Eenvoudige en betaalbare recepten om thuis muntlikeur te maken

muntlikeur thuis Een koele muntdrank is een geweldige manier om aan de hitte te ontsnappen. Zelfgemaakte muntlikeur wordt eenvoudig gemaakt door toevoeging van beschikbare ingrediënten. Het past goed bij alle gerechten, perfect voor elke dag en voor een feestelijke tafel. Bekende merken bieden ook drankjes aan met toevoeging van munt- of mentholextract, maar de zelfgemaakte likeur zal gasten en huishoudens aanspreken..

Wat heb je nodig om sterke drank te maken

waar is muntlikeur van gemaakt? Muntlikeur is een alcoholische drank die wordt bereid door kruiden te infuseren met sterke alcohol. Daarna wordt de tinctuur gecombineerd met suikersiroop en andere toevoegingen voor smaak en aroma. Voor een traditioneel recept heb je pepermunt of tuinmunt nodig, die beide goed zijn om te koken. Verse kruiden zijn te koop op de markt of in de supermarkt, en in de apotheek als gedroogde en versnipperde grondstof. Voor infusie zijn wodka, verdunde alcohol geschikt, u kunt hoogwaardige maneschijn gebruiken.

Voor recepten met menthollikeur met een bijzonder sterke smaak en geur heb je pepermunt nodig. Tuinmunt geeft een zachtere smaak.

Populaire recepten

zelfgemaakte recepten voor muntlikeurU kunt thuis verschillende recepten voor muntlikeur combineren, alle ingrediënten toevoegen en de verhoudingen naar uw smaak aanpassen. De smaak van de afgewerkte drank hangt af van de kwaliteit van de kruiden, extra toevoegingen en vooral de alcoholische component..

Klassieke likeur met munt

klassieke zelfgemaakte muntlikeurHet gemakkelijkste recept voor zelfgemaakte muntlikeur is traditionele ratafia. Het wordt bereid met pure alcohol en na infusie verdund met suikersiroop..

Voor 1 liter alcohol heb je 200 ml water en 200 g suiker nodig, evenals niet meer dan 50 g verse munt:

 1. Doe de munt in een glazen pot, dek af met alcohol en sluit het deksel goed. Laat het mengsel 3 tot 7 dagen op een donkere plaats bij kamertemperatuur staan ​​en zeef het dan.vul de pot met munt en kook de siroop
 2. Bereid de suikersiroop apart voor. Wanneer het water met toegevoegde suiker kookt, verwijder het schuim, zet het op een laag vuur en voeg langzaam de munttinctuur toe, onder voortdurend roeren.bereidingsproces muntlikeur
 3. Als de drank is afgekoeld, filtreert u deze door een dik filter en neemt u een monster. Voeg zo nodig suiker toe of filter het opnieuw.

Mint ratafia behoudt zijn ongewone groene tint en aangenaam verfrissend aroma. Het wordt het best bewaard in donkere glazen flessen..

Munt Citroen Likeur

munt-citroen likeurVoor dit recept heb je 1 liter wodka of maneschijn nodig, evenals verse of gedroogde munt, suiker naar smaak (gemiddeld – 2 glazen), 3-4 kleine citroenen. De drank wordt tot 2 weken bereid. Het is geschikt voor liefhebbers van verlichtingssmaken en traditionele combinaties.

Kookproces:

 1. Scheid de citroenschil en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes, en het witte deel is niet nuttig – het geeft bitterheid. Voeg muntblaadjes toe aan de schil en het vruchtvlees of voeg een paar eetlepels droog kruid toe. Pureer de bladeren een beetje in je handen om de drank aromatischer te maken..
 2. Giet de alcohol over de munt en citroen zodat alle ingrediënten volledig bedekt zijn. Sta het mengsel 5-7 dagen in een glazen pot, goed afgedekt met een deksel. Het is beter om de pot in een donkere kamer te zetten en op kamertemperatuur te bewaren. Schud het dagelijks zodat de vloeistof de smaak en het aroma sneller opneemt..munt-citroenlikeur maken
 3. Zeef het mengsel door verschillende lagen kaasdoek, voeg suiker toe en roer. Sta er dan nog een week op en haal het dan door het filter. Je kunt er watten of een wattenschijfje voor gebruiken..
 4. Giet de afgewerkte drank in glazen flessen en bewaar op een droge, donkere plaats bij kamertemperatuur.

Pepermunt smaakt op zichzelf al heerlijk, maar kan ook worden gecombineerd met andere ingrediënten zoals fruit en kruiden. De klassieke combinatie blijft echter munt met citroen- of citrusschil..

Likeur met kruiden

muntlikeur met kruidenVerfrissende munt is een van de gebruikelijke ingrediënten in ongebruikelijke pittige likeuren. Ze zijn geschikt voor liefhebbers van heldere, veelzijdige smaken. De muntsmaak benadrukt het aroma van de rest van de ingrediënten goed en verfrist in het warme seizoen..

Voor een snelle en gemakkelijke bereiding thuis heb je de volgende componenten nodig:

 • munt – je kunt een verse navel van de bladeren nemen en ze van de scheuten scheiden, of een kant-en-klaar mengsel kopen bij de apotheek en een paar bedden afmeten;
 • wodka of maneschijn van hoge kwaliteit (500 ml) – u moet niet te dure opties kiezen, omdat munt en andere additieven opvallen en hun smaak overschaduwen;
 • kruiden en toevoegingen naar smaak – kaneel, gember, jeneverbessen.

Giet alle componenten van de likeur, inclusief suiker, met wodka of maneschijn en houd het mengsel vervolgens minimaal 2 weken vast. Het is belangrijk dat de alcohol de bladeren en bessen volledig bedekt, dus het is handig om de vloeistof regelmatig te schudden. Zeef de drank daarna twee keer – eerst door een groot filter of meerdere lagen gaas en vervolgens door een fijn filter, watten of wattenschijfje. De drank is klaar om te drinken en te bewaren. Vind er duurzame kwaliteitsflessen van donker glas voor en bewaar ze bij kamertemperatuur tot het volgende seizoen..aromatische likeur

Muntlikeur met vanille

huisgemaakte muntlikeur met vanilleDe ongebruikelijke smaakcombinatie heeft al aan populariteit gewonnen. Pittige zoete likeur past op elk moment van het jaar goed bij fruit en desserts. Om het klaar te maken voor 1 liter wodka of maneschijn heb je een klein bosje verse munt, 300 g suiker, 0,5 liter water en 1 vanillestokje nodig.

Het recept is eenvoudig en zelfs geschikt voor beginners.:

 • aandringen muntblaadjes in wodka voor een week;
 • bereid suikersiroop, combineer met tinctuur en laat nog een week staan;
 • zeef de vloeistof door een filter of kaasdoek, giet in glazen flessen en bewaar bij kamertemperatuur.

Zelfgemaakte muntlikeur is gemakkelijk zelf te maken. Het is een zoete drank met een karakteristieke verfrissende smaak en aroma. Het past goed bij hoofdgerechten, fruit en zoetigheden. Als je in de zomer meerdere flessen sterke drank klaarmaakt, kan deze gemakkelijk worden bewaard tot het volgende seizoen zonder zijn smaak en aroma te verliezen..

Thuis heerlijke muntlikeur koken met je eigen handen – video

Adblock
detector