Heerlijke delicate perzikjam

aromatische perzikjam Elke huisvrouw kan een delicate traktatie bereiden met een aangename smaak. Goed bereide perzikjam wordt een echt culinair meesterwerk. Het zal zeker gewaardeerd worden door je vrienden en familie, maar ook door onverwachte gasten die tegen het licht zijn gelopen..

Zie ook het artikel: Hoe maak je ontpitte kersenjam?

Perzikjam met citroen en sinaasappel

Perzikjam Met Sinaasappel Dit zoete dessert gemaakt van vers fruit zal geliefd zijn bij kinderen en volwassenen. Serveer het met warme dranken of gebruik het om luchtige zelfgemaakte broodjes te maken.

Ingrediënten:

 • ontpitte perziken – twee kilogram;
 • Citroen;
 • Oranje;
 • suiker – drie kilogram.

Nadat je het recept voor perzikjam onder de knie hebt, kun je proberen de samenstelling ervan te veranderen. Vervang bijvoorbeeld het hoofdingrediënt door ander rijp fruit of bessen. Kruisbessen, kersen, abrikozen of krenten zijn hier perfect voor. Als resultaat krijgt u heerlijke desserts met originele smaken en aroma’s..

Het recept voor perzikjam “Pyatiminutka” is heel eenvoudig. Het dessert dankt zijn naam aan een ongebruikelijke en eenvoudige manier om producten te verwerken..

Eerst moet je het fruit bereiden. Doe de sinaasappel en citroen in een diepe kop en overgiet met kokend water. Snijd ze na een half uur in stukjes en verwijder tegelijkertijd alle botten. Als je de laatste stap overslaat, zal de jam bitter en smaakloos blijken te zijn..hak de sinaasappel fijn en verwijder de pitten Was de perziken en halveer ze. Natuurlijk hebben we ook geen botten nodig..schil en snijd de perziken

Maal de voorbereide vruchten met een vleesmolen, meng ze met suiker en kook op middelhoog vuur gedurende vijf minuten. Daarna moet de fruitmassa op kamertemperatuur worden gekoeld en een dag naar de koelkast worden gestuurd. De volgende dag moet de puree opnieuw aan de kook worden gebracht, daarna moet het vuur worden verlaagd en nog vijf minuten worden gekookt..kook de jam tot hij zacht is

Je hoeft alleen het dessert in potten te doen en op te rollen. Bewaar het samen met andere winterblanks op een donkere en koele plaats..

Perzikjam met cognac

perzikjam met cognacDe ongewone smaak van deze delicatesse zal snel populair worden bij je vrienden en familie. Jam kan veilig aan kinderen worden aangeboden, omdat alcohol al tijdens het koken verdampt. Als je het recept voor perzikwiggenjam wilt gebruiken, bereid dan de volgende ingrediënten van tevoren:

 • rijp zacht fruit – één kilogram;
 • suiker – 800 gram;
 • cognac – een half glas;
 • gemalen kaneel – een snuifje.

Het recept voor jam met perziken en cognac hebben we hieronder uitgebreid beschreven. Zorg ervoor dat u alle aanbevelingen opvolgt, omdat ze garanderen dat u een uitstekend resultaat krijgt..

Blancheer de perzikenWas het fruit goed, schil het. Maak het vruchtvlees los van de zaden en snijd het in grote partjes.afpellen

Perziken kunnen ook worden gekookt met hun schil. Vergeet niet om ze met een harde handdoek te wrijven om de doornige pluisjes te verwijderen..

Voeg suiker toe aan de fruitpartjes en laat ze rusten (deze stap duurt een tot drie uur). Wanneer de vruchten zijn geperst, stuur ze naar de kachel en steek een vuur aan.

Als je harde perziken tegenkomt, zullen ze heel weinig sap afgeven. Daarom kun je nog eens 50 ml water aan de pot toevoegen..

Wanneer de fruitmassa kookt, verwijder het schuim van het oppervlak, voeg kaneel toe en giet de cognac erbij. cognac toevoegen en verder kokenKook de perziken een uur, giet het warme dessert dan onmiddellijk in gesteriliseerde potten en sluit de deksels. Vervolgens moeten de blanco’s ondersteboven worden gekeerd en in een warme deken worden gewikkeld. Breng de volgende dag, wanneer de jam is afgekoeld, over naar de voorraadkast en laat het tot het juiste moment staan. En wil je niet te lang wachten, open dan een potje en proef de lekkernij meteen..

Het afgewerkte dessert blijkt erg zoet en sappig te zijn. Fruitstukjes kunnen worden gebruikt om zelfgemaakte taarten en gebak te versieren.

Jam koken in een slowcooker

Perzikjam in een slowcookerModerne keukenapparatuur helpt de gastvrouwen elke dag met het bereiden van stevige lunches en diners. Maar we raden aan om het tijdens het oogstseizoen te gebruiken, wanneer het tijd is om voorbereidingen te treffen voor de winter. Jam met perziken en kaneel zal een familietheekransje versieren en het feest zelfs op de koudste avond opvrolijken.

Benodigde producten:

 • 1200 gram hele perziken;
 • een kilo suiker;
 • kaneelstok.

Perzikjam koken in een slowcooker kost niet veel tijd..

Spoel het fruit af onder stromend water en pel het af.

U zult uw taak aanzienlijk vereenvoudigen als u de vruchten eerst een minuut in kokend water onderdompelt en ze vervolgens in koud water legt..

Snijd de vrucht doormidden, verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in plakjes, doe ze in de kom van de multikoker en bedek ze met suiker. Als er voldoende sap uit de perziken vrijkomt, kun je beginnen met koken.

koken in papmodusSchakel na een paar uur het apparaat in, stel de modus “Pap” of “Paboiled Rice” in. Breng het fruitmengsel aan de kook zonder de kom te sluiten. Schep het schuim eraf en kook het dessert zeven minuten. Koel de jam.

Als er vier uur zijn verstreken, moet de multicooker weer worden ingeschakeld. Kook de jam opnieuw en laat afkoelen. Voeg in de derde stap een kaneelstokje toe aan de kom en kook het dessert nog eens zeven minuten. We hebben geen kaneel meer nodig, dus we moeten het pakken en opzij leggen..

Perzikjam voor de winter is klaar. Maak kleine potten klaar, was ze met een afwasmiddel en schrob ze vervolgens goed met zuiveringszout. Spoel de vaat meerdere keren af ​​en steriliseer ze op een geschikte manier. Dompel de blikken deksels enkele minuten in kokend water. Verdeel de hete jam over de potjes en rol op met een sleutel. Denk eraan om de borden ondersteboven te plaatsen en af ​​te dekken met een paar dekens..

De volgende dag kun je een zoet dessert serveren met thee of andere warme dranken. Bewaar de rest van de potten op een donkere en koele plaats..

Zoete aromatische perzikjam kan worden bereid met alle aromatische toevoegingen en kruiden. Als je van culinaire experimenten houdt, verras je familie dan met de originele smaak van een zoet dessert. En als je dol bent op het bakken van taarten en bladerdeegbroodjes, dan zal deze traktatie je beste hulp zijn. Er worden heerlijke aromatische vullingen en prachtige decoraties uit verkregen..

Magnetron Perzikjam Video Recept

Geweldige jamrecepten – video

Adblock
detector