liefde maken, een recept met een foto helpt je om geen fouten te maken in de voorbereidingsfasen en alles goed te doen.

Waarmee kun je citroenjam eten??

Jams gemaakt van citroenen en ander fruit of gedroogd fruit kunnen aan verschillende gerechten worden toegevoegd, ze aanvullen en verfijning aan hun smaak toevoegen. Zoetheid van citroenjam past goed bij zelfgemaakte pannenkoeken en pannenkoeken. Jam kan vulling zijn voor handboeien.

Jam-citroen met gember is niet alleen handig in het koude seizoen, maar ook pittig. Het kan dienen als dressing voor fruitsalades en het rijker maken. Opties waarmee je een lekkernij kunt eten: met wafels, dieetbrood, croutons, bolletjes zonder vulling, bagels, roggebrood croutons.

Jam van sappige citroenen is een uitstekende vulling voor bakkerijgistproducten. Broodjes en taarten met zelfgemaakte lekkernijen worden stevig, luchtig en met een geweldig aroma..

Voor degenen die afvallen, moeten natuurlijke producten, waarin een minimum aan vet aanwezig is, deel uitmaken van het dieet. Jam van vers geperst fruit past perfect in het dieet en zal blijvende voordelen opleveren..

Adblock
detector