Hoe maak en gebruik je Franse mosterd

Franse mosterd In de winkelrekken vind je potten met granen in saus. Dit is Franse mosterd. Vreemd, aangezien we gewend zijn aan een homogene mosterdkleurige pasta. Hier is alle aandacht gericht op de granen. Het is deze variëteit die het meest populair is bij het koken..

Zwarte mosterd, ook wel bekend als Brassica Nigra, is bij velen bekend onder namen als de echte Fransen. De plant is eenjarige en behoort tot de Koolfamilie. Het belangrijkste verspreidingsgebied is Azië en Afrika in tropische zones. Sommige variëteiten van de plant komen ook in Europa voor. Niettemin wordt het verbouwd in Turkije, India, Italië, Roemenië, Frankrijk, China, Engeland. Een van de soorten mosterd groeit ook in Rusland. Het wordt ook wel wiet of wild genoemd. In de regel is de plant te zien op stortplaatsen, aan de oevers van rivieren en meren. Zie ook: Frietjes in de oven recept met foto’s stap voor stap!

Ondanks dat het tot Kool behoort, lijkt de plant qua uiterlijk erg op andere mosterd. De lengte van de stengel van de plant bereikt een meter. Er zijn verspreid vertakte bladeren. Het bloeit met het oplossen van felgele bloemen, verzameld in bloeiwijzen. Na de bloei worden peulen gevormd, gevuld met glanzend zwarte ovale zaden.

Franse mosterdzaadjes (foto’s bijgevoegd) worden veel gebruikt. Er worden dus allylmosterd en essentiële oliën van gemaakt. Dit laatste is een belangrijk ingrediënt voor tafelmosterd. De Fransen maken er Dijon-mosterd van, waarmee veel gerechten worden bereid..

Trouwens, gek genoeg is mosterd een vruchtbare plant. Er wordt een vrij grote hoeveelheid honing uit verkregen, die niet alleen lekker, maar ook gezond is..

Samenstelling

Mosterdzaad bevat veel nuttige componenten. De samenstelling van Franse mosterd omvat dus vitamine D, A, E. aminozuren, as, essentiële oliën, vezels, vetzuren, minerale componenten zoals ijzer, fosfor, magnesium, koper, natrium.

Het is vermeldenswaard dat het caloriegehalte van het product vrij hoog is, dus het wordt niet aanbevolen om het ongecontroleerd te gebruiken. Anders heeft het een negatieve invloed op de gezondheid..

Kooktoepassingen

Zwarte mosterd wordt ook wel echt, Frans, soms Indiaas genoemd. De granen hebben een matige bitterheid, een sterke scherpte en een helder, maar enigszins scherp aroma..

Het gebruik van Franse mosterd in bonen is geweldig. Meestal wordt Franse mosterd gebruikt bij de bereiding van groente- en vleesgerechten. Alle vlees wordt erin gebeitst, omdat mosterd de eigenschap heeft om vocht te “opsluiten”. Hierdoor is het vlees erg sappig..

Pure korrels van Franse mosterd, zowel gemalen als heel, worden gebruikt voor vlees, champignons, vis, in worstjes, toegevoegd aan marinades die nodig zijn voor het inblikken of zouten van champignons, groenten, verschillende dressings.

Huisgemaakte Franse mosterd

zelfgemaakte Franse mosterd Franse mosterd is de meest populaire culinaire variëteit. Het is geen verrassing dat velen graag willen leren hoe ze thuis Franse mosterd kunnen maken..

Is het moeilijk om Franse mosterd te maken? Helemaal niet. De bereide saus is door zijn veelzijdigheid in veel gerechten te gebruiken. Je hebt twee tinten mosterdzaad nodig (wit en zwart), elk 40 g. Mosterdpoeder wordt ook gebruikt in een hoeveelheid van 40 g. Daarnaast heb je 2 teentjes knoflook, 0,18 kg raapuien en 0,4 liter wijn (witte, droge varianten) nodig. Volgens het recept voor het maken van Franse mosterd, moet je ook honing nemen in een hoeveelheid van 2 el. l, zout (2 theel.) en 1 eetl. l olijfolie.

Kookproces:

  1. Pel de knoflook en ui, spoel af met water en snij in stukjes. Doe ze in een pan, giet er wijn in en breng aan de kook, zet een klein vuurtje, en kook dan 5 minuten.kook ui en knoflook in wijn
  2. De resulterende vloeistof moet worden gefilterd en laten afkoelen. Voeg er dan zout, honing aan toe en laat het volledig oplossen.zeef de bouillon
  3. Voeg dan mosterdpoeder toe en giet olijfolie erbij en meng goed.mosterd toevoegen en roeren
  4. De volledige vloeibare massa wordt in een pan gegoten, granen worden toegevoegd, gemengd en op het fornuis geplaatst, nadat het vuur tot een minimum is beperkt. Kook de saus tot hij dik is. Het is ongeveer 7-10 minuten.voeg volkoren granen toe en kook
  5. Kant-en-klare Franse mosterd wordt in potten gegoten, afgekoeld om volledig af te koelen en twee dagen in de koelkast te plaatsen.Franse mosterd is klaar

Snelle Franse mosterd

snelle Franse mosterdFranse mosterd is iets anders dan we gewend zijn – het bevat hele zaden. Bovendien kan hun schaduw anders zijn. Deze mosterd is iets zwakker dan de onze.

Als je de voorkeur geeft aan een pittigere versie, kun je twee soorten mosterd tegelijk mengen – Franse en onze.

Het voorgestelde recept voor het thuis maken van Franse mosterd omvat het gebruik van 0,1 kg mosterdzaad, 3 el. honing en 50 ml eventueel vruchtensap en appelciderazijn. Zout zal helpen om de smaak te perfectioneren.

Kookproces:

  1. De mosterdzaadjes worden grondig gewassen en bedekt met azijn. In deze staat worden ze een paar dagen bewaard, nadat ze in de koelkast zijn geplaatst. Na twee dagen wordt de mosterd eruit gehaald en naar een pan met water gestuurd. De laatste moet de korrels bedekken. Daarnaast kun je pimenterwten in de buurt gooien. Zodra het water kookt, wordt de inhoud van de pan een minuut gekookt en van de brander verwijderd..mosterdzaad koken
  2. Als de zaden zijn afgekoeld, doe je 3 eetlepels in een blenderkom. Vruchtensap, zout en honing worden daar ook toegevoegd en alles wordt grondig gemalen tot een gladde massa. De resulterende massa wordt in volle granen gegoten. In dit geval wordt de bouillon van de zaden niet uitgegoten, maar achtergelaten.klop de mosterdzaadjes
  3. De inhoud van de pan wordt grondig gemengd en een dag naar de koelkast gestuurd. Dit is nodig om de mosterd te laten doordringen en al zijn smaken te onthullen..mosterd klaar om te eten

Nu weet je hoe je Franse mosterd thuis kunt bereiden. Door het als ingrediënt in saladedressings te gebruiken, voegt u verfijning en smaak toe aan het gerecht..

Videorecept voor het bereiden van korrelige mosterd

Adblock
detector