Kako možete zamijeniti kajenski papar u receptima kako biste sačuvali slani okus svojih jela?

Predložite načine zamjene kajenskog papra u jelima, poput umaka, marinade za ribu ili meso. Kako se ispostavilo, moj dečko jednostavno ne može živjeti bez “vruće” meksičke kuhinje. Nije mi teško kuhati, pogotovo jer volim ovaj posao. No problem je u tome što ja sama ne koristim začinjenu hranu pa takvih začina nema kod kuće. Neki dan imamo prvu godišnjicu našeg poznanstva, htio sam ga iznenaditi, ali sada ne znam hoće li uspjeti. Takve paprike nema čak ni u našoj lokalnoj trgovini, a prekasno je za naručivanje putem interneta.

što može zamijeniti kajenski papar Ljubitelji začinjenih jela, poput pravih gurmana, visoko cijene kajenski papar, od kojih samo nekoliko grama može izazvati pravu vatru u ustima osobe koja nije navikla na takve pokuse. Međutim, nije uvijek moguće kupiti pravi začin, a ponekad morate razmisliti kako možete zamijeniti kajenski papar. Ako recept predviđa ovaj sastojak, onda bez oštre note jelo više neće ispasti onako kako bi trebalo biti..

Što je kajenski papar

Crvena paprika Pripadnik obitelji velebilje, kajenska paprika specifičan je rođak čilija, slatke i druge paprike. Pripada rodu capsicum i tako zvuči njegov latinski naziv. Raste kao razgranati grm visok do 1 m. Brojne grane prekrivene su prekrasnim tamnim lišćem. Cvjeta vrlo obilno malim kremastim cvjetovima. Plodovi, male tanke paprike dugačke najviše 12 cm, isprva zelene. Kad sazriju, postaju tamnocrvene, koža daje sjajni sjaj. Zidovi su tanki, unutra su male plosnate žućkaste sjemenke.

Kajenski papar jedan je od najljućih. Unatoč ugodnoj aromi, ima užaren okus zbog visokog sadržaja kapsaicina. Upravo ta komponenta izaziva iritaciju sluznice usta i želuca. Ljute papričice koriste se i svježe i sušene, a koriste se i za izradu ulja..

Na Scovilleovoj ljestvici pikantnost kajenskog papra iznosi najmanje 30.000 jedinica, a neke od njegovih sorti su čak i “zmajeve” – ​​140.000 jedinica. Slatke paprike jednostavno su “slatke” u usporedbi s njima s najviše 100 jedinica..

Kako zamijeniti kajenski papar u receptima

koji začini mogu zamijeniti kajenski paparU nedostatku ljutog začina kod kuće u receptima za kuhanje raznih jela, sasvim je moguće pronaći zamjenu za njega. Prije svega, to su srodne kulture, koje također pripadaju rodu Capsicum:

  • Crvena paprika;
  • paprika;
  • jalapeno.

Začin će jelu dodati i tabasco umak, ali treba imati na umu da je kiseo. Ako imate alergije na hranu, umjesto papra, možete dodati začin s đumbirom, senfom, hrenom, začinima od kurkume.

Prednosti i upotreba kajenskog papra

Adblock
detector