Prednosti suhih jabuka za tijelo - ono što daje pregršt suhog voća

Recite nam, koje su prednosti suhih jabuka za tijelo? Jako volim od njih napraviti izvarak, zimi ga pijem umjesto čaja, a punim ga i kutyjom za Božić. Sviđa mi se i okus i miris, a pročitala sam i da su korisni. I što točno?

dobrobiti suhih jabuka za tijelo Naravno, većina vitamina nalazi se u mirisnim, sočnim i hrskavim svježim jabukama. No nemaju svi priliku i prostor za skladištenje u velikim količinama zimi. No, u sušenom obliku zauzimaju mnogo manje prostora, a dobrobiti suhih jabuka za tijelo se ne smanjuju. Štoviše, u nekim će slučajevima suho voće biti bolje od svježeg voća. Na primjer, čaša za sušenje sadrži 3 puta više kalorija od jedne svježe jabuke. Osim toga, ako se tijekom procesa sušenja izgubi određeni dio vitamina, tada se vitamin C u jabukama potpuno čuva..

Prednosti suhih jabuka za tijelo

kemijski sastav suhih jabuka 100 g suhog ploda jabuke sadrži samo 60 ugljikohidrata, a njihov glikemijski indeks ne prelazi 35 jedinica. To je vrlo važno za bolesnike s dijabetesom melitusom, jer uporaba sušenja ne uzrokuje naglo povećanje razine glukoze. Sadrži i kalij, željezo, mangan, vitamine skupina B, C i E. A velika količina vlakana i pektina povoljno utječe na rad želuca.

Sušenje voća najbolje je jesti izravno, u malim obrocima ili napraviti odvare. No, bez obzira na načine uporabe, učinak će biti samo pozitivan, naime:

  • živčani sustav će se smiriti i ojačati;
  • krv će biti zasićena kisikom;
  • krvni tlak će se smanjiti;
  • želudac i crijeva prilagodit će svoj rad;
  • stanje kože će se poboljšati, nestat će suhoća, mlohavost, sitne bore;
  • kosa će postati sjajna;
  • povećat će se muška moć.

Dokazano je da redovita konzumacija suhog ploda jabuke smanjuje rizik od raka, kao i od Alzheimerove bolesti..

Mogu li sušene jabuke biti štetne

suhe jabuke blagotvorno djeluju i šteteBilo koji proizvod bit će koristan samo ako ga ne zloupotrebljavate. Osušeni plodovi jabuke nisu iznimka, pogotovo ako imate problema sa želucem i crijevima. Višak vlakana koji sadrže može uzrokovati zatvor ili proljev. A kod čireva i gastritisa, kiselina koja se nalazi u sušilici uzrokovat će iritaciju i grčeve boli..

S dijabetesom je također važno umjereno jesti suhe jabuke. Odjednom je poželjno pojesti najviše 20 g sušenja.

Neće naštetiti malo promijeniti prehranu i one koji su na dijeti. Gubitak težine neće uspjeti ako sušenjem ne smanjite količinu drugih proizvoda. Inače, povećanje kalorija će, naprotiv, dovesti do debljanja. A nakon što ste pojeli suho voće, preporučljivo je isprati usta. Šećeri i druge biljne tvari mogu izazvati karijes.

Osušene jabuke – koristi i opasnosti, savjet nutricionista

Adblock
detector