Hoe groene uien voor de winter te bewaren met een minimum aan moeite en geld?

hoe groene uien te bewaren voor de winter Sappige uienveren zijn een harmonieuze aanvulling op salades, soepen en hoofdgerechten, evenals hartige snacks. Daarom is voor veel huisvrouwen de vraag hoe groene uien voor de winter kunnen worden bewaard relevant. Tijdens het koude seizoen zal het gebruik ervan helpen een sterke immuniteit te behouden en virussen en schadelijke bacteriën te bestrijden. Het is niet alleen belangrijk om de smaak van groene veren te behouden, maar ook om hun heilzame eigenschappen niet te verliezen. Er zijn verschillende effectieve manieren om de smaakkenmerken van het kruid te behouden, evenals de vitamines die erin zitten..

Voorbereiding

groene uien bereiden Voordat u begint met het kiezen van een manier om groene uien voor de winter te bewaren, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de voorbereidende fase..

Om dit te doen, moet u zich aan de volgende regels houden::

 • voor opslag is het de moeite waard om alleen felgroene bladeren op te pakken zonder schade;
 • kies geen veren die beginnen te vervagen of een gele tint hebben aan de uiteinden;
 • zelfs als de ui op het eerste gezicht schoon lijkt, moet deze grondig worden afgespoeld onder stromend koud water;
 • om het resterende vocht te verwijderen, moeten de greens worden afgeveegd met een theedoek;
 • voor eenvoudige opslag moeten de bladeren worden geplet.

Voor een vers stuk hoef je de bladeren niet te knippen. Grondstoffen worden verpletterd als ze op een andere manier worden opgeslagen. groene uien snijdenDe wijze van uien snijden is afhankelijk van persoonlijke wensen. Voor later gebruik in soepen en hoofdgerechten, hak de greens fijn met middelgrote ringen. Om aan sauzen toe te voegen, in kleinere stukjes snijden. Je moet ook speciale aandacht besteden aan het drogen van groene uien..

Als er na het drogen overtollig vocht op de bladeren achterblijft, kan de grondstof voortijdig gaan rotten..

Groenten op de juiste manier wassen?

spoel de ui

Ga als volgt te werk om schone uien in de koelkast te verwijderen::

 • de container is gevuld met koud water;
 • greens worden erin geplaatst;
 • spoel de bladeren grondig af en verwijder aanhangende brokken vuil;
 • uitgespreid op stoffen of papieren servetten;droog gewassen uien
 • laat 30-60 minuten staan, totdat de vloeistof volledig is verdwenen.

Als er naast sappige uien verschillende verwende, enigszins verwelkte of vergeelde exemplaren zijn, moet u ze niet weggooien. Ze kunnen worden gezouten..

Verschillende manieren om groene uien te bewaren voor de winter

hoe groene uien te bewaren voor de winterEr zijn verschillende methoden om een ​​veer klaar te maken voor de winter. Maar ze zijn allemaal ongecompliceerd en zullen niet veel tijd kosten..

Verse opslag

groene uien bewaren in de koelkastDeze methode is een van de gemakkelijkste en vereist niet veel voorbereiding. Iedereen die wil weten hoe groene uien vers in de koelkast kunnen worden bewaard, moet begrijpen dat hiervoor alleen jonge, veerkrachtige veren geschikt zijn. De gemakkelijkste manier om ze op te bergen is in duurzaam plastic. De zakken worden 20 minuten in de koelkast geplaatst, na de toegewezen tijd worden ze eruit gehaald en gevuld met bladeren. Daarna moeten de plastic zakjes met kruiden in de groentelade. Met deze methode heb je verse kruiden bij de hand voor salades. Maar dergelijke veren worden minder bewaard dan bevroren of gedroogde. Maar tegelijkertijd is hun smaak helderder en rijker..

Na het kopen van groene uien, kunt u de witte stelen stevig inpakken met plastic. Hierdoor wordt de houdbaarheid van grondstoffen verlengd..

Bewaar uien en groene uien niet in hetzelfde compartiment..

Drogen

gedroogde groene uienBewaar groene uien voor de winter door ze te drogen.

Deze procedure wordt op verschillende manieren uitgevoerd.:

 • een elektrische droger gebruiken voor groenten;
 • in de oven;groene uien drogen in de oven
 • bij mooi weer in de zon.

Voor het drogen worden de veren gespoeld en in middelgrote stukken gesneden..hak de groene ui fijn Bij gebruik van de oven wordt een minimum temperatuur van 50 graden ingesteld. In dit geval moet de ovendeur een klein stukje open staan..leg de gesnipperde ui op een bakplaat U moet onvermoeibaar controleren of de greens in de oven worden gedroogd, omdat de kans groot is dat de blanco’s kunnen verbranden. Een handiger manier is om een ​​elektrische groentedroger te gebruiken. Hij schakelt zichzelf op het juiste moment uit, de grondstoffen worden zeker niet beschadigd.gedroogde kruiden

Groene veren kunnen ook buiten worden gedroogd:

 1. Om dit te doen, worden de gehakte greens op een schone bak geplaatst en in de zon op straat gezet..
 2. Om het maximale aan voedingsstoffen te behouden, is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de greens niet onder directe stralen staan.
 3. Bedek het werkstuk met een dunne laag gaas erop om het te beschermen tegen vervelende insecten..
 4. Na drie tot vier dagen is de ui helemaal klaar..

Je kunt begrijpen dat de veren klaar zijn als ze goed verkruimelen als je er met je vingers in knijpt. Nadat de ui is opgedroogd, wordt deze gemalen in een koffiemolen en naar een donkere plaats verwijderd..

Het is niet nodig om gedroogde groene uien te mengen met andere kruiden; hierdoor verliezen groene veren hun pikante smaak en pittige aroma. Bewaar droge grondstoffen in glazen potten of canvaszakken.

Hoe groene uien voor de winter te bewaren met behulp van invriezen?

bevroren groene uienInvriezen is een veelgebruikte methode voor het oogsten van groene uien voor de winter. De resulterende greens kunnen aan een breed scala aan gerechten worden toegevoegd, terwijl ze een zachtere smaak hebben in vergelijking met gedroogde. snipper de ui voor het invriezenOp deze manier kunt u het werkstuk 12 maanden bewaren..bevroren uien in zakken

Er worden twee soorten bevriezing gebruikt::

 1. In ijsvormen. De in kleine stukjes gesneden greens worden in ijsvormen gedaan, je kunt ook ovenschalen en andere handige containers gebruiken. In de container moet de ui 1/3 van het volume innemen, de resterende ruimte is gevuld met water. Grondstoffen worden naar de vriezer verwijderd totdat ze volledig bevriezen. Na een tijdje moeten de blokjes eruit worden gehaald en in zakken worden gedaan. Hierdoor scheid je snel de gewenste portie en heb je geen last van het ontdooien van het hele werkstuk..
 2. Op een snijplank. Hak de ui fijn en verdeel deze in één laag over het bord. Zet vervolgens 6-7 uur in de vriezer. Giet het product na de toegewezen tijd in een plastic zak. De stukjes zullen dus apart bevriezen en niet in een klontje aan elkaar plakken..bevroren ui

Groene uien zouten

groene uien met zoutGroene uien voor de winter worden ook gemaakt met zouten. ingrediënten voor het zoutenVoor deze doeleinden moet u 250 g zout en 1 kg groene veren nemen. Droog de grondstof grondig;.Snij de ui Meng kruiden met 100 g zout. Giet vervolgens een laag groen in een schone container, giet er een laag conserveermiddel op. De bovenste laag groen moet bedekt zijn met zout. De container wordt afgesloten met een deksel, na 2-3 weken is het zouten klaar. In deze vorm worden uien ongeveer zes maanden bewaard..

Plantaardige olie gebruiken

hoe groene uien in olie te bewaren voor de winterVoor degenen die op zoek zijn naar het bewaren van groene uien voor de winter, is het gebruik van plantaardige olie geschikt. Deze methode houdt de greens vers zonder te bevriezen. De greens die in kleine vierkantjes zijn gehakt, moeten in een glazen container worden gedaan. De grondstof moet nemen: ¾ banken. Giet er zonnebloem- of olijfolie over. Schroef het deksel erop. Werkstukken kunnen ongeveer 6 maanden in olie worden bewaard, terwijl alle nuttige stoffen behouden blijven. De nadelen van deze methode zijn onder meer het feit dat veren, samen met olie, niet voor elk recept geschikt zijn. Bewaar uien in olie op een koele plaats zonder toegang tot zonlicht.

groene uien in olijfolieVoordat u een oogstmethode kiest, moet u beslissen in welke vorm de groene uien worden gebruikt. Worden de veren niet gebruikt voor verse salades, dan is de ui makkelijker gedroogd of ingevroren te bewaren..

Veren in olie en zout worden harmonieus gecombineerd met soepen en hoofdgerechten, ze geven voedsel een onvergetelijk aroma en pittige afdronk.

Een beetje verse groenten kan op elk moment van het jaar onafhankelijk van uien worden gekweekt, als je het hoofd in een glas water laat zakken en het op een verlicht raam zet.

Twee manieren om groene uien voor de winter te bewaren – video

Adblock
detector