Fruitrecepten voor de winter: peren inmaken in hun eigen sap

peren dessert Dessert, met een aangenaam aroma op de wintertafel, zijn natuurlijk peren in hun eigen sap. Dit winterrecept helpt je bij het bereiden van deze heerlijke vruchten met behoud van hun zoete en ongeëvenaarde smaak. Elke soort peer kan worden gebruikt voor het inblikken, waarbij de zoetheid van het voedsel met suiker wordt aangepast. Sappig fruit in hun eigen sap maakt elke feestelijke tafel compleet of verwent gewoon met hun smaak zonder bijgerecht.

Een beetje over de peer

peer met kaneel Peer is een vrij gezonde vrucht. De aanwezigheid van foliumzuur, jodium, kalium, vitamine C en voedingsvezels maken deze vrucht onmisbaar voor het behoud van de prestaties van sommige menselijke organen. Voedingsdeskundigen raden sterk aan om perenfruit op het menu te zetten om het lichaam in de goede richting te laten werken. Schoonheidsspecialisten adviseren om maskers te maken van aardappelpuree om de huid te verstevigen en te verzadigen met vitamines.

Populaire recepten voor het inmaken van peren in hun eigen sap

winterbenodigdhedenDus soms wil je een hele peer eten en zijn natuurlijke smaak voelen, maar in het winterseizoen kan dat niet. Vindingrijke gastvrouwen, liefhebbers van koken en conserveren, zorgden ervoor dat deze vrucht met zijn ongewone smaak en aroma intact kon worden bewaard. Van jaar tot jaar worden recepten voor het bewaren van fruit van generatie op generatie doorgegeven. En elke generatie vult het aan met zijn eigen kenmerken. Hieronder vind je de meest populaire recepten voor winterperen op eigen sap. Nadat u er vertrouwd mee bent geraakt, kunt u de meest acceptabele methode kiezen..

Peren voor blanco’s kunnen heel of in stukjes worden gesneden. De kant-en-klare proviand zal net even anders smaken. Hele peren behouden het volledige smaakbereik en er worden gesneden peren aan de siroop toegevoegd. Daarom is de keuze aan jou, welke smaak je uiteindelijk wilt voelen.

Peren worden niet aanbevolen om voor het slapengaan te worden geconsumeerd, die lijden aan maagaandoeningen.

Peren op eigen sap met sterilisatie zonder schil, heel

Voor wie niet van fruit met schil houdt, dit is het recept. Het is ook bedoeld voor mensen die last hebben van obstipatie en een opgeblazen gevoel, voor wie het beter is om een ​​peer zonder schil te consumeren. Houd bij het bewaren rekening met de extra schiltijd die nodig is om de ingrediënten te bereiden. Om peren in je eigen sap te koken, bevat het recept de volgende ingrediënten: peren, je eigen persoon, 2 eetlepels suiker, een halve lepel citroenzuur. Al deze ingrediënten zijn ontworpen voor een pot van 1 liter..

Inblikken:

 1. Was dichte, rijpe peren. Als er kleine vlekjes op de peren zitten, kunnen deze tijdens het schilproces worden afgesneden.
 2. Scheid de schil van de peer.schil de schil
 3. Zet geschilde peren in voorgesteriliseerde potten niet te strak tegen elkaar aan, zodat ze de vorm niet bederven tijdens opslag. Doe de vruchten in 2/3 van de pot, dit is iets meer dan de helft.stapel de gesneden peren
 4. Giet citroenzuur en suiker in de voorgeschreven verhoudingen. Dek af met een deksel.
 5. Bereid de pan voor op sterilisatie: leg een schone katoenen doek op de bodem, om de blikjes onderweg niet te beschadigen. Zet er glazen bakjes op en vul de pan met warm water zodat het water de hangers van de potten bereikt. Steriliseer gedurende 25 minuten. Peren die in een hete omgeving zijn gevangen, beginnen sap af te scheiden, dat de hele pot vult, als een deel leeg blijft, moet de ontbrekende opening aan het einde van de sterilisatie worden bijgevuld met kokend water.peren steriliseren
 6. Haal de potten eruit en draai de deksels onmiddellijk vast. Niet omdraaien en inpakken.
 7. Peer proviand is klaar!heerlijke peren als toetje

Peren in hun eigen sap zonder sterilisatie, heel met schil

Wie geen enkele vitamine van een wondervrucht wil missen, kan hem heel en in de schil bewaren. De schil van een peer is immers verzadigd met tannines, die een gunstig effect hebben op het darmslijmvlies, ontstekingen voorkomen enzovoort. Voor het inblikken heb je nodig: 10 middelgrote peren, 200-250 gram suiker, afhankelijk van de soort, eventueel een snufje citroenzuur. Ingrediënten worden berekend voor een glazen pot van drie liter.

Inblikken:

 1. Peren worden grondig gewassen, want ook de schil blijft behouden en moet zo schoon mogelijk zijn.was en schil peren
 2. Fruit ligt in een container.we vullen de potten met peren
 3. 1-1,5 liter water wordt in een geëmailleerde pan gegoten, verdund met suiker en gekookt. Het resulterende zoete water wordt in een pot met peren gegoten en gedurende 10 minuten met deze component verzadigd. Op dit moment begint het sap van de peren op te vallen in het water..
 4. Vervolgens wordt het geurige perenwater terug in de pan gegoten, citroenzuur wordt toegevoegd en gekookt. De kokende siroop wordt opnieuw in de potten gegoten en afgesloten..perensiroop
 5. Draai het om en wikkel het in tot de volgende dag.kant-en-klare perenconservering
 6. Conservering voltooid!

Een pot van drie liter bevat 1,5 kg kleine peren

Peren op eigen sap in blokjes

Een recept voor het oogsten van peren in hun eigen sap voor de winter in gehakte stukjes thuis zal helpen om het dessert in kant-en-klare stukken op de wintertafel te krijgen. De smaak is geconcentreerd en zeer zoet..

Inblikken:

 1. Schil de peren, snij in het gewenste aantal stukken, verwijder het klokhuis met zaadjes.peer bereiding
 2. Steriliseer glazen containers en deksels.het blik is gesteriliseerd
 3. Leg de schijfjes fruit tot aan de rand in de potten. Voeg 2 eetlepels suiker en citroenzuur toe op de punt van een mes voor een pot van 1 liter.
 4. Bedek de blanco met deksels en steriliseer het in een pan totdat het geëxtraheerde sap de hele pot vult. Als de sappigheid van de peren het niet mogelijk maakt om de container volledig te vullen, moet er kokend water worden toegevoegd.steriliseer het perendessert
 5. Haal aan het einde van de sterilisatie de potten met de inhoud eruit en draai de deksels stevig vast. Draai om en wikkel in warm linnen.
 6. Zoete voorbereiding voor de winter is klaar.we sturen voor opslag

Recepten voor de winter van rijpe peren in hun eigen sap laten je genieten van een zoete smaak met een vleugje honing en karamel. Om extra smaak aan het eten toe te voegen, kunnen andere ingrediënten of kruiden aan de bereiding worden toegevoegd. Om bijvoorbeeld de zoete smaak van peren te verdunnen, kan het worden gecombineerd met zure appels of pruimen; kaneel geeft het werkstuk subtiele tonen van een kruidig ​​aroma; honing voegt een bloemig aroma en zachtheid toe aan ingeblikte peren.

Adblock
detector