Bosbessencompote: vitamines in een potje

vitaminecompote van bosbessen Verbazingwekkende kleur, zoet aroma met scherpe tonen en onschatbare voordelen – dit gaat allemaal over bosbessencompote. Kleine bessen worden steeds vaker gebruikt, niet alleen op medicijnplanken, maar ook bij koken en conserveren..

Het zomeroogstseizoen eindigt zeer snel, dus ijverige huisvrouwen hebben haast om bosbessen voor toekomstig gebruik voor te bereiden om hun gezin te verwennen met vitamines. De blauwe bes bevat immers een hele reeks voedingsstoffen zoals magnesium, fosfor, ijzer, kalium en andere. Bosbessen worden aanbevolen voor de behandeling van darmaandoeningen, ze helpen het gezichtsvermogen te herstellen en hebben ook een ontstekingsremmend effect bij verkoudheid..

Met compote-blanco’s kunt u een maximum aan vitamine behouden, omdat de bessen een kortere warmtebehandeling ondergaan. Het kookproces kost niet veel tijd en recepten voor bosbessencompote voor de winter kunnen voor elke smaak worden gekozen – zowel met als zonder sterilisatie..

Om ervoor te zorgen dat de compote niet troebel wordt, is het beter om rijpe, maar dichte bessen te kiezen die tijdens de verwerking niet uit elkaar vallen..

Voor gebruik moeten bosbessen worden gesorteerd, gekreukte, bedorven en gebarsten bessen worden gesorteerd en vervolgens goed worden gespoeld in verschillende wateren of onder de kraan. Om overtollig water te glas, doe het in een zeef of vergiet en laat 10 minuten staan.

Het sorteren van bosbessen kan het beste met handschoenen, aangezien het sap snel en permanent in de huid van de handen wordt opgenomen..

Bosbessendrank door dubbele schenkmethode

bosbessencompote door dubbel te schenken Zelfs beginners in het inblikken zullen dit eenvoudige recept voor bosbessencompote voor de winter onder de knie krijgen. Aangezien het werkstuk niet wordt gesteriliseerd, kunt u het beste grotere containers gebruiken, zoals een fles van 3 liter. Ze houden de warmte langer vast en de bessen hebben de tijd om goed op te warmen tijdens de eerste schenking.

Glazen containers moeten worden gesteriliseerd of boven stoom worden gehouden. Leg de bessen meteen, zonder te wachten tot de potten zijn afgekoeld.

Om twee drieliterflessen compote te bereiden:

 1. Verdeel 1,5 kg gewassen bosbessen gelijkmatig over potten.
 2. Giet 500 g suiker in elke fles.
 3. Giet de bessen met kokend water (ongeveer 2,5 liter is nodig voor één blik), dek af en laat het 15 minuten trekken.
 4. Giet het water voorzichtig af in een gedeelde pan en breng het weer aan de kook.
 5. Giet de bereide siroop in de potten en sluit ze onmiddellijk af.
 6. Wikkel de compote in een warme deken en laat een nacht staan.

Gesteriliseerde bosbessencompote

gesteriliseerde bosbessencompoteVoor het bereiden van een drankje zijn literpotten geschikt, die goed voorgewassen zijn. De compote zelf wordt als volgt bereid:

 1. Schik 1 kg schone gedroogde bosbessen in containers en vul ze tot de helft.schone potten vullen met bosbessen
 2. Om te bepalen hoeveel water er nodig is voor de siroop, giet je de bessen in een pot met koud water, giet je deze af en meet je het volume.
 3. Om een ​​siroop te maken: giet de resulterende hoeveelheid water in een pan, laat het koken en voeg suiker toe met een snelheid van 350 g voor elke liter vloeistof. Kook gedurende 5 minuten om de suiker volledig op te lossen.siroop maken voor bosbessencompote
 4. Giet kokende siroop over bosbessen en bedek potten met deksels.giet de bessen met hete siroop
 5. Leg een in meerdere lagen gevouwen handdoek of kaasdoek op de bodem van een grote pan of kom. Plaats containers met bosbessencompote erop voor de winter.zet potten op sterilisatie
 6. 20 minuten steriliseren, dan oprollen en inpakken.

Appel-bosbessencompote

appel en bosbessencompoteBosbessencompote met appels is erg lekker. Antonovka geeft een lichte zuurheid aan de drank, voor een zoetere drank moet je niet-zure appelsoorten kiezen. Er zijn verschillende opties voor het rollen van appel- en bosbessencompote. In sommigen wordt de drank gesteriliseerd, in andere wordt het gekookt als een gewone compote in een pan en vervolgens ingeblikt.

De gemakkelijkste en snelste manier om compote te bereiden is als volgt:

 1. Spoel een halve kilo bosbessen af ​​en droog een beetje.was en sorteer de bosbessen
 2. Schil een halve kilo appels en snij in schijfjes samen met de schil.appels in schijfjes snijden
 3. Doe fruit en bessen in lagen in potten en bedek ze met kokend water. Laat niet langer dan 10 minuten staan.doe appels en bosbessen in potten
 4. Giet het water af in een pan en voeg suiker toe met een snelheid van 1 el. voor elke liter vloeistof. Kook de siroop.kooksiroop voor bosbessencompote
 5. Giet hete siroop in potten, rol op en wikkel in.

Als zure appels werden gebruikt voor compote, moet je meer suiker toevoegen (1,5 el).

Diverse bosbessen en bessen

bosbessen- en bessencompoteAls alternatief kunt u ook bosbessen- en bessencompote maken. De tuinbes is iets zoeter dan bosbes en zonder de scherpe smaak, waardoor de drank zoeter en minder plakkerig wordt. Ingrediënten zijn aangegeven per 1 blikje van drie liter.

Zodat de aalbessen niet “verloren” gaan tegen de achtergrond van donkere bosbessen, kunt u witte en rode variëteiten nemen.

Schil en was bosbessen en krenten. Doe in een fles, vul het ongeveer ¼. Je kunt 1 eetl. bessen, en voor een rijkere smaak, voeg een beetje meer toe.bosbessen en krenten voor compote

Giet 2,5 liter water in een pan, laat het koken en giet 1,5-2 el. suiker (afhankelijk van het aantal bessen). Kook de siroop 5 minuten.gekookte siroop voor compote assorti

Vul een pot met kokende siroop. Kurk en goed inpakken. Wanneer de compote volledig is afgekoeld – breng hem naar de kelder voor opslag.rol een pot compote op

Blueberry-drankjes zijn uniek in hun smaak en gezondheidsvoordelen. Bosbessencompote is vooral handig voor een kind – in de koude winter beschermt het tegen verkoudheid en ondersteunt het de nog steeds kwetsbare immuniteit van kinderen. Zelfs volwassenen doen geen pijn om vitaminereserves in het lichaam aan te vullen. Bereid een gezond blikje voor, geniet ervan en – word niet ziek!

Adblock
detector