Koliko puta dnevno hraniti prasad kako bi brzo rasli i dobro se udebljali

Reci mi koliko puta dnevno treba hraniti prasad? Kupili smo par za razvod, oni već imaju dva mjeseca. Prodavač je rekao da je popio kravlje mlijeko, a zatim ga prenio na suhu hranu. Ali za nas je ova opcija skupa. Štoviše, živimo u privatnoj kući, postoji povrtnjak, vrt i, naravno, puno zelenila, voća i povrća. Odojcima već možete dati zelje, povrće i otpad od hrane?

koliko puta dnevno hraniti prasad Za uzgoj zdravih svinja s dobro uhranjenim trupovima i dobrom masti, potrebno im je osigurati uravnoteženu i hranjivu prehranu. Istodobno, već od djetinjstva trebate davati puno dobre hrane. No, osim kvalitete hrane, važno je i koliko puta dnevno hraniti svinje. Ovisno o njihovoj dobi, razlikuju se i režim hranjenja i prehrana. Štenci koji su upravo odsečeni od krmače imat će potpuno drugačiji “jelovnik” od odrasle nazimice koja se već počinje hraniti.

Koliko puta dnevno hraniti prasad

hranjenje prasadi Prilikom držanja svinja obično se koristi jedan od sljedećih režima prehrane životinja:

  1. Normalizirano, kada se hrana daje dva ili tri puta dnevno u isto vrijeme, a ostaci se uklanjaju.
  2. Neograničeno kada je u hranilicama stalno hrana.
  3. Ograničeno kada se za neke životinje promatra racionalno hranjenje. Ali sa smanjenjem količine ili hranjive vrijednosti hrane za životinje.

Za prasad možete koristiti drugi ili treći režim hranjenja. S neograničenim načinom rada oni brzo dobivaju na težini, a dohrana je aktivnija, jer se hrana jede cijelo vrijeme. Ako trebate dobiti nemasno meso, bolje je koristiti ograničeni režim, dajući hranu nekoliko puta dnevno..

Učestalost obroka ovisi o dobi prasadi. Dok ne navrše tri mjeseca, hranu se daje pet puta dnevno. Zatim postupno prelaze na tri obroka dnevno, prvo smanjujući unos hrane na par mjeseci do četiri puta dnevno..

Kako hraniti prasad – približna prehrana ovisno o dobi

čime hraniti prasadOdojci se ne navrše 3 tjedna, hrane se isključivo majčinim mlijekom. Svinja ih može hraniti do 1,5 mjeseca, ali od navedene dobi može se uvesti dopunska hrana. Do tog vremena bebe već počinju zubiti i mogu jesti hranu koju je lako probaviti..

Mjesečnim svinjama može se dati kuhani krumpir, bundeva, repa, skuhana u obrnutom mlijeku. Dodati ugljen i kredu u hranu. Od drugog mjeseca života prasadi se daju korjenasti usjevi, zdrobljeno zrno, travno brašno, silaža, rikverc, povlačenje. Od četvrtog mjeseca životinje se počinju intenzivno hraniti gotovom hranom ili domaćim krmnim smjesama. Korijenovi, trava također se aktivno unose u prehranu, zimi – sijeno i silažu.

Kako pravilno hraniti prasad

Adblock
detector