Kako popraviti pokrivni materijal na vrtnom krevetu - nekoliko načina za pričvršćivanje skloništa na tlo

Reci mi kako popraviti pokrivni materijal na vrtnu gredicu? Na zahtjev moje supruge napravio sam mali staklenik, prekrit ću ga lutrasilom, rastegnutim po lukovima. I kako popraviti rubove materijala, koji je blizu tla? Prošle godine na gredicama s jagodama jednostavno sam ih posipao zemljom pa ih je do proljeća neke odnio vjetar..

kako popraviti pokrivni materijal u vrtu Suvremeni vrtlari često imaju pitanje kako popraviti pokrivni materijal u vrtnom krevetu. Nije važno što se točno koristi: radi li se o crnom filmu za malčiranje jagoda, lutrasilu za zaštitni pokrov za biljke za zimu ili običnom filmu. Kako bi konstrukcija bila pouzdana, a materijal nije odnio prvi vjetar, mora se sigurno učvrstiti. A posebnu pozornost treba posvetiti pričvršćivanju točno uz rub, jer na takvim mjestima puše vjetar i otvara vrt.

Osiguravanje materijala improviziranim sredstvima

boca za fiksaciju Ako imate lukove, šivanje nabora pomoći će popraviti lutrasil ili drugi materijal na njima. Za ventilaciju sklonište jednostavno klizi poput zastora. Postoje i posebne stezaljke za cijevi koje se stavljaju odozgo. Ili, pak, velike spajalice i gumeno crijevo izrezane s jedne strane.fiksiranje klina s prstenom

No možete pritisnuti dno bez da se trudite na jedan od jednostavnih i proračunskih načina:

  • prekriti rubove materijala slojem zemlje;
  • preša s kamenjem;
  • položite na vrh ploče;
  • zamotajte rubove u dugačke štapiće;
  • iskopajte plastične boce s vodom po rubovima, nanesite materijal i tek tada pritegnite poklopac pritiskom na njega.

Iako se nekima takva fiksacija ne čini baš pouzdanom, ima jedan značajan plus. Uz pažljivo rukovanje materijal ostaje netaknut i može se koristiti više od jedne sezone.

Kako popraviti pokrivni materijal na vrtnom krevetu pomoću posebnih alata

Zajedno sa skloništem u trgovini možete kupiti posebne klinove s prstenovima koji se nose preko materijala.. I takve stezaljke možete sami izraditi, na primjer:

  1. Deblju žicu izrežite na komade duljine najmanje 30 cm. Presavijte vrh u obliku engleskog slova U ili našeg G (u ovom slučaju kut ne smije biti pravi, već oko 10 ° manji). Zatim zalijepite nastale spajalice u zemlju, probivši sklonište i pritisnuvši ga prema dolje. Takve stezaljke se i dalje mogu kupiti gotove.držači za pričvršćivanje
  2. Slična opcija, samo na kraju slova G napravite prsten.domaći klin s prstenom
  3. Napravite dugačke igle s prstenom na vrhu žice tako da ih je prikladno umetnuti. Pomoću samoreznih vijaka pričvrstite kopče za pričvršćivanje na spojnice za spajanje polipropilenskih cijevi. Omotajte mali komad cijevi 20 mm iznutra na rubu materijala, a dobivenu stezaljku stavite na nju izvana. Ostaje samo gurnuti iglu kroz nju i popraviti je u tlu.Držač PP cijevi

U odnosu na čvrstoću, sve tri vrste pričvršćivanja pričvršćuju sklonište na gotovo isti način. No za očuvanje cjelovitosti samog materijala prikladnije su metode 2 i 3. Takvi zatvarači produbljuju se samo u tlo, a pri tome ne prave rupe u materijalu, već ga samo pritiskaju.

Pričvršćivanje skloništa drvenim letvicama – video

Adblock
detector