Granaatappeljam met pitjes is een lekkere en gezonde delicatesse

granaatappeljam Een heerlijke granaatappeltraktatie helpt ziektes te weerstaan ​​tijdens het uitbreken van virale infecties in de late herfst en in de lente-winterperiode. De zure zoetzure smaak van de rijpe vrucht wordt bewaard in de granaatappeljam en behoudt zijn nuttige eigenschappen. Het constante gebruik van dessert in kleine porties zal het lichaam vullen met ontbrekende vitamines en micro-elementen.

Waarom is granaatappeljam nuttig?

lekkere en gezonde granaatappeljam Vers fruit bevat een grote hoeveelheid B-vitamines, kalium, vitamine C en veel ijzer. Granaatappelsap wordt aanbevolen bij hoge bloeddruk en bloedarmoede. Het eten van vers fruit herstelt het immuunsysteem, helpt bij het voorkomen van kanker en atherosclerotische ziekten. Nuttige eigenschappen blijven behouden na warmtebehandeling, maar in kleinere hoeveelheden. Sauzen, jam, jam worden bereid uit fruit. Granaatappeljam wordt verkregen met een ongewone smaak en aroma. Meestal wordt een natuurlijke delicatesse gevonden op de tafels van de Kaukasische regio, op plaatsen waar granaatappel van nature groeit. Het is heel goed mogelijk om in andere regio’s rijp fruit van goede kwaliteit te verkrijgen, vooral tijdens het oogstseizoen..

Producten en gerechten voor jam kiezen

rijpe granaatappelsVruchten worden alleen genomen als ze rijp zijn, zonder schade. Bij visuele inspectie is hun huid donkerrood, egaal gekleurd. Er mogen geen deuken of donkere vlekken zijn. Solide om aan te raken.vers granaatappelsap

Granaatappelsap moet natuurlijk zijn. Het is beter om het zelf te koken. Hiervoor heb je twee keer zoveel fruit nodig als in het recept..

suiker en citroenHet gebruik van suiker in de vorm van zand, blokjes of poeder bij het koken is ter beoordeling van de gastvrouw. Het voordeel van poedersuiker is dat het snel oplost in siroop..

Afhankelijk van het recept heb je misschien citroensap nodig, dat je er ook het beste zelf uit kunt persen..

U kunt recepten voor granaatappeljam diversifiëren met appels, kweepeer, walnoten, citroenschil.

kom om jam te makenHet wordt aanbevolen om de jam in een lage brede pan of kom te koken. Kies gerechten geëmailleerd of roestvrij staal.

Gebruik een houten lepel om te roeren tijdens het koken.

Kookfuncties

dikke aromatische granaatappeljamAfhankelijk van het recept en de voorkeuren wordt granaatappeljam met of zonder pitjes bereid. Na afkoeling zijn de zaden zacht, geven een smaak die doet denken aan kers.

Om de smaak van de zaden niet te laten voelen, zijn er walnoten toegevoegd.

De jam kan niet te gaar worden, het is beter om hem niet een beetje te koken. Anders wordt het donker en stroperig als rubberlijm. Na uitharding moet de afgewerkte delicatesse qua consistentie op verse honing lijken..

Het koken van granaatappeljam bestaat uit verschillende afwisselingen van koken op hoog vuur en het op natuurlijke wijze afkoelen van de massa tot kamertemperatuur. Hierdoor blijft de transparantie en kleur behouden. Bij deze manier van koken worden vitamines niet zo veel vernietigd en verbrandt de siroop minder..

De jam op het vuur moet constant worden geroerd, anders ontstaat er een ongelijkmatige verdikking en verschijnen er klontjes.

Granaatappeljam met pitjes

granaatappeljam met pitjes

Ingrediënten:

 • natuurlijk granaatappelsap – 200 g,
 • ongeschilde granaatappels – 1 kg,
 • citroenen – 400 g,
 • suiker -600 g,

Voorbereiding:

 1. Scheid de zaden van de schil en tussenschotten. Doe in een kom.
 2. Pers het sap uit de citroenen, zeef. Giet in een kopje.citroensap persen
 3. Breng het natuurlijke sap aan de kook in een pan.granaatappelsap koken
 4. Voeg suiker toe en roer tot het volledig is opgelost op laag vuur.
 5. Haal de gerechten van het vuur en wacht tot ze zijn afgekoeld..
 6. Breng de siroop drie keer aan de kook op hoog vuur en laat afkoelen.
 7. Voeg granaatappelbessen en citroensap toe aan de tot kamertemperatuur afgekoelde vloeistof.
 8. Breng op hoog vuur aan de kook, zet het vuur lager en kook nog 12-15 minuten, onder voortdurend roeren. Afkoelen.granaatappelpitjes toevoegen en koken
 9. Breng op hoog vuur aan de kook en kook tot ze gaar zijn.kook op hoog vuur
 10. Giet heet in voorbereide gesteriliseerde potten en sluit.

Na afkoeling verandert de siroop in een dikke gelei-achtige massa met een aangename robijnrode kleur..

Pitloze jam wordt op dezelfde manier bereid, alleen het sap wordt uit de korrels geperst.

Videorecept voor granaatappeljam

Adblock
detector