Aardbeiencheesecake - het lekkerste recept

aardbeien cheesecake Aardbeiencheesecake is een dessert dat over de hele wereld bekend is. Als dit heerlijke en ongelooflijk mooie gerecht eerder alleen in restaurants werd bereid, maken nu steeds meer huisvrouwen het thuis. Om het huishouden aangenaam te verrassen met zo’n cake, kost het een beetje moeite en vooral een minimum aan producten. Als alles correct is gedaan, zal geen enkele gast dit gerecht weigeren. Het lekkerste aardbeien cheesecake recept met foto staat hieronder beschreven..

Makkelijke manier om aardbeien cheesecake te maken zonder te bakken

cheesecake zonder bakken Zo’n dessert is ongelooflijk eenvoudig en gemakkelijk gemaakt. Het unieke van dit recept is dat de cake niet gebakken hoeft te worden. Dit bespaart niet alleen tijd voor de voorbereiding, maar ook geld voor het gebruikte gas..

Bij het pletten van koekjes moet er speciaal op worden gelet dat er geen grote stukken in de kruimels blijven..

Selectie van ingrediënten

Om aardbeien cheesecake volgens dit recept te bereiden, heb je nodig:

 • ongeveer 300 gram zandkoekjes;
 • een eetlepel boter (met een glijbaan);
 • een halve kilo roomkaas;
 • 2 pakjes gelatine (om te vullen);
 • een glas room (vetgehalte van 33 tot 35%);
 • ongeveer 150 gram suiker;
 • 380 gram verse aardbeien;
 • een glas vers geperst aardbeiensap;
 • een zakje gelatine (voor gelei).

Stadia van het maken van cheesecake

gelatine oplossenHet no-bake aardbeien cheesecake recept begint met de vulling. Giet gelatine in een diepe kom en giet een half glas koud water. Laat een uur in deze toestand staan. Voer een vergelijkbare procedure uit met gelatine voor gelei. Giet in dit geval het ingrediënt met vers geperst aardbeiensap. Je kunt kers of ander rood vers nemen.

Doe de koekjes in een blender en maal tot ze fijn verkruimeld zijn. koekjes verpletteren

Doe de boter in een kom en magnetron. Voeg de resulterende vloeistof toe aan de kruimel en meng goed met je handen.smelt de boter

Doe de voorbereide massa in een gespleten vorm. Verdeel de kruimel gelijkmatig over het oppervlak en druk aan. Om de basis goed te laten stollen, plaatst u de container in de koelkast..doe de kruimel in een vorm

De volgende stap bij het maken van een niet-gebakken aardbeien cheesecake is het verwerken van de aardbeien. Was de bessen samen met de stelen en verwijder vervolgens de staarten. Snijd de vruchten in kleine blokjes van dezelfde grootte.aardbeien bereiden

Zet de geweekte gelatine voor de vulling op laag vuur zodat het goed oplost. Zodra een homogene consistentie is verkregen, haalt u de kom van het vuur en laat u de vloeistof afkoelen..

klop de slagroomGiet de room in een kom en klop met suiker tot een dichte consistentie is gevormd. Koel het zuivelproduct goed af om de gewenste structuur te krijgen. Je kunt kwark gebruiken om dit recept voor aardbeien-cheesecake te maken. Het moet huisgemaakt zijn met een hoog vetpercentage. Doe roomkaas, gelatine, stukjes aardbei in de neergeslagen massa en meng goed. Doe dit alleen met een garde om de bessen niet te beschadigen..

leg de romige massa neerHaal de container met de bodem uit de koelkast. Schep de romige massa op de koekjes en verdeel gelijkmatig over het oppervlak. Om de vulling goed te laten bevriezen, plaatst u de container 20-30 minuten in de vriezer. Zodra het oppervlak is uitgehard, kunt u decoreren. Leg hiervoor plakjes aardbei op room en kaas. garneer met aardbeien en geleiGiet alles erop met een mengsel van sap en gelatine. Tegelijkertijd is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de bessen niet omhoog komen drijven. Zet de afgewerkte cake een dag in de koelkast.

Om ervoor te zorgen dat de randen van de cheesecake perfect egaal zijn, is het noodzakelijk om de container met een haardroger te verwarmen voordat u deze uit de vorm haalt..

Garneer elk plakje voor het serveren met een blaadje verse munt..

Het recept voor een heerlijke cheesecake in de oven

oven aardbeien cheesecakeAardbeiencheesecake met gebak is niet minder populair. Een volgens dit principe bereid gerecht blijkt net zo lekker te zijn, maar het kost meer tijd om het te maken. Een onderscheidend kenmerk van dit dessert is het gebruik van kwark in plaats van roomkaas, die vaak met een blender wordt neergeslagen om een ​​olieachtige consistentie te vormen..

Selectie van ingrediënten

Producten om mee te koken:

 • 4 kippeneieren;
 • een glas suiker (bruin kan worden gebruikt);
 • 0,5 kopjes tarwebloem;
 • een eetlepel zachte boter;
 • een halve kilo kwark (hoog vetgehalte);
 • 0,5 liter verse aardbeien;
 • dessertlepel aardappelzetmeel;
 • 2 glazen zure room (zelfgemaakt);
 • een zakje vanilline.

Het klassieke recept voor aardbeien-cheesecake maakt gebruik van Philadelphia-kaas.

Aardbeien cheesecake koken

klop eieren met suikerDoe twee eieren in een kom en klop samen met suiker tot een luchtige massa is verkregen. Combineer vervolgens de gezeefde bloem met gesmolten boter en voeg deze toe aan het mengsel. Roer met een lepel, bewegingen van boven naar beneden.

bedek het formulier met perkamentBedek de uitneembare vorm met bakpapier en vet een beetje in met olie. Doe het deeg in een bak en strijk het goed glad met een spatel. Zet 20 minuten in de oven.

eieren malen met suikerMaal de eieren met suiker om de vulling te bereiden. Doe er dan cottage cheese, zetmeel en vanilline op.bereid het deeg

Leg de plakjes aardbei op het voorbereide koekje en giet de wrongelmassa erover. Zet de schaal 40 minuten in de oven.vorm cheesecake

De laatste fase is de bereiding van de crème. Klop hiervoor de suiker en zure room in een diepe kom. Het mengsel moet een dichte consistentie krijgen. Zalf de afgewerkte cake royaal met room en zet 24 uur in de koelkast. Je kunt er stukjes bessen op leggen.

Het dessert is klaar en je kunt beginnen met proeven!

Wil je alle gasten en familieleden verrassen met je gerecht, dan is aardbeien cheesecake de beste optie. Zo’n toetje blijkt niet alleen mooi en lekker, maar ook waanzinnig gezond. Dit komt door het gebruik van natuurlijke ingrediënten die zich niet lenen voor warmtebehandeling, waardoor al hun vitamines en mineralen behouden blijven.

Heerlijke cheesecake – receptvideo

Adblock
detector