Herbicid Grims oslobodit će usjeve kukuruza i sadnju krumpira od višegodišnjih korova žitarica

Mogu li koristiti herbicid Grims ako je krumpir već ogrnut? Na ovoj lokaciji sadimo drugu godinu krumpir, ali tamo je bilo puno pšenične trave. Hoće li ovaj lijek pomoći da ga se riješite i koliko će tretmana biti potrebno?

herbicid mrkne Korovi nanose toliko štete gredicama krumpira kao i koloradski kornjaši i drugi štetnici. Kako bi se spriječilo da žitarice i neki dvorodni korovi na početku rasta ne uguše mlade vrhove, koristi se herbicid Grims. Ovo je vrlo učinkovit lijek koji brzo počinje djelovati i apsolutno je bezopasan za kulturne zasade. Istodobno, ima prikladan oblik otpuštanja, pogodan je za preradu kukuruza i ograničen je na male doze uporabe..

Herbicid Grims – sastav i djelovanje lijeka

sastav herbicida Aktivni sastojak selektivnog herbicida je rimsulfuron. Lijek je dostupan u obliku topljivih granula. Namijenjen je za preradu usjeva kukuruza za zrno i sadnica krumpira iz višegodišnjih i jednogodišnjih korova žitarica. Također se bori protiv dvokoličnih korova osjetljivih na aktivne sastojke. Herbicid se koristi za suzbijanje gume, pijetla, kamilice, ambrozije, čička i pšenične trave.

Nakon liječenja, lijek počinje djelovati gotovo odmah. Apsorbira ga lišće i korijenje, širi se po korovskoj biljci i zaustavlja rast njezinih stanica. Već drugog dana dolazi do vizualnog učinka u obliku požutjelosti i uvenuća lišća. Potpuna smrt korova nastupa za 2 tjedna.

Upotreba Grims -a nema ograničenja u plodoredu. Može se dodati u mješavine spremnika. Za veći učinak, poželjno je koristiti herbicid zajedno s tenzidima..

Jedino ograničenje odnosi se na organofosfatne insekticide. Ako su usjevi tretirani njima, tada se herbicid može primijeniti tek nakon tjedan dana. Isto vrijedi i za obrnuti postupak. Insekticidima se kukuruz ili krumpir tretiraju tek nakon tjedan dana nakon prskanja Grimsom.

Upute za primjenu i stope potrošnje

upute za uporabu herbicida grimsKako bi herbicid pokazao maksimalni učinak, koristi se samo po toplom vremenu: ne manje od 10 i ne više od 25 ° C topline. Radna otopina se priprema neposredno prije upotrebe..

Stope potrošnje lijeka ovise o tretiranom usjevu:

  1. Krumpir – 50 g / ha. Sadnice se prskaju nakon orezivanja vrhova. S obzirom na fazu razvoja korova, tretiranje se može provoditi sve dok ne formiraju 4 prava lista. Također je moguće kultivirati dva puta, nakon prvog i drugog vala korova. U tom se slučaju količina dijeli na dva dijela: 30 g za prvo prskanje i 20 g za drugo..
  2. Kukuruz – 40 g / ha za jednogodišnje korove i 50 g / ha za dvogodišnje biljke. Obrada se može provesti prije formiranja 6 pravih listova u kulturi. Visina korova u ovom slučaju je do 15 cm. Protiv višegodišnjih korova možete upotrijebiti dvostruko prskanje, slično tretmanu na krumpiru.

Herbicidi – vrste i namjene

Adblock
detector