Kada i kako cvjeta jednostavan, ali profinjen, viscarius ocellar

Zimuje li viscariya ocellar na otvorenom polju ili je to jednogodišnja biljka? Na sadnice sam posijao sjeme niske sorte s plavim cvjetovima, nažalost, ne sjećam se njegova imena, ali sam vrećicu izbacio. Za par tjedana sadit ću sadnice u vrt. Mogu li se staviti u plitku hladovinu ispod mladog drveća ili vam treba osvijetljeno područje? A što je s viscariyom sljedeće godine – prezimit će ili trebate ponovno sijati?

viscarius oftalmološki Ova biljka neće vas zadiviti svojim raskošnim pupoljcima ili velikim lišćem, ali je ipak popularna. Zašto? Ali viskariya oyskovaya lijepa je upravo zbog svog prirodnog šarma. Čak i ako su mu cvjetovi mali, nećete često vidjeti tako obilno cvjetanje. Osim toga, nježna boja latica ugodno je oku ugodna, a zbog njihovog broja nekoliko grmova brzo postaje pravi živi cvjetni tepih. Bujna viscariya također ima nepretenciozan karakter, zahvaljujući kojem se može uzgajati u bilo kojoj regiji..

Viscaria eye – što je biljka

viscarius grm

Whiskaria pripada obitelji klinčića i raste kao zeljasti grm. Njegova visina ovisi o specifičnoj sorti. Postoje vrlo zbijene vrste visine najviše 20 cm ili prilično upečatljivi grmovi visine do 1,2 m. Ravne stabljike biljke prekrivene su dlačicama. Oblik lisnih ploča također ovisi o sorti i može biti u obliku srca ili ovalnog oblika.

Većina vrsta viskarija su jednogodišnje, ali postoje i mnoge višegodišnje vrste. Zimi im nadzemni dio odumire, ali u proljeće se iz korijena ponovo pojavljuju mnogi izdanci..

Viscaria je voljena zbog vrlo bujnog i dugog cvjetanja. Od sredine proljeća do sredine ljeta grmlje je gotovo potpuno prekriveno svijetlim cvjetovima. Male su, od pet široko zaobljenih latica i ne ispuštaju miris. Ali izgledaju vrlo impresivno kad se stotine pupova spoje u zajednički tepih. U boji cvijeća dominiraju plavi, svijetloplavi, ružičasti i bijeli tonovi..

Popularne vrste viskarija

Jedan od najomiljenijih uzgajivača cvijeća je viskaria:

  • Lihnis je višegodišnja biljka visoka do 1 m, boja cvjetova ovisi o sorti i može biti bijela, narančasta, ružičasta, crvena;viskariya likhnis
  • Holiday je nisko rastuća sorta visoka do 25 cm;Praznik Viscaria
  • Plavi anđeo je jednogodišnja biljka s plavo-plavim pupoljcima;viscaria plavi anđeo
  • Rumba je srednja jednogodišnja biljka visoka najviše 55 cm s bijelim, plavim ili ljubičastim cvjetovima.viscariya rumba

Nekoliko riječi o uzgoju viscarias u vrtu

Kako bi cvjetanje viskarija bilo olujno, mora se posaditi na dobro osvijetljeno mjesto. U toplim krajevima sjeme se može sijati izravno u otvoreno tlo, no ako proljeće kasni, bolje je prvo uzgajati sadnice.

Višegodišnje vrste viskarija odlikuju se visokom otpornošću na mraz. A i činjenicom da se mogu sijati prije zime. No, treba imati na umu da će ovom metodom cvatnja nastupiti tek u drugoj godini nakon sjetve..

rastuće viskarijeNjega viskija u vrtu sastoji se od jednostavnih postupaka:

  • zalijevanje jednom tjedno, u suši – svaka 3 dana;
  • uklanjanje korova;
  • gnojidba mineralnim kompleksom 3 puta po sezoni (prije i za vrijeme cvatnje).

Višegodišnje vrste usjeva za zimu trebaju obrezivanje – uklonite sve njihove nadzemne dijelove, ostavljajući male panjeve. Također, svake tri godine grmlje je potrebno saditi krajem ljeta, inače slabo cvjetaju, a pupoljci postaju manji.

Viscaria – ona je tar

Adblock
detector