Gekarameliseerde appels – een dessert van de haute Europese keuken – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

appels in karamel Een ongebruikelijke combinatie van zoete melasse en zuur fruit maakt gekarameliseerde appels tot een koninklijk dessert. Naast zijn geweldige smaak verrast dit gerecht met zijn spectaculaire uiterlijk. De bereidingstechnologie is zo divers dat het niet nodig is om het recept precies aan te houden. De hoeveelheid ingrediënten wordt berekend afhankelijk van de voorkeuren en mogelijkheden van de kok.

Hele appels in karamel

mooie en heerlijke appels in karamel Om te beginnen worden mooie vruchten geselecteerd zonder schade. Fruit moet klein of middelgroot zijn. kleine appels als toetjeZe worden grondig gewassen en op een handdoek gedroogd. Verwijder vervolgens voorzichtig de steel.

Een houten Chinese stok wordt in de resulterende trechter gestoken en de zoete siroop wordt bereid:

 • een metalen pan is gevuld met 250 ml water;
 • Er worden 2 glazen suiker in opgelost;
 • de resulterende massa wordt ongeveer 30-40 minuten op laag vuur gekookt tot een amberkleurige tint is verkregen.

Op deze manier wordt de bereidheid van de karamel gecontroleerd. Een kleine hoeveelheid van de kokende massa wordt op een bord gegoten. Als de druppels onmiddellijk bevriezen, kan het glazuur van de kachel worden verwijderd..

gekarameliseerde hele appelDe voorbereide vruchten worden ondergedompeld in hete siroop, waarbij het fruit meerdere keren op een stokje wordt gerold om het zo gelijkmatig mogelijk te bedekken met zoete melasse. dip appels in hete karamelVervolgens worden ze op perkamentpapier geplaatst, dat overtollig vocht absorbeert..dessert decoratie

Gekarameliseerde appels zijn nog lekkerder als ze met dessert worden bestrooid:

 • chocoladeschilfers;
 • kokosnoot vlokken;
 • gemalen noten.

appels in karamel en chocoladeDeze ingrediënten voorkomen dat de stroperige vloeistof van het oppervlak van het fruit wegloopt. Als decoratie gebruiken Europese koks ook gesmolten zwarte of witte chocolade. Met de resulterende massa gieten ze over gekarameliseerde appels, waardoor een verbazingwekkend contrast ontstaat met de glanzende achtergrond. Bovendien zal de geweldige smaak van het dessert zelfs de meest veeleisende fijnproevers veroveren..het proces van het maken van een appeldessert

In het origineel worden hele karamelappels bestrooid met poedersuiker of kaneel. De combinatie van deze aromatische kruiden met fruit wordt als de beste beschouwd.

Schijfjes appels in aromatische karamel

appelschijfjes in aromatische karamelGewassen en gedroogde vruchten worden in stukken van dezelfde grootte gesneden. Om de siroop te bereiden, neem je een gietijzeren pan met een dikke bodem. Dan kun je het effect van wegkwijnen in een grote hoeveelheid karamelmassa bereiken..appelschijfjes in karamel

Het zelfgemaakte karamelappelrecept bestaat uit verschillende stappen:

 • leg 50 g boter op de bodem van de schaal;
 • 2 eetlepels wordt toegevoegd aan de gesmolten vloeistof. ik. Sahara;
 • vervolgens worden appelschijfjes (tot 500 g) aan de siroop toegevoegd;appels op siroop koken
 • bestrooi ingrediënten met kaneel, sesamzaadjes en geraspte nootmuskaat.bestrooi appels met kaneel

Dit mengsel wordt voorzichtig geroerd met een houten spatel. Als de karamelappels zacht en koperachtig zijn (na 10-15 minuten), worden ze op bakpapier gelegd. Voeg 125 ml appelsap toe aan het resterende mengsel en kook de siroop verder op hoog vuur. Verwijder na 3 minuten krachtig koken en roeren de aromatische saus van het fornuis. De resulterende karamel wordt gebruikt als toevoeging aan het dessert..

Europese banketbakkers vervangen appelsap vaak door cognac. Alcohol geeft de vrucht een pittige smaak en aroma.

Gebakken appels in karamel

gebakken appels in karamelHet recept voor dit dessert bevat melk en appelsap. Gehakte of hele vruchten worden gebakken in hun eigen sap, en wanneer ze worden geserveerd, worden ze overgoten met zoete karamel.

Melksuikersiroop wordt bereid met behulp van de volgende technologie:

 • los 250 g suiker op in 200 ml water;
 • de resulterende massa wordt gedurende 15 minuten op middelhoog vuur gekookt;
 • voeg vervolgens 50 g boter toe en meng grondig tot het volledig is opgelost;
 • giet 125 ml melk in;
 • het mengsel wordt op laag vuur gestoofd tot een dikke consistentie is verkregen;
 • voeg aan het einde vanilline toe.

gekarameliseerde appelsElke appel wordt in partjes gesneden. Verspreid de vruchten op een bakplaat, geassembleerd of heel. Alle vruchten worden overvloedig met appelsap (tot 200 ml) gegoten, gemengd met een kleine hoeveelheid boter en gedurende 45 minuten naar de oven gestuurd. Braadtemperatuur 180˚С. Het afgewerkte dessert wordt gegoten met zoete glazuur en versierd met banketbakkerspoeder.

Sommige koks gebruiken gedroogd fruit in plaats van verse appels. Ze worden echter ongeveer 10 minuten in water geweekt voordat ze worden gekookt..

Gekookte appels in karamel worden geserveerd op een plat bord met een uniforme kleur. Dit is de enige manier om de meest contrasterende kleurencombinatie te bereiken..

Heerlijke appels koken in karamel – videorecept