רחוב בלייר 55

משרד האדריכלים בסינגפור ONG&ONG השלימה את פרויקט 55 בלייר רואד בשנת 2009. בית המגורים העכשווי בן שתי הקומות ממוקם 55 בלייר רואד בסינגפור.

רחוב בלייר 55 מייצר חוויה מרחבית המלהיבה את החושים על ידי קידום מגורים בחלל פתוח אשר יוצא דופן לסוג טרסה מסוג זה. בית מגורים זה מביא איזון בין הטבע לחיים עכשוויים בשיפוץ מרפסת בסגנון ארט דקו.

פרויקט כביש 55 בלייר הוא שיפוץ ושיקום לבית חנות מסורתי בסגנון ארט דקו. הבית שופץ במקור לפני 10 שנים. הבעלים החדש אולם סבור שהוא חשוך מדי ורצה יותר אור בחללי המגורים.

תוך הקפדה על מגבלות השימור של שמירה על המעטפה הקיימת, הושג פתרון. בית המגורים תוכנן סביב איש מקצוע צעיר בעל חזון ברור כיצד הבית צריך להיראות. התוכנית הסופית ענתה לחזון הזה.

כל הקומה השנייה בחלק הראשי של הבית הוקצבה לחדר שינה הורים/חדר עבודה עם חדר רחצה צמוד. החזית המסורתית המשוחזרת של הנכס עוטפת את מרחב המגורים החדש המאכלס את כל החללים הרצויים של הלקוח.

 

הכנסת אור לעלילה הארוכה הזו הייתה שיקול חשוב. באר אוויר גדולה מחלקת את שני חלקי הבית ומאפשרת חדירת אור מרבי לחללי המגורים. חיפוי קירות מאלומיניום עוטף את החלל. רצועות האלומיניום מחזירות אור לחללי המגורים.

החלל פועל לא רק כבאר אור גדולה, אלא גם מעודד אוורור טבעי בתוך הבית.

 

הרצועות הליניאריות המורכבות מהוות ניגוד מודרני המשקף את החזית המקושטת המסורתית. שפה אדריכלית מתכתית זו המשמשת את כל התוכנית מדגישה אחדות בתוך המרחבים. הגוונים העדינים והאלמנטים המתכתיים משלימים זה את זה ליצירת נושא משותף בכל הבית.

המשכיות המרחב הייתה מושג מפתח לקידום מערכת היחסים בין המרחב החיצוני/פנימי. הקומה הראשונה מעסיקה קירות מזוגגים גמישים המובילים ישירות לבריכה. החלק המרכזי של הבית מופרד על ידי הבריכה בחוץ והגן הפרנג’פאני. כאשר שני צידי המחיצות המזוגגות פתוחות הקומה הראשונה הופכת לחלל אחד גדול.

התוכנית מתגלה כגישה המקדמת גיוון מרחב. קומת הקרקע היא לא רק טרקלין ואזור אוכל, היא מקום אידיאלי להירגע ולשבת לצד הבריכה. הכוונה ליצור חלל מגוון בקומה הראשונה מוסיפה ערך עצום ופנייה לנכס בסדר גודל כזה.

מכשירי הטלוויזיה והמוזיקה מוסתרים בשקעים בקיר המוסתרים כאשר אינם בשימוש קונים יצירות אמנות גדולות, זה חוזר על הרעיון של המשכיות החללים. ניתן לשלוט על התאורה באמצעות מחשב משולב שניתן להשתמש בו כדי להגדיר מצבי רוח תאורה בתוך הבית.

החלק האחורי (אזור השירות) של הבית מכיל את שטח המטבח, חדר אבקה, חדר העוזרות ומרפסת גג. גרם מדרגות לולייני מקשר בין חללים אלה. החצר הפנימית מחלקת את שני חלקי הבית אולם אותה בחירת חומרים מתבצעת בכל התוכנית להבטחת אחדות. המטבח סיים בחיפוי אלומיניום חלק. זה יוצר שטח מטבח מעודן.

איזון בין האלומיניום לגן הפרנג’פני בחצר הפנימית פיתח חוויה מרחבית מגרה. הקשר המנוגד בין האלמנט האורגני לבין יסודות המתכת הליניאריים הארוכים מספק מרחב חיבור מתאים. כמה אבני דריכה מקשרות את אזור הטרקלין והמטבח על פני חלוקת הבריכה.

Frangipani המאה הוא עץ יליד אשר נקשר לתרבויות בודהיסטיות והינדיות. תא המטען הישן והמעוות מוסיף לאופי הבית. הוא כלול בתוך אלמנטים מודרניים. זה משקף את תפיסת הבית באופן שבו החזית הישנה מכילה את המודרני.

 

 

 

 

צפה באתר

Adblock
detector