Gans met appels in de oven: 3 beste recepten – wiresummit.org

gans met appels in de oven Dit gerecht heeft een feestelijke uitstraling. Gans met appels in de oven wordt meestal klaargemaakt voor oud en nieuw. Weet je nog hoe de personages van Dickens uitkeken naar het verschijnen van de gebakken vogel op tafel? De geur van appels en kruiden zweeft in de lucht, en de schil is zo glad en rossig dat het op de een of andere manier onwerkelijk lijkt. Je hoeft niet op de winter te wachten om zo’n lekkernij te maken. Het enige dat u nodig hebt, is kwaliteitsproducten inslaan en het karkas op de juiste manier verwerken.

Geheimen van het bereiden van gans en vulling

de gans klaarmaken voor het bakken Als u de aanbevelingen voor het bereiden van de ingrediënten opvolgt, wordt het gerecht heerlijk:

 1. Het ontdooien van het karkas is alleen nodig in natuurlijke omstandigheden. Om dit te doen, wordt het van de vriezer naar de onderste plank van de koelkast overgebracht en na een tijdje verwijderd en op kamertemperatuur bewaard..
 2. De scherpe punten van de vleugels kunnen het beste worden getrimd. Als de vleugels dun zijn, kunnen ze volledig worden verwijderd.
 3. Het is raadzaam om overtollig vet kwijt te raken, zodat u het veilig kunt afsnijden. Vooral in de buurt van de nek, op de buik en rond de staart zit er veel van..
 4. Het verwerkte karkas moet goed gemarineerd zijn. Bij de droge methode wordt de gans gewoon grondig ingewreven met een mengsel van zout, peper en favoriete kruiden. Daarna wordt het in folie gewikkeld en een paar uur in de kou bewaard. Sommige huisvrouwen geven de voorkeur aan vloeibare oplossingen voor de marinade. De meest gebruikte azijn, verdund met water of wijn. Specerijen, zout, knoflook en andere ingrediënten worden eraan toegevoegd. Het is goed om sojasaus of plantaardige olie met toevoeging van kruiden en honing als basis te gebruiken..

Voor de vulling zijn appels met een zoetzure smaak en dichte schil en vruchtvlees ideaal. Bij warmtebehandeling behouden ze hun vorm..

Gans gebakken met appels blijkt sappig en aromatisch.

Gans met appels in de oven volgens klassiek recept

Gans met appels in de oven volgens klassiek receptDit gerecht is het belangrijkste op de kersttafel..

Je hebt de volgende producten nodig:

 • groot karkas (2 kg of meer);
 • appels (ongeveer 1 kg);
 • suiker (2 el. l.);
 • zout + versgemalen peper;
 • peterselie.

Gans met appels koken in de oven:

 1. De behandelde vogel moet grondig worden gewassen en afgeveegd met keukenpapier..was en droog het karkas
 2. Bestrijk de binnenkant van de huid en de zijkanten van het karkas royaal met zout en droge kruiden. Bind de vleugels en poten netjes vast met touw.bind de poten vast met touw
 3. De appels moeten in twee delen worden verdeeld. Was, schil en snijd er een in vieren. appels snijdenAls de appels erg groot zijn, dan kleiner.
 4. Doe stukjes appel in de buik van de gans.vul het karkas
 5. Naai de huid dicht bij de nek en het gat in het karkas met draden. Alle sappen en aroma’s blijven dus binnen en verzadigen het vruchtvlees, waardoor het sappig en ongewoon smakelijk wordt..
 6. Leg de vogel nu in een vorm of op een laken. Leg een stuk folie op de borst. Bak de gans ongeveer 3 uur in een goed voorverwarmde oven. Wanneer de huid goudbruin wordt, giet er wat heet water in (ongeveer 2/3 kopje). Geef het karkas af en toe water met gesmolten vet en water.doe de gans in de vorm

Afzonderlijk kunt u de resterende appels met suiker bakken. Kerstgans met appels wordt op een mooie schaal gelegd, gebakken fruit wordt eromheen gelegd en versierd met kruiden.

Gans met appels in zure room

gans met appels in zure room

Vereiste ingrediënten:

 • groot karkas van een gans;
 • zure room (6 el. l.);
 • appels (1,5 kg);
 • koriander en gemalen zwarte peper.

Kookproces:

 1. Wrijf de kruiden voorzichtig in de vogel en zet in de koelkast. Na een paar uur verwijderen en met een borstel grondig invetten met zure room..rasp het karkas met kruiden
 2. Appels zonder schil in schijfjes snijden en het karkas ermee vullen.een gans vullen met appels
 3. Zet de randen van de huid vast met dunne spiesen of gewone draden.maak de huid van een gans vast
 4. Leg de gans vervolgens in een hoge vorm op de bodem en giet er ongeveer 150 ml water in. Bak de eerste 30 minuten in een hete oven en verlaag daarna de temperatuur naar 180 graden. Periodiek moet de vogel worden bewaterd met sap en water, die een soort jus vormen op de bodem van de mal. Na 3 uur is de waanzinnig lekkere en malse gans klaar. Het kan heel worden geserveerd of in porties worden verdeeld..bak een gans

Dit recept kan worden gebruikt om een ​​gans met appels in de hoes te bakken. In dit geval hoeft het karkas niet te worden bewaterd, het wordt gekookt in zijn eigen sap en tegelijkertijd veel sneller.

Gans met appels en knoflook in folie

bak een gans met appels in folieGans in de oven met appels in folie kookt sneller. En het vlees blijkt sappiger te zijn. Knoflook geeft een bijzondere pikantheid.

Benodigde producten:

 • een groot karkas;
 • harde appels (900 g);
 • gepelde teentjes knoflook (3-4 stuks);
 • een mengsel van droge kruiden naar keuze;
 • vers citroensap (1/3 theelepel);
 • geraffineerde olie.

Kookproces:

 1. Meng in een kom alle kruiden met zout. Vet de gans van buiten en van binnen royaal ermee in.kruiden mengen met zout
 2. Schijfjes appels moeten ook worden gecombineerd met knoflook en kruiden en naar de buik van de gans worden gestuurd. Alle gaten moeten worden dichtgenaaid en de vleugels en poten moeten met een draad worden verwijderd.vul het karkas en naai dicht
 3. Leg twee vellen folie op een bakplaat zodat ze een kruis vormen. Leg de vogel erop en wikkel hem als in een envelop. Als er niet genoeg folie is, kunt u meer nemen.leg de gans op folie
 4. Bak de gans met appels 2 uur in de oven op 200 graden. Vouw daarna de folie open en kook nog 30 minuten..bak een gans in folie

De huid moet lichtbruin zijn. Leg de gans op een grote schaal en serveer zoals je wilt.

Gans gevuld met appels wordt het hoofdgerecht op elke tafel. Naast folie kan het heerlijk gekookt worden in een sleeve met mosterd, gember of curry als marinade. Experimenteer gerust, want koken is een kunst.

Een gans koken met appels voor de nieuwjaarstafel – video